Kredi Notu Nedir? Nasıl Öğrenilir? Nasıl Hesaplanır?

Yayınlanma Tarihi: 6 Aralık 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Kredi notu, ödeme alışkanlıklarınızı, finansal geçmişinizi, mevcut borç yapınızı gösteren bir tür rapordur. Bankalar kredi vermeden önce kredi başvurusu yapanların kredi notunu inceleyerek kredinin onaylanıp onaylanmadığını belirtir. Bankalarla iletişime geçmeden önce kredi notu hakkında daha fazla bilgi almanız sizin için faydalı olacaktır. Kredi notu nedir, nasıl öğrenilir, nasıl hesaplanır, sorularına TeklifimGelsin olarak detaylı yanıtlar verelim.

Kredi BannerKredi Banner

Kredi Notu Ne İfade Eder?

Bireysel kredi çeşitleri içerisinde sağlık, eğitim, tatil ve küçük borçlar için ihtiyaç kredisini tercih edebilirsiniz. Ayrıca ev, arsa, işyeri almak için konut kredisi, ikinci el veya sıfır bir araba almak için de taşıt kredisi çekilebilir. İhtiyaçlarınızı karşılamak veya yatırım yapmak için almak istediğiniz krediye başvuru yaptığınızda kredi notunuz bankalar tarafından incelenir. Peki, kredi notu nedir? Kredi notu, kullanıcıların kredi başvurularının onaylanmasını sağlayan 1 ile 1900 arasında değişen bir puandır. Kredi notu yüksek olanların kredi başvurusunun onaylanma ihtimali daha yüksektir. 1900’e kredi notu yaklaştıkça taşıt, konut ve ihtiyaç kredileri kefil istenmeden alınabilir.  Kredi notunu öğrenmek için birkaç yöntem bulunmaktadır.

kredi raporu nasıl alınır

Kredi Notu Öğrenmenin Yolu Nedir?

Findeks kredi notu, almak istediğiniz kredinin onaylanması için oldukça önemlidir. Kredi notu almak istediğiniz kredinin taksitlerini ödeyebilme gücünüzü belirler. Kredi notunuz düşükse, banka ipotek ve kefil isteyebilir. Kredi başvurusunda kredi notu nasıl öğrenilir?

Kredi notunu öğrenmeniz için birkaç yöntem bulunmaktadır. İlk yöntem bankalar aracılığıyla kredi notunuzu öğrenmektir. Banka şubesine giderek kredi notunuz için talep oluşturabilir veya kredi başvurusu yaparak kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Şubeye gitmek istemiyorsanız bankaların internet ve mobil bankacılık sistemlerini kullanarak kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

Kredi notu ve risk durumunuzu T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet üzerinden giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

Kredi başvurusuyla ilgili sorularınız için: Kredi Başvurusu Hakkında Merak Edilen Her Şey 202

kredi raporu , kredi skoru, hesaplama nedir

Kredi Notu Hesaplama Metodu Nasıldır?

Kredi notu, bankaların sizi tanımasını etkileyen bir rapordur. Bankalarla ilişkiniz yoksa, kredi veya kredi kartı kullanmadıysanız bankalar sizin finansal geçmişinizi gözlemleyemez. Peki, kredi notu nasıl hesaplanır? Kredi notunu birçok etmen oluşturur.

Kredi notunun %45’ini kredili ürün ödeme alışkanlıkları oluşturur. Kredi ödemelerinin son ödeme tarihinden sonra yapılması kredi notunuzu önemli ölçüde azaltır.

Mevcut borcunuz ve kredi ödemeleriniz varsa geriye kalan borçların miktarları, limitleri kredi notunun %32’sini oluşturmaktadır.

Yeni bir kredi aldıysanız risk durumunuzu %5 etkilemektedir.

Kredi kullanım yoğunluğu ise %18 oranında kredi notunuzu etkilemektedir. Kredi kullanıyor ve ödemelerinizi zamanında düzenli olarak yapıyorsanız kredi notunuz yüksek olacaktır.

Ayrıca TG Kredi Raporu ile kredi derecenizi ve risk seviyenizi öğrenebilirsiniz. Kredi derecenizi artırmak için gerekli bilgileri edinebilir ve size özel kredi veya kredi kartı tekliflerini inceleyebilirsiniz.

İlgili içeriğimize göz atmak ister misiniz? : En Uygun Kredi Teklifini Belirlemek İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Etiketler: Kredi, Kredi Notu, Kredi Karnesi

Yazar: TeklifimGelsin