2021 En Uygun Taşıt Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Yayınlanma Tarihi: 2 Ağustos 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024
En uygun taşıt kredisi

Yeni veya ikinci el araba satın almak için bankalardan taşıt kredisi çekebilirsiniz. Taşıt kredisi, hayaliniz veya ihtiyacınız olan sıfır veya ikinci ikinci el taşıtı finanse etmek için kullanılan bireysel kredi türüdür.

Kredi BannerKredi Banner

Bankalar taşıt kredilerinde kredilendirme işlemini alacağınız aracın piyasa değerine bakarak yapar. Taşıt kredisi hesaplaması yaparken almak istediğiniz araç 50 bin TL'nin altında ise bankalar buaracın piyasa değerinin yüzde 70'ine kadar kredi verir. Aracın piyasa değeri 50 bin TL'nin üzerinde ise bankalar bu aracın ilk yarısına yüzde 70, ikinci yarısına ise yüzde 50 oranındakredilendirme yapmaktadır. Taşıt kredisi hesaplama araçları, sisteme gireceğiniz kredi tutarını, vade süresini ve ek masrafları da göz önünde bulundurarak, toplamda kredinize uygulanacak faiz oranına, aylık ödemenize ve masraf bilgilerine anında ulaşabilmenizi sağlar.

Bankalar belirli bir vadede taşıt kredisi verir ve vade boyunca taşıt, bankanın teminatı altında kalır. TeklifimGelsin olarak hazırladığımız bu yazımızda taşıtkredisi faiz oranları, kaç aya kadar taşıt kredisi verilir gibi sorulara yanıt bulacağız. Ayrıca taşıt kredisi almadan önce TeklifimGelsin üzerinden saniyeler içinde hesaplama yapabilirsiniz.

Taşıt kredisi başvurusu

Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Taşıt kredisi çekmek için alacağınız aracın 0 km mi ikinci el mi olduğu oldukça önemlidir. Peki, bankaların taşıt kredisi faiz oranları nasıl değişmektedir? Bankaların, kredi faiz oranları aracınkilometresine göre de değişmektedir. Aracın kilometresinin yanında kullanılacak kredi miktarı ve vade süresi taşıt kredisinin faiz oranını etkilemektedir.

Gelir, kredi notu ve alınmak istenen aracın bedeline göre değişkenlik göstermekle birlikte, genel olarak belgelenebilir aylık gelirin yarısı bankalar tarafından 'ödenebilir aylık taksit tutarı'olarak kabul edilir. Eğer 5 bin TL belgeli gelir varsa aylık kredi taksit tutarın en fazla 2.500 TL olması gerekir.

Bankalar üzerinden taşıt kredisi teklifi alabilir ve teklifler arasında size özel en avantajlı faiz oranını onaylayarak süreci bankaların satışkanallarında tamamlayabilirsiniz.

Ne Kadar Taşıt Kredisi Çekebilirim?

Bankalar gelir durumunuza göre yönetmelikte geçen miktarlarda taşıt kredisi vermektedir. Peki, ne kadar taşıt kredisi çekebilirim diye düşünebilirsiniz. Yönetmelikte geçen sıfır araçlarda fatura, ikinci el araçlarda ise kasko değeri 100 bin TL ve altında olan taşıtların %70'i aşamaz. Fatura değeri 100 bin TL'yi bulan araçlarda, bedelin 100 bin TL'ye kadar olan kısmı için %70, 100 bin TL'nin üstünde olan kısım için %50 olarak uygulanır.

İkinci el binek araçlarda taşıtın değerinin tespitinde kasko değeri esas alınır. 100 bin TL değerinde bir taşıt için en fazla 70 bin TL araç kredisi kullanılabilir. Bankaların bazı politikaları ile ve sizin bankalarla olan ilişkinize göre bu miktarlarda değişiklik olabilir.

Taşıt kredisi hesaplama

Taşıt Kredisi Kaç Aya Kadar Verilir?

Yeni araba almak için veya aracınızın modelini yükseltmek için taşıt kredisine başvurabilirsiniz. Taşıt kredisi faiz oranları ve miktarları değişmektedir. Peki, taşıt kredisi kaç aya kadar verilir? Sıfır araçlar için bireysel taşıt kredilerinde satın alınacak aracın nihai fatura değeri ve 2. el için bireysel taşıt kredilerinde satın alınacak aracın kasko değeri;

120 bin TL'ye kadar olanlar için azami vade 60 ay, 120 bin TL- 300 bin TL aralığında olanlar için azami vade 48 ay, 300 bin TL – 750 bin TL aralığında olanlar için azami vade 36 ay, 750 bin TL üzerinde olanlar için azami vade sayısı ise 24 aydır.

TeklifimGelsin olarak hazırladığımız bu içerikte; en uygun taşıt kredisi 2021 yılında nasıl hesaplanır bunlardan bahsettik. Sizlerde taşıt kredisi hesaplamak istiyorsanız TeklifimGelsin ile bankaların verdiği kredi miktarlarını, faiz oranlarını öğrenebilirsiniz.

Taşıt kredisi karşılaştırma

Etiketler: Taşıt Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin