Destek Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimler Alabilir?

Yayınlanma Tarihi: 7 Kasım 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Destek kredisi, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekenler için 3 kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilen kredi türüdür. Hane geliri aylık olarak 5 bin lira ve altında olanlar için alınabilecek destek kredisi, Pandemi döneminde temel ihtiyaçları karşılamak için oluşturulmuştur.

Kredi BannerKredi Banner

"Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, hane halkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterilerini finansal açıdan desteklemek için verilmektedir. Kamu bankaların ortaklaşa başlattığı, destek kredisi başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir, sorularına TeklifimGelsin olarak bu yazımızda yanıtlar vereceğiz.

bireysel destek ihtiyaç kredisi

Destek Kredisine Nasıl Başvurulur?

Bireysel ihtiyaç destek kredisi, 10 bin liraya kadar, ilk 6 ay ödemesiz ve 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredidir. Tüm dünyada etkisi sürmekte olan korona virüs (Covid-19) salgınıyla birlikte ekonomik zorluk çeken vatandaşlara verilen destek kredisi, üretim ve istihdama ilişkin hasarları en aza indirmek için verilmektedir. Barınma, beslenme, faturalar gibi temel ihtiyaçlara yönelik verilen destek kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın internet ve mobil bankacılığı ile destek kredisi başvurusu yapılabilmektedir. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank kredi sorgulama sayfasına yönelerek temel ihtiyaç kredisi başlığı altında 10 bin TL’ye kadar destekleme kredilerinden faydalanabilirsiniz.

Kimlere Destek Kredisi Verilir?

Destek kredisi, geliri yetersiz olan, salgından etkilenerek temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken bireyler faydalanabilmektedir. Kamu bankaları üzerinden 36 vade ve ilk 6 ay geri ödeme zorunluluğu bulunmayan destek kredisi kimlere verilir?

Bireysel ihtiyaç destek kredisinden aylık hane halkı geliri 5 bin lira ve altında olan emekliler, asgari ücretliler, serbest meslek mensupları ve diğer bireyler yararlanabilmektedir. Bu kredi türünde mevcut kredi kuralları uygulanmamaktadır, ödeme gücü kontrolü yapılmamaktadır. Salgın nedeniyle para kazanamayan herkes başvuru yapabilecek, kamu bankalarına destek kredisi için devlet vatandaşa kefil olmaktadır.

bireysel destek ihtiyaç kredisi başvuru

6 Ay Ödemesiz Destek Kredisi Ne Zamana Kadar Geçerli?

Tüketici kredisi kapsamında 6 ay ödemesiz verilen destek kredisi için 1 ile 36 aylık dönemde 0,49 faiz işletilecek. Kredi tahsis ücreti ise binde 5 olarak belirlenmiştir. Temel ihtiyacını karşılamakta güçlük çeken ve ihtiyacı olan bireyler 1000 TL ile 10.000 TL kredi çekebilecekler. Bu kredilerde ilk 6 ay ödeme olmayacak ve kalan 30 ay için aylık eşit taksitli ödeme yaparak kredi kullanabilecekler.

6 ay ödemesiz destek kredisi ne zamana kadar geçerli, sorusunun cevabı ise alınan kredilerde ödemesi gelen vatandaşlara 30 Eylül 2021'e kadar kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanındı. Destek kredisine başvuru yapmak isteyenler için ise başvuru süreçleri devam etmektedir. Salgınla mücadele tam olarak bitmediği için 2023 yılına kadar kredi başvurusu devam etmektedir. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekenler için TeklifimGelsin olarak destek kredisi hakkında detaylı bilgilere yer verdik, bireysel kredi çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi inceleyebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi, Destek Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin