Evlilik kredisi, yeni evlenecek çiftlerin düğün masraflarını karşılayamadığı anlarda bankalardan aldığı ek hizmet veya maldır. Maddi destek amacı ile verilen bu geri ödemeli yardımların faizi, bankalar tarafından belirlenmekte ve iki tarafında kazançta olmasını sağlayacak şekilde belirlenmiştir. Bu tür kredi desteğini birçok bankadan sağlayabilirsiniz. Evlilik kredileri, ihtiyaç kredileri kapsamında başvuru kriterlerini belirler. Çiftler bu kriterlere uygunsa, araştırdıkları bankalar arasından seçtikleri bankalara gidip destekten yararlanabilir. Evlilik Kredisi Veren Bankalar Birçok banka istediği şartlara göre evlenmek isteyen müşterilerine kredi imkânı sağlamaktadır. Vakıfbank, Yapı Kredi, Akbank, Ziraat Bankası, ING Bank, TEB, Halkbank gibi birçok banka müşterilerine bu imkânı sağlar. Evlilik sürecindeki masraflarınızı göz önünde bulundurarak kendinize uygun faiz oranlarını araştırabilir, gerekli koşulları sağladığınız takdirde bankalara başvurabilirsiniz.
Kişilerin gelirlerinin ortak kabul edilebilmesi için aile bağı resmi evraklarla belgelenmelidir. Yani çiftler gelirlerini birlikte gösterip krediye başvuramazlar, başvurdukları kredi reddedilir. Ancak çiftler birbirinden bağımsızca ayrı ayrı evlilik kredisine başvurabilir, hatta birbirlerine kefil olabilirler. Evlilik Kredisi Şartları Evlilik kredisi şartları, genel kredi alma şartları ile aynıdır. Yani evlilik kredisi alabilmeniz için kredi notunuzun risksiz grupta olması, belgelenebilecek bir geliriniz ve sigortanız olması gerekmektedir. Evlilik Kredisi Başvurusu Nereden Yapılır? Düğün masrafları detaylıca hesaplandıktan sonra bankaların faiz oranlarına internet sitelerinden öğrenebilirsiniz. Lakin faiz ve vade bilgilerinin güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Yaptığınız detaylı araştırmalar sonucunda seçtiğiniz bankanın internet sitesi üzerinden başvurunuzu yapabilir, dilerseniz herhangi bir şubesine giderek başvurabilirsiniz.
Evlilik kredisi müşterilere bankalar tarafından sunulan ihtiyaç kredisi hizmetlerindendir. Bu sebeple çoğu kredi şartlarında olduğu gibi evlilik kredisinde de kredi notunuz belirli bir seviyenin üstünde olmalıdır. Kredi notunuz riskli durumda ise kredi başvurunuz onay almayacaktır. Lakin kredi notunuzu yükseltmek için bazı yollar vardır.
1700 – 1900: Çok iyi
Bu sorunun kesin bir yanıtı yoktur. Bu limit bankalar tarafından kredi üst sınır ve başvuru yapan müşterilerin gelir düzeyine göre değişmektedir. Yani alabileceğiniz maksimum kredi limiti sizin gelirinize oranla belirlenir. Evlilik Kredisinin Faiz Oranları 2022 yılı faiz oranlarının yüzde 1,85’ten başladığı söyleyebiliriz. İhtiyaç kredileri incelendiğinde bankalar, müşteriler için genel olarak 36 ay vade seçeneği sunmakta. Lakin bazı bankalar, müşterilerin faydalanması için belirli kampanyalar oluşturarak esneklik sağlayabilir. 10000 TL 36 ay vade için;
Serbest meslek kazancı olan kişilerin gelirlerini resmileştiren vergi levhasına sahip olmak.
Bankalar tarafından bunlar ek olarak bazı belgeler, kefil ya da teminat gösterilmesi istenilebiliyor. Kredi geri ödemesi boyunca, kredilendirilen kişiye hayat sigortası yapılabiliyor.
İhtiyaçlarınızı eksiksiz ve aşırıya kaçmadan doğru belirlemek: Kredi çekmeden önce masraflarınızı eksiksiz bir şekilde hesaplamalısınız. Düğün ile ilgili her detayı, şu an düğüne ayırabileceğiniz kendi bütçenizi ve bütçe açığınızı en doğru şekilde saptamalı, bankaya başvururken sizin için aşırıya kaçmayacak bir miktar belirlemelisiniz.
Alternatifleri incelemek: Sektörde rekabet halinde olan bankalar müşterileri kendilerine çekmek için cazip teklifler konusunda yarış halindedir. Her biri müşterilerine iki taraf içinde daha iyi ve makul teklif vermek ister. TeklifimGelsin üzerinden bankaların Evlilik Kredilerini inceleyebilir, bankaları karşılaştırarak başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.
Karşılaştırma yapmak: Kredi çekerken tüketici kendisi için en önemli kriterin ne olduğuna karar vermelidir. Aylık taksitler, vade süresi, toplam maliyet dikkat çeken en önemli unsurlardandır. Diğer banklar ile kıyaslama yaparken bütün bu etkenler göz önünde bulundurularak dosya masrafları, vergiler, bankanın talep ettiği ücretlere kadar her bir detay incelenmelidir.
Sözleşme öncesi bilgi formunu dikkatlice okumak: Her şeyden önce neye imza attığınızı iyi bilmelisiniz. Bankalar, müşterilerini başvuru sırasında kredi hakkında bilgilendirmek için bir bilgilendirme metni yollar. Kişiler bu formun maddelerinde eksik ya da hata olup olmadığını kontrol etmeli, böyle durumlarda orta yolu bulmak için banka ile iletişime geçmelidirler.
Ödeme planı hazırlarken bütçenizi göz önünde bulundurmak: Ödeme planınızı haneye gelen aylık gelir, bu para akışının sürekli olup olmadığı ve çalışma durumunuza göre hesaplamalısınız. Yanlış ödeme planı hem sizi hem bütçenizi zora sokar. Borcunuzu kapatmak için ek bir geliriniz olmazsa yeni bir kredi başvurusuna yönelebilirsiniz lakin ilk kredinizde yapılan yanlış ödeme planı, vade süresini aksatırsa kredi notunuz düşer ve gelecekte alacağınız kredilerinizi etkiler.
Kredi notunu hesaplamak: Bankalar müşterilerine kredi vermeden önce sunduğu şartlarda biri yeterli kredi notuna sahip olmalarıdır. Başvurduğunuz krediler reddediliyorsa bu, kredi notunuzun riskli grupta olmasından kaynaklanabilir. TeklifimGelsin Kredi Karnesi üzerinden bankaların gözündeki risk derecenizi görebilir, raporda yer alan noktalara dikkat ederek kredi derecenizi yükseltebilirsiniz.
Kredi ödemelerini düzenli yapmak: Kredilerinizi düzenli olarak vadesi geldiğinde ödemek size sadece bugün kolaylık sağlamaz. Aynı zamanda gelecek günlerde çekebileceğiniz kredileri de olumlu yönde etkiler. Bankaların, müşterilerine kredi verirken göz önünde bulundurduğu önemli hususlardan biri kredi notudur. Kredi notu, ödemelerinizi geciktirdiğiniz durumlarda düşüşe geçebilir ve kredi notunuz riskli gruba geldiğinde bankalar size hizmet vermekte tereddüt edeceklerdir.