Merhaba TeklifimGelsin okuru. Bugün ATM’den kartsız para çekme, yine ATM’den kartsız para yatırma, bankamatikten IBAN’a para gönderme gibi konuları işleyeceğiz. Pratik bir şekilde para almanın, para göndermenin yollarını öğrenmeye hazır ol!
Oran
%0 (Faizsiz)
Taksitli Artı Para
₺25.000
Taksitli Avans
₺25.000
ATM'den kartsız para göndermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
ATM'ye yaklaş ve ekranda yer alan "kartlı işlem" veya "kartsız işlem" seçeneklerinden "kartsız işlem"i seç.
"Para gönder"i seç.
Alıcı kişinin telefon numarasını gir veya ekranda yer alan QR kodunu tara.
Para göndermek istediğin tutarı gir.
Alıcı kişinin telefonuna bir onay kodu gönderilecek. Onay kodunu sana iletecek. Onay kodunu gir ve işlemi onayla.
İşlem başarılı olursa, ATM'den makbuzunu al.
Bu işlemi yapmak için, bankanın ATM'lerinde veya bağlı olduğun bankanın ATM ağındaki ATM'leri kullanabilirsin. Öncelikle, bağlı olduğun bankanın ATM'lerinde bu işlemi yapmanın mümkün olup olmadığını kontrol etmeni öneririz.
Peki ATM’den kredi kartı borcunu da ödeyebileceğini biliyor musun?
ATM'den kartsız kredi kartı borcu ödeme işlemi yapmak oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. İşlem adımlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Kredi kartı ödeme işlemi yapmak istediğin bankanın ATM'sine git.
ATM'de "Kredi Kartı Ödemeleri" ya da "Fatura Ödemeleri" seçeneğini tercih et.
Ardından ödeme yapmak istediğin kredi kartı şirketini seç.
Kredi kartı numaranı gir.
Kredi kartı borcunu ödemek için ödeme yapmak istediğin tutarı gir.
Son olarak, ATM'den ödeme yapmak için bağlı olduğun hesabı seç.
Onay vererek işlemi tamamla.
Ödeme tutarı hesabından düşülecektir ve kredi kartı borcun ödenmiş olacaktır. Bu işlemi gerçekleştirirken, kredi kartı şirketinin belirlediği son ödeme tarihine kadar ödeme yapman önemlidir. Aksi takdirde gecikme cezası ödemek zorunda kalabilirsin.
Bankamatikten kartsız para çekmeyi de açıklayacağız tabi ki! Bankamatikten kartsız para çekme işlemi için bankanın mobil uygulamasını kullanman gerekmektedir. Mobil uygulama üzerinden kartsız para çekme seçeneğine tıkladıktan sonra sana verilen güvenlik kodunu bankamatikteki ilgili alana girdiğinde para çekme işlemin gerçekleşir. Farklı bankaların uygulamaları ve işlem adımları birbirinden farklı olabileceğinden, bu işlemi yapmak için öncelikle kendi bankanın mobil uygulamasının kullanım kılavuzunu takip etmen önerilir.
Kartsız para gönderim işlemi yapmak için alıcı kişinin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası gereklidir. Ayrıca, alıcının hangi bankayı kullanmakta olduğu ve hesap numarası da gereklidir. Bu bilgiler doğru bir şekilde girildiğinde, ATM’den kartsız para gönderim işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebilir.
ATM'den kartsız IBAN'a para yatırmak mümkün değildir. Para transferi işlemleri genellikle banka şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve telefon bankacılığı kanalları ile gerçekleştirilir. Ancak, bazı bankaların ATM'leri üzerinden de para transferi işlemleri yapılabilmektedir. Bu durumda, gönderim yapmak istediğin hesabın IBAN numarasını bilmen gerekmektedir. İşlem adımları bankadan bankaya değişebileceği için, ATM ekranındaki talimatları takip etmen ve yönergeleri dikkatlice okuma önerilir.
“Peki ATM’den kendi kartıma para yatırabiliyor muyum?” dediğini duyar gibiyiz.
Eğer kendi banka kartınla kendi hesabına para yatırmak istiyorsan, ATM'ye gitmen ve kartını ATM'ye yerleştirmen gerekir. Daha sonra, para yatırmak istediğin hesabını seç ve ATM'nin talimatlarını izle. Normalde, ATM size hangi para birimleri ile işlem yapabileceğini soracaktır. ATM'ye para yatırmak istediği tutarı gir, para yatırma bölmesini aç ve paranı yatır. Bu işlem sırasında paranın gerçekliğini kontrol etmek için ATM para sayacak ve doğrulayacaktır. Para yatırdıktan sonra, ATM sana işlemini tamamlandığına dair bir onay verecektir.
Türkiye'de hemen hemen tüm bankalar kartsız para transferi işlemi yapabilmektedir. Ancak bazı bankalar bu işlem için ücret talep edebilirler. Bazı bankaların mobil uygulamaları veya internet bankacılığı üzerinden de kartsız para transferi yapmak mümkündür. Bu bankalar arasında Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA, Akbank, İNG Bank, Halkbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Finansbank, Şekerbank ve QNB Finansbank gibi bankalar yer almaktadır. Ancak bankaların kartsız para transferi için belirledikleri limitler ve ücretler farklılık gösterebilir, bu nedenle her bankanın uygulamaları ve ücret politikaları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek önemlidir.