Kredi Tekliflerini Karşılaştırırken Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Madde

Yayınlanma Tarihi: 5 Kasım 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Borçlarınızı kapatmak, düzene sokmak, biriken ödemelerini yapmak, hayalinizdeki ev ve arabaya sahip olmak için bireysel kredi seçeneklerine başvuru yapabilirsiniz. Enflasyonun yüksek olması yüzünden ev, araba veya birçok eşya fiyatlarının artması yüzünden bunları kredi çekerek erken almak isteyenler bankalara başvuru yaparak ilgili kredileri almaktadırlar. Küçük borcu olanlar, düğün, tatil, eğitim masrafları olanlar ihtiyaç kredisine, kiradan kurtulup yeni ev sahibi olmak isteyenler konut kredisine ve ihtiyacı olan aracı almak isteyenler taşıt kredisine başvururlar. TeklifimGelsin olarak kredi tekliflerini karşılaştırırken mutlaka bilmeniz gereken 10 madde ile karşınızdayız.

kredi karşılaştırma siteleri

Kredi Tekliflerini Karşılaştırmak Size Ne Yarar Sağlar?

Bankalar uyguladıkları faiz politikalarına göre kredi çeşitlerini, kullanıcılara farklı tekliflerle sunarlar. Müşterisi olduğunuz banka farklı bir teklif sunarken müşteri kazanmak isteyen diğer bir banka farklı kredi teklifleri sunabilir. Bütçenize en uygun faiz oranlarını sunan bankları karşılaştırmanız gerekmektedir. İlgili içerik: Banka Karşılaştırması Nedir, Nasıl Yapılır?

Kredi BannerKredi Banner

Almak istediğiniz kredi çeşidine, ihtiyaçlarınıza ve hayallerinize göre en uygun faiz oranını veren bankayı bulduğunuzda geri ödemeleriniz kolaylaşır ve bütçeniz rahatlar. Burada dikkat etmeniz gereken husus ise vadeleri ve oluşabilecek dosya masrafı gibi giderleri hesaplamaya dahil etmenizdir. Dosya masrafı, ekspertiz ücreti, ipotek ücreti vb. gibi bankadan bankaya değişen çeşitli masraf kalemleri kredinin maliyetini hesaplarken hesaba katılmalıdır.

Kredi teklifleri karşılaştırma işlemi sayesinde gelirinize uygun ve ödeme zorluğu çekmeyeceğiniz bir krediye ulaşabilirsiniz. Kredilerinizi düzenli ödeyebilmeniz kredi notunuzda ciddi bir artış olacağı anlamına gelmektedir.

Teklifleri karşılaştırmanız, size kredi vermeyen bankaya bağlı kalmamanızı sağlar ve yeni bankalardan daha iyi teklifleri görebilmenizi sağlamaktadır.

Kredi teklifleri ihtiyaç kredisi karşılaştırma

Kredi Tekliflerini Neye Göre Karşılaştırmalıyım?

Kredi teklifleri karşılaştırma işlemi bütçeniz, geliriniz ve kredi notunuz için oldukça önemlidir. Bankalar müşteri kazanmak ve kredi vermek için oldukça isteklidirler. Peki, kredi tekliflerini neye göre karşılaştırmalıyım, diye düşünüyorsanız açıklık getirelim.

İhtiyaç kredisi, konut ve taşıt kredisi için bir hesaplama formülü uygulanır. Bankalar faiz ve para politikalarına göre belirli faiz uygularlar. Çekilmek istenen kredinin miktarına göre faiz uygulanır ve vadelere bölünür. Bunlara ek olarak dosya masrafı, ipotek ücreti gibi giderler eklenir sonrasında aylık ödeme planı oluşturulur.

İlk olarak bankaların faiz oranlarını karşılaştırmanız gerekir. Kullandığınız veya yeni kullanacağınız bankaların faiz oranlarında farklılık olmaktadır. Düşük faizi bulmak için karşılaştırma yapmanız gerekir ve düşük faizler geri ödeyeceğiniz kredi miktarını etkilemektedir.

Düşük kredi faizi veren bankaların kredilerde uyguladıkları masraflara dikkat etmeniz gerekir. Bankaların mobil ve internet şubelerindeki e-Başvuru seçenekleri varsa oradaki masraflar diğer başvuru seçeneklerine göre daha azdır.

İkinci olarak dikkat etmeniz gereken kredi vadeleridir. Kredi vadeleri bankaların ne kadar uzunsa uygulanacak faiz de ona göre belirlenmektedir. Kredi miktarı arttıkça vade süresi bankalar tarafından uzatılabilmektedir. Uzun vadelerde kredi veren bankaları tercih ederseniz bütçenizi yormayan bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Kısa vadede kredinizi ödemek isterseniz aylık ödemeler fazla olur fakat geri ödeyeceğiniz miktar daha az olacaktır. ilgili içerik: Vadeli Hesap Faiz Oranları Nasıl Hesaplanır? Neye Göre Belirlenir?

İhtiyaç kredisi karşılaştırma siteleri tüketici kredisi başvur

Kredi Tekliflerini Karşılaştırırken Nelere Dikkat Etmem Gerekiyor?

Kredi tekliflerini TeklifimGelsin platformu veya bankalar üzerinden karşılaştırabilirsiniz. Kredi tekliflerini karşılaştırırken nelere dikkat etmem gerekir, sorusunu yanıtlayalım.

Bankaların tekliflerini değerlendirirken, aylık taksit ödemelerinin ne kadar olduğuna dikkat etmelisiniz. Gelen tekliflerde ödemenizin en olanaklı olduğu seçenekler üzerinde durursanız ileride borcunuzu geciktirme olasılığını mümkün olduğunca azaltırsınız ve kredi notunuzu arttırmaya başlarsınız.

Kredi tekliflerinde maaşınıza göre en avantajlı olabilecek krediyi seçmeye özen göstermeniz gerekmektedir.

Bankaların uyguladıkları faiz oranlarını iyi analiz etmeniz gerekmektedir. İhtiyacınızı karşılamak veya yatırım yapmak için aldığınız kredinin geri ödemesini uygun ödemelerle yapmak bütçenizi rahatlatacaktır. Kredi faizlerini hesaplamak için tıklayınız: Kredi Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır, Formülü Nedir?

Kredi notu ve belgelendirilebilir gelir durumunuza uygun olan kredi çeşidini bulmanız gerekmektedir. Bazı bankalar bu durumlarda esneklik gösterirken, bazıları ise kefil veya ipotek isteyebilir. İstenilen belgeler, ödeme planı, vadeleri, kredi çeşitlerine göre en uygun olanını kendinize ve bütçenize göre uygun belirlemeniz gerekir.

Bankaların kredi faiz oranları

Hangi Kredi Teklifinin Daha Avantajlı Olduğunu Nasıl Anlayabilirim?

Krediler, farklı amaçlar için kullanıcılara bankalar tarafından sağlanan finansal destektir. Bankalar verilen anaparaya faiz uygular ve ek masrafları ekler ve belirlenen vadelere bölerek ödeme planı oluştururlar. En avantajlı kredi seçeneğini bulmak için bankaların kredi tekliflerini karşılaştırmak gerekir. Hangi kredi teklifinin daha avantajlı olduğunu nasıl anlayabilirim, merak edilen bir sorudur. Aslında bu sorunun net bir cevabı bulunmamaktadır. Bunun cevabı, yaşa, mesleğe, kredi çeşidine, kredi miktarına göre değişiklik göstermektedir.

Aldığınız krediyi geri ödemek için oluşturulan planda bütçenizi yormayan ve ihtiyacınıza göre kredi almanız gerekir. Yeni ev veya işyeri alacaklar konut kredisine, hayalindeki arabaya kavuşmak isteyenler taşıt kredisine ve eğitim, düğün, sağlık, seyahat veya küçük masraflarını karşılamak isteyenler ihtiyaç kredisi tekliflerini karşılaştırabilirler. İhtiyacınızı doğru belirlediğinizde karşılaştırdığınız krediler arasından en avantajlı olanını bulabilirsiniz.

Bütçenizi yormayan ve düzenli ödeme yapabileceğiniz her kredi türü ve banka sizler için uygundur. Kredi ödemelerindeki gecikmeler ve yetersiz ödemeler kredi notunuzda büyük düşüşlere neden olacaktır. Düzenli ödeme alışkanlığı kredi notunun büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Bankaların güvenini kazanmak, kredi notunuzu arttırmak için sizi zora sokmayacak krediyi tercih etmelisiniz.

Kredi Tekliflerini Karşılaştırırken Kredi Notum Önemli Midir?

Kredi notu, kredi almanız için oldukça önemli bir etmendir. Düzenli ödeme alışkanlığınızı ve bankalarla ilişkilerinizi oluşturan bir kredi raporu olan kredi notu, krediler için risk durumunuzu belirtir. Kredi tekliflerini karşılaştırırken kredi notum önemli midir, sorusuna cevap olarak kısaca önemli olduğunu söyleyebiliriz.

İhtiyaç kredisi, konut ve taşıt kredisinde kredi almanızı etkileyen en önemli etmenler belgelendirilebilir gelir ve kredi notudur. Kredi notu yüksek olan kullanıcı daha rahat kredi alabilirler. Bunun nedeni ise risk durumu az olmasıdır.

Kredi çeşitlerine göre kredi notu ve gerekli koşulları sağlayan kullanıcılar kredi kullanabilirler. Kredi almaya uygunsanız kredi teklifleri arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Uygun değilseniz en iyi teklifi bulsanız bile başvurunuz onaylanmayacaktır. İlginizi çekebilir: Kredi Çekmek İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gerekenler

Tüketici kredisi karşılaştırma başvuru

Kredi Teklifleri Nasıl Karşılaştırılır?

Kredi almaya karar verdiniz ve en avantajlı krediye başvuru yapmak için birçok farklı yöntem bulunduğunu da gözlemlediniz. Kredi teklifleri nasıl karşılaştırılır;

İlk adımda bankaları tek tek dolaşabilir, bankaların çağrı merkezlerini arayabilir, uygulamalarını telefonunuza indirebilir veya internet bankacılık hesabı açarak kredi seçeneklerini inceleyebilir ve en uygun teklife başvuru yapabilirsiniz. Kredi başvurusu için: Anında Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

TeklifimGelsin hesaplama aracı sayesinde ihtiyaç, konut, taşıt kredisi tekliflerini saniyeler içinde görebilir ve kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz.  TeklifimGelsin, kredi teklifi karşılaştırma için BDDK'nın Destek Hizmetleri Yönetmeliği ve KVKK başta olmak üzere ilgili mevzuata uyumlu olarak faaliyet göstermektedir.

Kredi Tekliflerini Karşılaştırdıktan Sonra Nasıl Kredi Başvurusu Yaparım?

Kredi tekliflerini karşılaştırma işleminden sonra bankalara en avantajlı kredi tekliflerini görmek için başvuru yapabilirsiniz. Peki, kredi tekliflerini karşılaştırdıktan sonra nasıl kredi başvurusu yaparım.

İlk olarak kendiniz, bireysel olarak kredi tekliflerini karşılaştırdıysanız bankalarla iletişime geçerek başvuru yapabilirsiniz. Bunun için banka şubelerine gidebilir, çağrı merkezlerini arayabilir, internet ve mobil bankacılıktan başvuru yapabilir, SMS gönderebilir veya bankaların ATM’leri üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız: Kredi Başvurusu Hakkında Merak Edilen Her Şey 2021

Kredi tekliflerini karşılaştırma işlemi için hesaplama araçlarından faydalanabileceğinizi belirtmiştir. İhtiyacınıza veya hayalinize göre istediğiniz kredi talebini anında oluşturup, size özel tekliflerini karşılaştırdıktan sonra TeklifimGelsin üzerinden tek tıkla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Dakikalar için hayallerinizdeki krediyi anında alabilir ve bankalardan güncel kampanyaları anında alarak kişiye özel teklifleri TeklifimGelsin, anında sizlere aktarmaktadır.

Kredi teklifleri karşılaştırma

Kredi Tekliflerini Nereden Karşılaştırabilirim?

