150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi

Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2023Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2024

Evlilik hazırlıkları yapan çiftler için müjdeli bir haber var: Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi

Yeni evlenecek olanlara ekonomik bir destek sunmak için hayata geçirilecek olan devlet destekli faizsiz evlilik kredisi, evlilik sürecindeki tüm hazırlıklar için gerekli olan finansmanı sağlayarak genç çiftlere büyük bir kolaylık sağlanmasını amaçlıyor.

QNB - Kredi - OcakQNB - Kredi - Ocak

Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi Nedir?

Yeni evlenenlere faizsiz kredi, genç çiftlere sunulacak olan özel bir finansman fırsatıdır. Bu kredi, çiftlerin evlilik hazırlıkları, düğün giderleri, mobilya alımları gibi evlilikle ilgili yapacakları tüm harcamaları karşılamalarına yardımcı olur. 

En önemli avantajı ise geri ödeme süresince herhangi bir faizin yansıtılmadığı bir kredi olmasıdır. Tüm altyapısı hazırlanan ve mecliste de onaylanan faizsiz düğün kredisi, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplamda 4 yıl geri ödemeli ve 150 bin TL üst limitli olarak açıklanmıştır.

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifinin 22 Kasım 2023 tarihinde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ile birlikte uygulamaya konulacak olan faizsiz evlilik kredisi, deprem bölgesindeki 4 pilot ilde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da, başlayacak.

17 Ocak 2024’te düzenlenen kabine toplantısı ardından yeni evlenenlere faizsiz kredi projesi hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız” açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024'te başlayacak.

Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini ve bu süreçteki ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan evlenenlere faizsiz kredi, ilk olarak pilot bölgede yaşayan vatandaşlara verilecek. 

Faizsiz evlilik kredisinin verilmesinde 4 pilot ilde yaşamanın yanı sıra başka kriterlerin olup olmadığı da oldukça merak ediliyor. 

Yetkililer tarafından şartların çok net olmayacağı, proje kapsamında ilin, bölgenin ihtiyaçlarına oradaki gençlerin durumuna göre değişiklik gösterebileceği, şartların tamamıyla başvurulan ilin ve bölgenin ihtiyaçlarına ve oradaki projenin şartlarına uygun olacak şekilde değiştirilebileceği belirtiliyor.

Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi, evlilik hazırlıklarını kolaylaştırmak isteyen çiftler için önemli bir finansman kaynağıdır. Ancak bu krediye başvurmadan önce şartları ve süreçleri iyi araştırmanız gerekmektedir. Başvuru yapmadan önce, evlilik kredisi hesaplama işlemiyle, bütçenize uygun kredi seçeneklerini öğrenebilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi Hangi Banka Veriyor?

Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulan Aile Ve Gençlik Fonu tarafından karşılanacak. 

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

15 Şubat 2024’te başlayacak olan faizsiz evlilik kredisi başvurusunun e-Devlet aracılığıyla https://aile.gov.tr/ üzerinden yapılacak olması beklenmektedir.

Faizsiz Evlilik Kredisi Kimlere Verilir?

Faizsiz evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlere, ilk evlilikleri olma şartıyla, taraflardan sadece birisine verilir. Şu aşamada herhangi bir yaş sınırlaması olmadan planlanan faizsiz evlilik kredisi, ilk olarak, pilot bölge seçilen Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’da yaşayan çiftlere verilecek. Aynı zamanda krediye başvuran çiftlerin herhangi bir suça karışmamış olması da gerekmektedir. Kredi başvuruları, çiftlerin finansal durumlarına ve gelirlerine göre değerlendirilir. Evlenmeyi planlayan çiftler, bu şartları karşıladıklarında bu krediden yararlanabilirler.

150 Bin Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi ilk olarak pilot bölge olarak seçilen ve depremden etkilenmiş olan 4 ilde verilmeye başlanacak. Yasa tasarısının meclisten geçmesinin ardından, faizsiz evlilik kredileri, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da başvuracak olan yeni evlenecek çiftlere verilecek. Faizsiz evlilik kredisinin yeni yıl başlamadan verilmesi beklenmektedir.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin