Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Yayınlanma Tarihi: 5 Ağustos 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024
Kredi başvurusu için gerekli şartlar

Nakit para ihtiyacınız olduğunda bankaların çeşitli kredi seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Kredi faiz oranları kredi miktarına, çekilmek istenen kredi türüne ve kredilerin vade sürelerine göre değişmektedir. Kredi çekmek isteyen kullanıcıların bu bağlamda kredi notu oldukça önemlidir. Kredi notu yüksek olan kullanıcıların kredi çekme başvuruları daha kolay onaylanmakta ve yüksek kredi miktarlarından faydalanabilmektedirler.

Kredi BannerKredi Banner

Kullanıcılar bankalara başvurmadan önce ne kadar kredi çekebilirim, diye merak etmektedirler. TeklifimGelsin olarak hazırladığımız bu yazıda kredi miktarları, kredi çekme koşulları hakkında bilgilere yer vereceğiz.

Kredi karşılaştırma siteleri

Kredi Çekme Şartları Nelerdir?

Kredi çekmek için başvuru yapmadan önce krediler hakkında bilgilere sahip olmanız gerekir. İhtiyaç kredisi, taşıt kredisi veya konut kredilerinden hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekir. Bankalar, bu kredi çeşitleri için bazı noktalara önem vermektedirler. Peki, kredi çekme şartları nelerdir, dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Bu şartlar genel olarak aynı olmakla birlikte bazı durumlarda bankaların onay mekanizması farklılık gösterebilmektedir.

-İlk olarak reşit olmanız yani 18 yaşını doldurmuş olmanız, -En önemlisi olarak yeterli kredi notuna sahip olmanız, -Yeterli bir gelire sahip olmanız ve bu geliri belgelendirebilmeniz, -İpotek yaptırarak kredi çekmek için evli iseniz eş rızasını yazılı bir şekilde bildirmeniz, -Banka, kefil istiyorsa, kefilinizin olması gerekmektedir.

Farklı kredi türleri içerisinde kredi çekmek için belgelendirilebilir maaşın olması oldukça önemlidir.

Ne kadar kredi çekebilirim

Maaşın Kaç Katına Kadar Kredi Verilebiliyor?

Bankaların önem verdiği kredi notu içerisinde belgelendirilebilir maaş önemli bir yere sahiptir. Peki, maaşın kaç katına kadar kredi verebiliyor, ne kadar kredi çekilebilir? Bankaların kredi verebilmesi için kredi notu oldukça önemlidir. Kredi notu içerisinde maaş önemlidir fakat tek başına yeterli değildir. Kredi miktarları, kredi türüne göre de değişmektedir. Maaşınızın maksimum yüzde 70’i kadar kredi verilmektedir. Kredi notunuz düşükse bu oran yüzde 40-60 arasına kadar düşmektedir. Bu değişimlerle birlikte diğer parametreler de önemlidir. Belgelendirilebilir geliriniz yüksek ise kredi çekmek için geliri olmayan bir kişiye göre başvurunuzun onaylanma ihtimali daha yüksektir.

Ne Kadar Kredi Çekebilirim Hesaplama

Kredi miktarları, bankaların kredi faizleri ve vadelerine göre değişmektedir. Kredi çekmek için taşıt, ihtiyaç veya konut kredilerinin türü önemlidir. Kredi başvurularının onaylanması için kişilerin kredi notları oldukça önemlidir. Peki, ne kadar kredi çekilebilirim hesaplaması nasıl yapılmaktadır? Çekebileceğiniz maksimum kredi tutarı bazı yasal kararlar ile sınırlandırılmıştır. Bu sınırlar dönemsel olarak güncellenir, aylık ödeme tutarı hane gelirinin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. İhtiyaç, konut, taşıt kredilerine göre, vadelere ve faiz oranlarına göre ve bireylerin kredi notlarına göre miktarlar değişmektedir. Ne kadar kredi çekebileceğinizi öğrenmek için TeklifimGelsin’i kullanabilirsiniz. TeklifimGelsin onlarca bankanın size özel tekliflerini göstermektedir. Şube şube gezmeden, müşteri hizmetlerinde zaman harcamadan saniyeler içerisinde teklifleri görüp değerlendirebilirsiniz.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi, Kredi Raporu

Yazar: TeklifimGelsin