150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi

Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2023Güncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2024

Evlilik hazırlıkları yapan çiftler için müjdeli bir haber var: Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi

Yeni evlenecek olanlara ekonomik bir destek sunmak için hayata geçirilecek olan devlet destekli faizsiz evlilik kredisi, evlilik sürecindeki tüm hazırlıklar için gerekli olan finansmanı sağlayarak genç çiftlere büyük bir kolaylık sağlanmasını amaçlıyor.

QNB - Kredi - OcakQNB - Kredi - Ocak

Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi Nedir?

Yeni evlenenlere faizsiz kredi, genç çiftlere sunulacak olan özel bir finansman fırsatıdır. Bu kredi, çiftlerin evlilik hazırlıkları, düğün giderleri, mobilya alımları gibi evlilikle ilgili yapacakları tüm harcamaları karşılamalarına yardımcı olur. 

En önemli avantajı ise geri ödeme süresince herhangi bir faizin yansıtılmadığı bir kredi olmasıdır. Tüm altyapısı hazırlanan ve mecliste de onaylanan faizsiz düğün kredisi, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplamda 4 yıl geri ödemeli ve 150 bin TL üst limitli olarak açıklanmıştır.

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifinin 22 Kasım 2023 tarihinde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ile birlikte uygulamaya konulacak olan faizsiz evlilik kredisi, deprem bölgesindeki 4 pilot ilde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da, başlamıştı.

17 Ocak 2024’te düzenlenen kabine toplantısı ardından yeni evlenenlere faizsiz kredi projesi hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız” açıklamalarında bulunmuştu.

15 Şubat 2024 tarihinde başvurusu başlayan faizsiz evlilik kredisi bakanlığın açıklamasına göre 21 Mayıs itibarıyla verilmeye başlanacak.

Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini ve bu süreçteki ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan evlenenlere faizsiz kredi, ilk olarak pilot bölgede yaşayan vatandaşlara verilecek. 

Faizsiz evlilik kredisinin şartları şöyle sıralanabilir:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa haricinde bir yerleşimde taşınmazı ya da hissesi bulunmamak,
  • Faizsiz evlilik kredisine başvuracak çiftlerin son 6 ayda toplam gelir ortalamalarının 2 asgari ücretin üzerinde olmaması,
  • 15 Şubat 2024 başvuru tarihi itibariyle resmi nikah tarihine minimum 2 ay maksimum 6 ay kalmış olmak,
  • Bakanlık tarafından hem evlilik öncesinde hem de sonrasında verilecek danışmanlık ve eğitim hizmetlerine katılmayı taahhüt etmek,
  • Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi, evlilik hazırlıklarını kolaylaştırmak isteyen çiftler için önemli bir finansman kaynağıdır. Ancak bu krediye başvurmadan önce şartları ve süreçleri iyi araştırmanız gerekmektedir. Başvuru yapmadan önce, evlilik kredisi hesaplama işlemiyle, bütçenize uygun kredi seçeneklerini öğrenebilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi Hangi Banka Veriyor?

Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulan Aile Ve Gençlik Fonu tarafından karşılanacak. 

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

15 Şubat 2024’te başvurusu başlayan olan faizsiz evlilik kredisi başvurusunun e-Devlet aracılığıyla aile.gov.tr ya da e-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Faizsiz Evlilik Kredisi Kimlere Verilir?

Faizsiz evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlere, ilk evlilikleri olma şartıyla, taraflardan sadece birisine verilir. Aynı zamanda krediye başvuran çiftlerin herhangi bir suça karışmamış olması da gerekmektedir. Kredi başvuruları, çiftlerin finansal durumlarına ve gelirlerine göre değerlendirilir. Evlenmeyi planlayan çiftler, bu şartları karşıladıklarında bu krediden yararlanabilirler.

150 Bin Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Yapılan açıklamaya göre Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi resmi nikahı 15 ve 30 nisan tarihleri arasında kıyılan çiftlere 21 mayıs itibarıyla verilmeye başlanacak.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin