Faizsiz Kredi Çekilebilir mi? Hangi Bankalar Faizsiz Kredi Verir?

Yayınlanma Tarihi: 5 Aralık 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Banka kredileri, beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan nakit gereksinimlerimizi karşılayabilmemiz adına önemli bir yere sahip. Her banka, sunduğu kredi paketleri karşılığında önceden belirlenmiş oranlarda faiz talep ediyor. Ancak dini inancı gereği faiz ile kredi kullanmak istemeyen insanların sayısı da oldukça fazla. Bu noktada da faizsiz kredi arayışları ön plana çıkıyor. Günümüzde İslami bankacılık ya da katılım bankacılığı denilen modellerde faiz olmadan kredi kullanabilmek mümkün.

Kredi BannerKredi Banner

Faizsiz Kredi Çekmek Mümkün Müdür?

Faizsiz kredi almak ve gereksinimlerini bu şekilde karşılamak isteyenler için bu olanağın var olduğu söylenebilir. Ancak bu kavramın, alınan kredinin üzerine herhangi bir fark eklenmeden geri ödenmesi biçiminde anlaşılmaması gerekir. Faizsiz kredi ile ifade edilmek istenilen esas anlam, kredinin verilme usulüdür. Normal bankalarda kredi kullanmak isteyen bireylere doğrudan nakit ödeme yapılırken, katılım bankalarında karşılanmak istenilen ihtiyaca yönelik finansman sağlanır. Yani araba almak isteyen bir kişi normal bankalardan nakdi kredi alabilirken, katılım bankalarından finansman alabilir. Satılanın doğrudan para değil, bir mal olması işlemin faizsiz olarak gerçekleşmesini sağlar. Eğitim, sağlık, konut, otomobil ve ticaret olmak üzere çeşitli alanlarda faizsiz finansman kullanılabilir. Ticari bir ürün üzerinden kullanılan bu finansman karşılığında vade farkı ya da kâr payı adıyla ek ücretler alınır. Bu bankalar üzerinden nakdi kredi kullanabilmek ve doğrudan para alabilmek ise olanaksız.

Bazı özel durumlarda bankalar ya da katılım bankaları tarafından sıfır faizli kredi kullanımı sağlanabilir. Devlet tarafından hayvancılığın desteklenmek istenildiği durumlarda, bir doğal afetin oluşturduğu zararların telafi edilmek istenildiği durumlarda, esnaf ve sanatkarların desteklenmek istenildiği durumlarda faizsiz kredi olanağı tanınır. Bu tür ekstrem durumlarda faiz yükü devlet tarafından karşılanır ve bireyler kullandıkları kredi miktarını geri öder. Tüketicilere yönelik olan tüketici kredisi ile ilgili bilmek istedikleriniz için tıklayınız: Tüketici Kredisi Kimlere Verilir? Nasıl Başvuru Yapılır?

Faizsiz Kredi  nasıl çekilir, faizsiz kredi

Hangi Bankalar Faizsiz Kredi Verir?

Dünyada, başta Arap coğrafyası olmak üzere bazı bölgelerde yaygın olan katılım bankaları ya da faizsiz bankalar, ülkemizde yeni yeni yaygınlaşıyor. Dini hassasiyetlerin göz önünde bulundurulduğu bu sistem, müşterilerine bankaların sunduğu tüm olanakları faizsiz olarak sağlar. Türkiye’de kurulu olan ve yaygın bir şekilde kullanılan faizsiz bankalar şu şekilde sıralanabilir:

·        Ziraat Katılım Bankası

·        Vakıf Katılım Bankası

·        Albaraka Türk Katılım Bankası

·        Türkiye Finans Katılım Bankası

·        Kuveyt Türk Katılım Bankası

faizsiz kredi başvurusu

Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Faizsiz kredi kullanmak için başvuru yapmak isteyenler ile normal kredi kullanmak isteyenler arasında biçim olarak herhangi bir farklılık söz konusu değil. Bireyler, başvurmak istedikleri kredi türü için bankanın getirdiği koşulları incelemeli ve bu doğrultuda talep edilen belgeleri hazırlayarak sunmalıdır. Günümüzde dijital bankacılık olanaklarının artmasıyla birlikte mobil uygulamalar üzerinden, internet kanallarından ya da çağrı merkezlerinden kredi başvurusu yapılabilir. Ayrıca gerekli belgeler ile birlikte doğrudan şubeye giderek de başvuru talebinde bulunabilir.

Size en uygun krediyi, bankaların kampanyalarını, tekliflerini TeklifimGelsin üzerinden de öğrenip kolayca başvuru yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Anında Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi, Tüketici Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin