Araç Kredisi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Yeni araç hayali olanlar, araç modelini yükseltmek veya sıfır araç indirimlerinden faydalanmak isteyenler araç kredisi alabilirler. Bankalar, kullanıcıların hayallerini gerçekleştirmek için uygun vade ve faizlerle kullanıcılarına araç kredisi seçeneklerini sunmaktadırlar. TeklifimGelsin olarak taşıt kredisine başvuru yapacaklar için araç kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir, sorularına yanıtlar vereceğiz. Hususi olarak araç alma telaşındaysanız ve nakit paraya ihtiyacınız varsa bu yazımız faydalı olacaktır.

araç kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir

Araç Kredisi Alabilmek İçin Sağlanması Gereken Şartlar Nelerdir?

Taşıt veya araç kredisi, hayalleriniz veya ihtiyaçlarınız doğrultusunda satın almak istediğiniz ikinci el veya sıfır araçları finanse etmek için bankalar tarafından verilen bireysel kredi türüdür. Bu krediler bankaların tekliflerine, kredi notu ve gelire göre değişebilir. En fazla 48 ay vade ile kullanılır ve araç bu vade boyunca bankanın teminatı altında kalır. Peki, araç kredisi almak için neler gereklidir?

Kredi BannerKredi Banner

İlk olarak kullanıcıların kredi notu ve gelir durumuna bakılır. Araç kredisi almak isteyenlerin SGK kaydının aktif olması gerekir, belgelendirilebilir gelire sahip olunması şartı aranır. Alınmak istenen araç üzerinde bir kişi veya kurum tarafından ipotek, rehin kaydının bulunmaması gerekir,

Kredi notuna baktığımızda risksiz, iyi durumda olması gerekir. Bu notun 1499 üzerinde olması gerekir.

Araçlar için alınacak kredinin, araç değerinin belirli bir kısmını karşılaması gerekir. Aylık ödemeler, aylık gelirin yarısı olduğunda bankalar tarafından “ödenebilir aylık taksit tutarı” olarak kabul edilir.

Noter onayı, ruhsat ve diğer belgeler bankalara göre değişiklik gösterebilir.

araç kredisi faiz oranları, taşıt kredisi faiz oranları

İkinci El Araç Kredisi Nasıl Alınır?

İkinci el araç almak için kredi almak istediğinizde aracınızın yaşını bilmeniz gerekir. Bankalar 5 yaş ve altındaki ikinci el araçlara kredi vermeyi tercih ediyorlar. Ancak bazı bankalar 10 yaşındaki araçlara kadar kredi verebilmektedirler.

Satın alacağınız araca dair uzman bir kuruluştan hasar tespiti raporu almanız gerekir.

Sonraki adımda ise aracın üzerinde herhangi bir ceza, vergi borcu veya rehin olup olmadığını araştırmanız gerekir.

Noter ve satış ruhsatının bankaya sorunsuz bir şekilde ulaştırılması gerekmektedir. Tüm gerekli hususları tamamladıktan sonra bankaya başvuru yapabilirsiniz. Bankaya gitmeden önce bankalardan teklif alarak en uygun faizleri karşılaştırabilirsiniz. Sıfır ve ikinci el araç kredisi faiz oranları neye göre belirlenir, yakından bakalım.

taşıt kredisi hesaplama aracı

Araç Kredisi Faiz Oranları Neye Göre Belirlenir?

Araç kredisi, taşıt almak isteyenlerin aylık düzenli ödemelerle araç sahibi olmasını sağlayan bireysel kredi türüdür. Sıfır km veya ikinci el araç almak isteyenlere alım kolaylığı sağlamaktadır. Faiz oranları, vade sürelerine, aracın kilometresine, verilen teminata ve miktarlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Hayalinizdeki araca kavuşmak için araç kredisine başvuru yapmadan önce bankaların kredi tekliflerini TeklifimGelsin üzerinden inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz.

Size en uyumlu krediyi, bankaların kampanyalarını, tekliflerini TeklifimGelsin sayesinde öğrenip kolayca başvuru yapabilirsiniz.

Araç kredisi hesaplaması için göz atabilirsiniz: 2021 En Avantajlı Taşıt Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Etiketler: Taşıt Kredisi, Kredi

Yazar: TeklifimGelsin