Ne Kadar Konut Kredisi Çekebilirim? Şartları Nelerdir?

Güncellenme Tarihi: 18 Eylül 2024Yayınlanma Tarihi: 27 Ağustos 2021
konut kredisi çekme şartları nelerdir

Konut kredisi, hayalinizdeki ve ihtiyacınız olan evi veya konutu alabilmeniz için sizlere yardımcı olmaktadır. Konut kredisi, bireysel krediler içinde KKDF ve BSMV vergilerinden muaf tutulan bir kredi çeşididir. Yeni işyeri ve ev hayali kuranlar için bankaların sizlere sunduğu konut kredisi tekliflerini TeklifimGelsin üzerinden karşılaştırabilir ve en avantajlı krediyi kolaylıkla alabilirsiniz. “Ne kadar konut kredisi çekebilirim, şartları nelerdir?” sorularının cevaplarını TeklifimGelsin olarak sizler için derledik.

konut kredisi faiz oranları başvuru banka karşılaştırma

Konut Kredisi Şartları

Konut kredisi almak artık çok kolay. Konut kredisi için bankaların istediği şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar bankaların politikalarına göre, vade, faiz oranları ve konut kredisi miktarına göre değişiklik gösterebilir. Konut kredisi şartları nelerdir;

%0 Faizli ₺45.000

Oran

%0 (Faizsiz)

Kredi

₺20.000

Taksitli Avans

₺25.000


*Yeni Müşterilere Özel! Kampanya, 20.000 TL’ye varan ihtiyaç kredisi ve 25.000 TL’ye varan Taksitli Avans'ı kapsar. Koşullar detayda!

Konut kredisi alacak kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Üst sınır ise 70 yaş olarak kabul edilmektedir.

Bankanın, konut kredisi çekebilmeniz için istediği belgeleri eksiksiz olarak sunmanız gerekiyor. Bu belgeler, eve ve size dair detaylı bilgi edinilip kredi isteğinize yanıt verilmesini sağlıyor.

Kredi notunuz, kredi alabilmeniz için yeterli olması gerekir. Kredi notu 1500 ve üzeri olan kullanıcılar rahatlıkla konut kredisi alabilir, kredi notu yetersiz olan kullanıcılar kefil veya ipotek ile başvuru yapabilirler. Konut kredisinde kefil şartları ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Belgelendirilebilir gelirinizin %50’si konut kredisi aylık ödemelerini karşılayabiliyor olması gerekir.

Bankalar, %80’i tamamlanmış konutlara kredi veriyorlar. Bununla birlikte almak istediğiniz konut proje kapsamında bir bankayla anlaşmalıysa bu durumda kredi alabilirsiniz.

konut kredisi faiz oranları başvuru

Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Konut kredisi, yeni bir ev almak isteyenler, kendi işyerine geçmek isteyenler için kullanılabilir. Bankalar yeni ve eski müşterilerine kredi vermek için çeşitli kanalları hizmete sunmaktadır. Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır, diye merak ediyorsanız günümüzde bu başvuru artık oldukça kolaydır.

Konut kredisi başvurusu bankaların şubelerinden, internet bankacılığından, mobil bankacılıktan yapılabilmektedir. Aynı zamanda TeklifimGelsin ile güvenili ve hızlı şekilde konut kredisi başvurunuzu kolay bir şekilde yapabilirsiniz. TeklifimGelsin ile onlarca bankanın konut kredisi teklifini inceleyebilir, 40 saniyeden kısa sürede teklifleri karşılaştırarak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

konut kredisi karşılaştırma

Konut Kredisi Kaç Yıl Vadeli Olur?

Konut kredisi başvuru sürecinde bankanın yetkilendirdiği bir uzman(ekspertiz) evi inceler ve evin durumu hakkında detaylı rapor hazırlar ve konutun ekspertiz fiyatını çıkartır. Almak istediğiniz kredi, satın alacağınız gayrimenkul değerinin %90’ını geçemez. Bu durum bankalarla olan ilişkinize göre değişiklik gösterebilir. Sonrasında almak istediğiniz kredi miktarı vadelere bölünür ve faiz işlemi uygulanır. Taşıt ve ihtiyaç kredisine göre daha yüksek miktarlarda olan konut kredisi vadeleri kaç yıl olur?

Konut kredisi 360 aya (30 yıla) varan vadeler ile kullanılabilir. Ancak faiz oranlarının yüksekliği sebebiyle 180 aydan uzun konut kredilerinde, ödeyeceğiniz toplam faiz çektiğiniz anapara miktarını aşabilir. Bu sebeple özellikle 180 aydan yukarı vadelerde konut kredisi kullanılması (faiz oranları aylık %0,60 seviyelerine inmediği sürece) önerilmez.

TeklifimGelsin ile hayallerinizdeki konuta ulaşabilirsiniz. Onlarca bankanın konut kredisi teklifi ve kampanyasını öğrenebilir. Bu teklifleri karşılaştırabilir ve başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Konut kredisi başvuru süreci ve yapmanız gerekenler hakkında detaylı bilgiyi TeklifimGelsin’den kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Etiketler: Konut Kredisi, Kredi Raporu

Yazar: TeklifimGelsin