Önceki başlığımızda belirttiğimiz gibi kredi tekliflerini öğrenmek için birkaç yöntem bulunmaktadır. Kredi tekliflerini karşılaştırmak için her bankayı tek tek ziyaret etmeniz veya çeşitli kanallarından onların tekliflerini değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunu yaparken şube şube gezmek ve çağrı merkeziyle konuşurken oldukça zamanınız gidebilir. Aynı zamanda internet bankacılığında her bankaya kayıt yaptırmanız veya her mobil uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. Zamanınızın büyük bir bölümünü alacak olan bu yöntemler en iyi teklifi bulmak için uygun olmayabilir.

Bankalar, yeni ve eski müşterileri için özel teklifler sunabilir ve belirli dönemlerde kampanyalar yapabilirler. Size özel teklifleri öğrenmek için TeklifimGelsin kredi hesaplama araçlarını kullanabilir. Teklifleri karşılaştırmak için kendiniz kolayca talep oluşturabilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kredi notu, gelir durumu ve tüm gerekli etmenleri dikkate alan TeklifimGelsin bankalarla ortak çalıştığı için size özel teklifleri sizlere sunar ve saniyeler için en güncel teklifleri karşılaştırmanızı sağlamaktadır.

Kredi Tekliflerini Karşılaştırırken Faiz Oranını Nasıl Hesaplarım?

İhtiyaç kredisi, konut ve taşıt kredisi hesaplama işlemi, kredi tutarı ve vadesi üzerinden yapılmaktadır. Her taksit döneminde kalan anapara ile faiz oranı çarpılarak ödenmesi gereken faiz tutarı belirlenir. Taksit ödemesinin anapara tutarı, kalan anapara tutarından çıkarılır. Bu işlem, kredinin anapara tutarı sıfırlanana kadar tekrar eder. Kredi tekliflerini karşılaştırırken faiz oranını nasıl hesaplarım, sorusunun cevabına baktığımızda;

Konut kredilerinde, evin yapısı (inşaat, bina, arsa, işyeri), taşıt kredilerinde aracın kilometre durumu faiz oranlarını etkilemektedir. Bunlarla birlikte tüm kredilerde geçerli olan kredi miktarı ve kredi vadesi faiz oranlarını belirlemekte ve hesaplamayı etkilemektedir.

Alınan kredi miktarı vade seçeneklerine göre faiz uygulanır ve ek giderler (ekspertiz gideri, dosya masrafı) gibi masraflar eklenir ve ödeme planı oluşturulur. Kredi teklifi karşılaştırması yaparken size en uygun vadede en uygun veren bankayı tercih etmelisiniz. Bazı bankalar müşteri kazanmak için düşük faiz uygularken ek giderleri yüksek tutarlar. TeklifimGelsin ile bankaların tekliflerini inceleyerek en uygun faiz oranlarıyla aylık taksitlerinizi inceleyebilirsiniz.

Kredi karşılaştırma siteleri, kredi faiz oranları

TeklifimGelsin ile Kredi Tekliflerini Karşılaştır ve Anında Başvur

TeklifimGelsin, bankaların kredi tekliflerini görebileceğiniz kişiselleştirilmiş finansal pazar yeri platformudur. Dakikalar içinde ve birkaç adımda TeklifimGelsin ile kredi tekliflerini karşılaştırabilir ve anında başvuru yapabilirsiniz. Bankaların sizlere özel hazırladıkları teklif ve kampanyalara kolaylıkla erişebilir, kredi için en önemli etmen olan kredi puanınızı öğrenebilirsiniz

Bir dakikadan kısa bir süre içinde onlarca bankadan anında teklif alabilir, teklifleri karşılaştırabilir ve sizin için ev avantajlı olanı seçip başvuruda bulunabilirsiniz. TeklifimGelsin zaman ve para tasarrufu sağlamaktadır. Banka sıralarında, müşteri hizmetlerinde beklemeden veya banka uygulamalarını indirmeye gerek kalmadan onlarca teklifi anlık olarak almanızı ve kolay başvuru yapmanızı sağlamaktadır.

Konuyla ilgili diğer içeriğimizi okumak ister misiniz?: En Uygun Kredi Teklifini Belirlemek İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi, Tüketici Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin