Kredi Kartı Kullanmanız İçin 5 Neden

Yayınlanma Tarihi: 20 Aralık 2021Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2024

İlk ortaya çıktıkları dönemde daha çok ticari işletmeler tarafından kullanılan kredi kartları, zaman içerisinde toplumun geneline yayıldı. Öyle ki günümüzde hemen herkesin cebinde bir kredi kartı olduğundan söz etmek mümkün. Kredi kartlarının bu denli yaygın hale gelmesinin temelinde, onların sağlamış olduğu avantajlar var. Gerçekten de doğru kullanıldıkları zaman kredi kartlarının hayatı kolaylaştıran bir yanının olduğunu inkâr etmek mümkün değil. Ayrıca dijital teknolojilerin giderek gelişmesi ve yaygın hale gelmesi, buna bağlı olarak da fiziki para kullanımının her geçen gün daha az tercih edilmesi de kredi kartlarının yaygınlaşmasındaki temel nedenler arasındadır. Neden kredi kartı kullanmanız gerektiğini 5 maddede kolayca açıklayabilmek mümkün.

QNB-10k-Faizsiz-BannerQNB-10k-Faizsiz-Banner

Kredi Kartı Kullanımının Kolay Olması

Kredi kartı kullanmanızı cazip kılan durumların başında, bu ürünlerin kullanımlarının kolay olması gelir. Alışverişlerinizde para ödemek, para üstü almak ya da para saymakla uğraşmak yerine kart ile kolayca ödeme yapabilmek mümkün. Üstelik son zamanlarda kredi kartlarına eklenen temassız ödeme seçeneği ile birlikte kart kullanımı daha da kolay hale geldi. Artık kredi kartını cüzdandan çıkarmaya bile gerek kalmadan kolayca okutmak ve ödeme yapabilmek mümkün. Kredi kartlarının sahip olduğu bu özellik hem sizlerin hem de alışveriş yaptığınız işletmelerin zaman kazanmasına neden olur. Ayrıca kredi kartı kullanarak yaptığınız alışverişlerinizin ücretini bir sonraki ay ödersiniz ve çoğu zaman da taksitlendirme yaparak geniş bir zaman dilimine yayabilirsiniz.

Yine de kredi kartı kullanımı ile ilgili sorularınız varsa yazımızı okuyabilirsiniz: En Doğru Kredi Kartı Kullanımı İçin Bilmeniz Gerekenler

kredi kartı kullanımının önemi

Kredi Kartından Otomatik Ödeme Talimatının Verilebilmesi

Kredi kartlarının kullanımını avantaj haline getiren bir diğer özellik de otomatik ödeme talimatı verilebilmesi. Günümüzde hepimiz elektrik faturası, su faturası, doğalgaz faturası, cep telefonu ve internet faturası gibi pek çok faturayı ödemekle yükümlüyüz. Bunun yanı sıra vergi ve harç ödemeleri gibi her ay ya da belirli periyotlarla ödenmesi gereken pek çok ödemeyi de takip etmemiz gerekiyor. Kredi kartı kullanımı ile tüm bu takip işlemlerine hiç karışmadan yapabilmek mümkün. Bir defa verilecek otomatik ödeme talimatı ile tüm faturalar ve takip edilmesi gereken ödemeler zamanında tamamlanır. Bu sayede ödemeler kolayca yapılabilir.

Kredi Kartı Kullanımının Güvenli Olması

Her ne kadar bu konuda zaman zaman tartışmalar yaşansa da kredi kartlarının nakit paradan daha güvenilir olduğu bir gerçek. Zira nakit para çalındığı zaman doğrudan kullanılabilir. Kredi kartlarında ise şifreyi bilmeden kullanabilme olanağı yoktur. Ayrıca kartın kaybedildiği andan itibaren kartı kullanıma kapatmak da mümkündür. Bu sayede istenmeyen harcamalar kolaylıkla önlenebilir. Online platformlarda kullanılmak istenildiği zamanda da kredi kartları yüksek güvenilirliğe sahip. Bankalar kartlarının daha güvenli hale gelmesi için sürekli olarak yeni güncellemeler ve uygulamalar hayata geçirmekte, bu sayede daha güvenli kredi kartı kullanımı sağlanmaktadır.

Kredi kartı kullanmak için nedenler

Kredi Kartı Kullanımının Kredi Notunu Yükseltmesi

Kredi notu, bankacılık sistemine dahil olmuş ve herhangi bir bankacılık ürününü kullanan herkes tarafından bilinen bir kavram. Kredi kartı alabilmek, düşük faiz ile kredi kullanabilmek ve diğer pek çok bankacılık işlemi açısından kredi notu son derece önemli. Kredi notunun artırılabilmesi için başvurulan pek çok yöntem mevcut. Kredi kartı kullanımı da bu yöntemlerden biri. Düzenli olarak kredi kartı kullanan ve ödemelerini de aynı düzende yapan bireyler, olumlu kredi notu kazanırlar. Kredi kartı kullanan ve ödemelerini yapan bireylerin kredi notları ile kredi kartı olmayan bireylerin kredi notları arasında önemli farklılıklar olduğu bilinen bir gerçektir. Siz de kredi notunuzu yüksek tutmak ve gereksinim duyduğunuz durumlarda krediler başta olmak üzere çeşitli bankacılık ürünlerinden yararlanabilmek için kredi kartınızı kullanabilirsiniz.

kredi kartının avantajları

Kredi Kartı Kullanılırken Faiz Ödenmemesi

Toplum içerisinde, kredi kartı kullananların faiz ödediğine dair yaygın bir inanış var. Oysa yalnızca kredi kartı kullanarak herhangi bir şekilde faiz ödenmiş olmaz. Kredi kartını düzenli kullanan ve kullandığı tutarı düzenli olarak ödeyen bireylerin kartlarına herhangi bir şekilde faiz yansıması olmaz. Faiz ödeme, ancak kart borcunun ödenmediği durumlarda geçerli olur. Bu her bankanın kredi kartı için geçerli olan bir durumdur. Borcunuzu düzenli ödeyerek faiz ödemekten kurtulabilir, sorunsuz bir kart kullanımı deneyimleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: En Kolay Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Etiketler: Kredi Kartı, Aidatsız Kredi Kartı

Yazar: TeklifimGelsin