Konut kredisi alarak hayallerini gerçekleştirenler, yüksek faizden kurtulmak, ödemelerini düzene sokmak için bankaların konut kredisi yapılandırma imkanlarını değerlendiriyorlar. Kredi borcunu ödemekte zorluk çekenler için büyük kolaylık sağlamaktadır.
Oran
%0 (Faizsiz)
Taksitli Artı Para
₺25.000
Taksitli Avans
₺25.000
Ev sahibi olmak için çekilen konut kredisi ödemelerinde yapılan değişimler konut kredisi yapılandırma olarak tanımlanıyor. Çekilen kredi miktarı, aylık taksit ödemeleri, vade sayısı ve faiz oranları değişiklik göstermektedir. TeklifimGelsin olarak konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl hesaplanır, faydaları nelerdir sorularının cevaplarını yakından inceleyelim.
Konut kredisi yapılandırma, temel olarak ev satın alırken çekilen ev kredisinin ödemelerinde yapılan düzenlemelere ve değişimlere denilmektedir. Bütçenize uygun olarak bankanızla görüşüp ödenemeyen düzensiz ödemeleri düzene koyabilirsiniz.
Aylık taksitlerinizi geciktirdiğinizde, kredi notunuzun düşmemesi için aksattığınız taksitler ve kalan borcunuz üzerinden bankanızla anlaşarak özel bir ödeme planı çıkartıp, yeniden yapılandırmaya gidebilirsiniz.
Ödeme planları genel olarak şu şekilde gerçekleşir; ilk önce uygulanan faiz doğrultusunda kredinin faizi ödenmeye başlanır, faiz ödemesi bittikten sonra anaparayı ödemeye başlarsınız.
Kredi faizi hesaplaması için tıklayınız: Kredi Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır, Formülü Nedir?
Konut kredisi yapılandırma faiz oranları iyi hesaplanmalı ve bu oranlardan yararlanma açısından bütçenize yaratacak kar ve zarar durumunu iyi analiz etmeniz gerekir. Ev kredisi faiz oranlarında düşüş varsa bundan faydalanabilmek için yeniden yapılandırmaya gidilebilir. Peki, konut kredisi yapılandırma nasıl hesaplanır, yakından inceleyelim.
Yeniden yapılandırma sırasında aylık taksitleriniz düşürüldüğünde vade sayısı ve faiz oranı artıyorsa, toplamda bankaya ödeyeceğiniz anapara ve faiz, öncekinden daha fazla olacaktır.
Konut kredisi yapılandırma, diğer yapılandırmalara göre daha fazla tercih edilen bir işlemdir. Aylık ödemelerde güçlük çektiğinizde, ipoteğinizi ve kredi notunuzu etkilemesinden korkuyorsanız, bankanız ile iletişim kurarak konut kredisi yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.
Bu talep doğrultusunda faiz oranına göre yeniden hesaplama yapılır, vadeniz uzatılarak aylık taksit ödemeleriniz azalabilir. Bunun sonucunda yeniden kredilendirilme olacağından oluşabilecek ekstra masrafları da hesaplamanın içerisinde bulundurmanız gerekir.
Konut kredisi alırken gelir ve kredi notu dikkate alınır. Fakat işten çıkarılma, gelir durumunda düşüş gibi sorunlardan dolayı ödemelerde güçlük çekebilirsiniz. Ödemelerin aksamasının nedeni bankaları ilgilendirmez fakat kredi yapılandırması başvurusunda başvurabilir ve vadeyi uzatarak, aylık ödeme tutarlarını azaltabilirsiniz.
Bankalar bu yapılandırma için sizden ek ücret talep edebilir fakat ödemeniz için bu gider oldukça düşük miktarlardadır.
Konut kredisinin geri ödemelerini geciktirdiğinizde veya düzensiz yaptığınızda kredi notunuzda büyük bir düşüş olacaktır. Bu durumda yeniden kredi almak istediğinizde kredi onaylanma ihtimaliniz düşebilir.
Konut kredisi başvurusunda bulunduğunuzda bankalar evi ipotek altına alacaktır. Ödemelerde gecikme olduğunda ve bankalar krediyi ödeyemeyeceğinizi anlarlarsa hukuki işlem başlatırlar. Bunun önüne geçmek için yapılandırma yaparak bütçenize uygun, ödeyebileceğiniz taksitlendirme tutarlarını belirleyebilirsiniz.
TeklifimGelsin üzerinden bankaların en uygun konut kredisi yapılandırma ve konut kredisi tekliflerini inceleyebilir ve karşılaştırma yapabilirsiniz. Size en uygun kredi teklifine kolaylıkla TeklifimGelsin üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
Bu konu da ilginizi çekebilir: En Basit Kredi Ara Ödeme Hesaplaması Nedir? Nasıl Yapılır?