En Ucuz Konut Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024
Konut Kredisi Hesaplama

Konut kredisi, ihtiyaç veya yatırım amacıyla satın almak istediğiniz konutun veya mülkün tutarının ödenmesinde sizlere yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda konut kredileri KKDF ve BSMV vergilerden muaf tutulmaktadır. Bu sayede yeni bir ev veya işyeri hayali kuranlar bu krediye başvurmaktadır. TeklifimGelsin olarak hazırladığımız bu yazımızda, bütçenize uygun en ucuz konut kredisi nasıl hesaplanır ve ne kadar konut kredisi çekebilirsiniz gibi sorulara yanıtlar vereceğiz.

Kredi BannerKredi Banner

Konut kredisi için başvuru yapmadan önce bilmeniz gereken bazı durumlar var. Tüm bankalar, Merkez Bankası'nın belirlediği faiz oranlarını uygularlar. Fakat bankaların bu kadar farklı faiz oranı açıklamasının sebepleri, anlaşmalı oldukları firmalar, vergiler ve banka politikalarıdır. Devlet bankaları konut kredileri için daha uygun teklifler yapmaktadırlar.

Kredi çekmeden önce ilk olarak geniş bir araştırma yapmanız gerekir. Bankalar dönemsel olarak veya kredi notunuza göre size özel kampanyalar oluştururlar. Bankaların bu çeşitli konut kredisi kampanyalarını takip etmeniz gerekir. Bununla beraber kullanmak istediğiniz konut kredi tutarını ve vade süresini belirlemeniz gerekir. Uzun vadede daha rahat ödeyebileceğiniz bir teklif varsa bunu değerlendirebilirsiniz.

Konut kredisi karşılaştırma

Her bankanın kendi politikası vardır ve bu politikalar, anlaşmalar ile konut kredi faizleri belirlenmektedir. Ucuz konut kredisi istiyorsanız her bankanın teklifini ve kampanyasını karşılaştırmanız gerekir. Şube şube gezmeden, çağrı merkezlerinde vakit kaybetmeden veya her bir banka için mobil uygulama indirmeden tüm bankaların konut kredileri'ne TeklifimGelsin ile ulaşabilirsiniz. 40 saniye'den kısa bir sürede tüm bankaların tekliflerini, faiz oranlarını inceleyebilir ve karşılaştırarak banka başvurularınızı başlatabilirsiniz.

Konut Kredisi Hesaplama

Ne Kadar Konut Kredisi Çekebilirim?

Her bankanın konut kredisi başvuru süreci farklılık göstermektedir. Banka şubesi, mobil uygulama veya internet bankacılığı üzerinden konut kredisi sürecine başlayabilirsiniz. Bankaların kredi faiz oranlarını etkileyen etmenlerden bahsettik. Ne kadar konut kredisi çekebilirim diye soracak olursanız, kredi miktarı sizin kredi notunuza, gayrimenkul değerine, hane gelirine ve sizin bankalarla olan ilişkinize bağlı olduğunu söyleyebiliriz.

Konut kredi tutarı, genellikle aylık taksit tutarı toplam hane gelirinin %50'sini geçmeyecek şekilde hesaplanır. Bazı bankalarda bu durum değişiklik göstermektedir. Daha önce müşterisi olduğunuz bankada daha az faiz oranıyla konut kredisi kullanım avantajı yakalayabilirsiniz.

Konut kredisi için çekebileceğiniz kredi tutarı, satın alacağınız gayrimenkul değerinin %90'ını geçemez. Konut değerinin belirli bir kısmını sizin ödemeniz gerekir. Verdiğimiz oranlar genel olarak uygulanan hesaplama sistemidir. Bireylerin kredi notu ve birçok etmenden dolayı bu oranlarda değişiklik olabilir.

TeklifimGelsin üzerinden onlarca bankanın size özel farklı kredi faiz oranı tekliflerini ve fırsatlarını karşılaştırabilirsiniz. Kredi notunuzdan dolayı kredi alamayacağınızı düşünüyorsanız TeklifimGelsin'in sizlere verdiği öneriler ile kredi notunuzda iyileştirmeler yapabilir ve hayalinizdeki evi ve işyerini alabilirsiniz. TeklifimGelsin.com üzerinden güvenli bir şekilde hesap açarak anında bankaların en avantajlı konut kredisi faiz oranlarını inceleyebilir ve başvuru sürecine başlayabilirsiniz.

Etiketler: Konut Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin