Moneygram Hangi Bankalarda Var? Tüm Bankalar 2024

Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2024

Moneygram, uluslararası para transferini hızlı ve güvenli bir şekilde yapmaya yardımcı olur ve nakit erişimini kolaylaştırır. Geniş erişim ağına sahip olan bu sistem, pek çok ülkenin farklı bölgelerinde mobil uygulama aracılığıyla ya da çeşitli bankacılık hizmetleriyle kullanılır. Ayrıca havale işlemleri, resmi çek ödemeleri ve fatura hizmetlerinde de kolaylık sunar. Kullanıcılar, finansal erişimi kolaylaştırmak ve yurt dışının çeşitli bölgelerine para transferi yapmak bu yöntemi tercih edebilir.

Bu yazımızda moneygramın ne olduğuna ve hangi bankalar aracılığıyla yapıldığına değineceğiz. Ayrıca moneygram hesabının nasıl açıldığı ve hangi yöntemler ile kullanıldığı hakkında kapsamlı bilgiler sunacağız.

Moneygram Nedir?

Moneygram Nedir?

Moneygram, uluslararası para transferi işlemleri ve diğer finansal hizmetler için kullanılan bir sistemdir. Bu sistemde transfer işlemlerinin hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirilmesi hedeflenir. Ayrıca bankalardan yapılan uluslararası transfer işlemlerinin ücreti kullanıcılara yüksek geldiğinden Türkiye’den yurtdışına yapılan para gönderimi ya da alımı için bu sistem sıkça kullanılır. 

Moneygram sayesinde kullanıcılar, anlaşmalı bankalar aracılığıyla kendi adına transfer edilen parayı çekebildiği gibi dünyanın farklı yerlerine para gönderimi yapabilir. Bu sistemde herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan kimlik bilgileri ile transfer işlemi gerçekleştirilir. 

Moneygram Hangi Bankalarda Var?

Moneygram olan bankalar arasında Kuveyt Türk, Denizbank, PTT ve Emlak Katılım yer alır. Bu bankalar, yurtdışına yapılan transfer işlemlerinin daha az masraflı olmasına imkan tanır. Para gönderimi sırasında yüksek güvenlik sunan bu sistem, çeşitli doğal afetlerin olması halinde ihtiyaç sahiplerine acil yardım desteğinin ulaştırılmasını sağlar.

Moneygram anlaşmalı bankalar ve özellikleri aşağıdaki gibi sıralanmıştır:

Moneygram Bulunan BankaÖzelliği
Kuveyt Türk Moneygram200 ülkeye para gönderimi yaparken yalnızca kimlik bilgileri ibraz edilir. Euro, dolar ve TL cinsinden para gönderim ve alım işlemleri yapılabilir.
Denizbank Moneygram198 ülkenin 327 bin noktasına 7/24 transfer işlemi gerçekleştirilebilir. Tek bir işlemde azami para gönderim tutarı 10.000 USD, 7.000 Euro ya da 160.000 TL’dir.
PTT MoneygramTüm PTT işyerlerinden 200’den fazla ülkeye EUR ve USD para transferi yapılır. Yurtdışından kullanıcıların adına gelen tüm miktarlar referans numarası aracılığıyla tahsil edilebilir.
Ziraat KatılımHerhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan kimlik ibrazı ile para gönderimi yapılabilir. ABD, Çin, Filipinler, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi farklı ülkelere transfer gerçekleştirilebilir. Tek bir işlemde 10.000 USD, 7.000 Euro ya da 160.000 TL azami para gönderimi yapılabilir.
Emlak KatılımBanka şubelerinden 200’den fazla ülkenin çeşitli bölgelerine kısa süre içerisinde para transferi yapılabilir. Ayrıca farklı ülkelerden gelen bazı para transferleri de nakit olarak alınabilmektedir. İşlemlerin yapılması için kimlik ve pasaport belgeleri gerekmektedir.

Moneygram Hesabı Nasıl Açılır?

Moneygram hesabı açma için öncelikle Moneygram web sitesine giriş yapmak ya da Moneygram uygulamasını indirmek gerekir. Ardından hesap açmak için gerekli bilgiler girilir ve güvenli bir şifre oluşturduktan sonra e-posta adresine gelen mail ile hesap onaylanır. Böylelikle hesap açma işlemi tamamlanır ve hesaba giriş yaparak para transferi yapılabilir ya da transfer edilen para çekilebilir. 

Moneygram Nereden Çekilir?

Moneygram çekme işlemleri; PTT, Denizbank, Ziraat Katılım, Emlak Katılım ve Kuveyt Türk şubeleri aracılığıyla yapılabilir. Para çekme işlemlerinde öncelikle göndericiden alınan referans numarası ve kimlik bilgileri ibraz edilir. Bankalar, bazı durumlarda ikametgah belgesi de talep edebilir. Tüm bu bilgilerin verilmesinin ardından şube temsilcisinden alınan Moneygram formu doldurulur ve bir nüshası elden teslim alınır.

Moneygram Mobilden Çekilir Mi?

Moneygram Mobilden Çekilir mi?

Hayır, Moneygram üzerinden gelen meblağ yalnızca bankaların fiziksel şubeleri aracılığıyla çekilebilir. Mobil üzerinden yalnızca farklı ülkelere para transferi yapılabilmektedir. 

Moneygram Atm’den Çekilir mi?

Hayır, Türkiye'de moneygram hizmeti sunan bankalardan yalnızca fiziki şubeler aracılığıyla para çekilebilir.

Moneygram Para Gönderme Ücretleri Ne Kadar?

Moneygram para gönderme ücretleri bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. İlgili bankanın uyguladığı fiyat tarifeleri, gönderilecek tutara ve ülkeye göre belirlenir. 

Banka AdıGönderim Tutar AralığıGönderim Ücret Aralığı
Denizbank0 - 10.000 USD 3 USD - 300 USD
Denizbank0 - 7.000 EUR3 EUR - 215 EUR
Denizbank0 - 160.000 TL10 TL - 360 TL
Kuveyt Türk0 - 10.000 USD4,5 USD - 115 USD
Kuveyt Türk0 - 10.000 EUR4,5 EUR - 115 EUR
PTT0 - 10.000 EUR5 EUR - 215 EUR
PTT0 - 10.000 USD3 USD - 230 USD
Ziraat Katılım0 - 10.000 USD4 USD - 301 USD
Ziraat Katılım0 - 7.000 EUR3,9 EUR - 215,9 EUR
Ziraat Katılım0 - 160.000 TL43 TL - 393 TL
Emlak Katılım0 - 10.000 USD3 USD - 300 USD
Emlak Katılım0 - 7.000 EUR4.50 EUR - 215 EUR

Moneygram Online Para Nasıl Çekilir?

Türkiye'de ilgili düzenlemeler gereği moneygram için online para çekme mümkün değildir. Moneygram internet bankacılığı yalnızca bilgi edinmek için kullanılabilir. Para çekme işlemi her halükarda ilgili bankanın ya da doğrudan moneygram acentesine doğrudan giderek gerçekleştirilebilir.

Moneygram Hangi Ülkelerde Var?

Moneygram; Avusturya, Avustralya, ABD, Almanya, Belçika, Büyük Britanya, Danimarka, Estonya, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İrlanda, İtalya, İsviçre, İspanya, Kanada, Litvanya, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Yeni Zelanda'da bulunmaktadır. Müşteriler, bu ülkelere para gönderebildiği gibi para alma işlemi de gerçekleştirebilirler. 

Moneygram Para Çekme Süresi Ne Kadar?

Moneygram para çekme süresi 4 gün olarak belirlenmiştir. Bu durumda 4 gün içerisinde hesaptan çekilmeyen para, gönderici hesaba iade edilir. 

Moneygram Cumartesi Açık mı?

Moneygram, Türkiye’de hizmet vere çeşitli bölgelerde Cumartesi açıktır. Çalışma saatleri değişiklik gösterse de genellikle 09:00 - 18:00 arasında hizmet vermektedir. 

Moneygram Para Gönderme Limiti Ne Kadar?

Moneygram para gönderme limiti, gönderilen paranın cinsine göre değişiklik göstermektedir. Bankalar, tek seferde gönderilebilecek azami miktarı 10.000 USD, 160.000 TL ve 7.000 EUR olarak sınırlandırmıştır. 

SIK SORULAN SORULAR

MoneyGram'dan Gelen Para Nereden Alınır?

Moneygramdan gelen para, ilgili banka kuruluşlarından ya da moneygram acentelerinden temin edilebilir. Ancak bankaların moneygram anlaşması olmalıdır.

MoneyGram Güvenilir mi?

Evet, kullanıcılar moneygram işlemlerini dünya genelinde güvenli bir şekilde gerçekleştirebilir.

MoneyGram ile Gelen Para Kaç Gün Bekler?

Moneygram ile gelen para, hesapta yalnızca 4 gün beklemektedir.

PTT MoneyGram Nasıl Para Çekilir?

PTT moneygram işlemleri sırasında kullanıcıların adına transfer edilen paralar, referans numarası ve kimlik belgesi ile PTT noktalarından çekilebilir.

MoneyGram ve Western Union Aynı mı?

Moneygram ve Western Union, verdiği hizmet bakımından aynı özelliği taşıyan şirketlerdir. Ancak işlem ücretleri farklılık göstermektedir.

Etiketler: Kredi Kartı

Yazar: TeklifimGelsin