Kredi Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır, Formülü Nedir?

Yayınlanma Tarihi: 9 Ağustos 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024
ihtiyaç kredisi faiz oranları

Bankalar, bireysel, kurumsal ve ticari alanlarda krediler vermektedir. Bankaların politikalarına, kişilerin kredi notlarına göre alınabilecek krediler onaylanmaktadır. Krediler nakit para ihtiyacınız olduğunda, yatırım yapmak, ev, araba almak veya ihtiyaçlarınızı karşılamak için çekilebilmektedir. Bireysel kredilere baktığımızda ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredileri bulunmaktadır. Peki, kredi çekmek istediğinizde kredi faiz hesaplama nasıl yapılır, formülü nedir? Gelin birlikte bu hesaplama formülüne ve nasıl yapıldığına yakından bakalım. TeklifimGelsin üzerinden bankaların size özel tekliflerini görebilir, kredi çeşitlerini inceleyebilir ve onlarca bankanın teklifini tek bir platform üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kredi BannerKredi Banner

Kredi Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gün geçtikte bankacılık ve kredi işlemleri artmaktadır. Bankaların faiz oranları, bireylerin kredi notları, kredi çeşitleri, kredi tutarını ve geri ödenecek tutarı etkilemektedir. Peki, kredi faiz hesaplama nasıl yapılır, bilinmesi gerekenler nelerdir? Ödenecek kredi faizi her taksit döneminde kalan ana paraya tekrar faiz uygulanarak hesaplama yapılır. Kalan anapara tutarı ile kredi faizi çarpılır ve konut kredisi dışında BSMV, KKDF gibi vergiler eklenmektedir. Ödeme planında aylık ödemeler sabitlenir ve kredi tutarı belirlenir sonrasında kredi faizi ve vergiler taksitten düşülerek ana para ödemesi yapılır. Kredi çekmeye karar verdiniz ve kredi faiz hesaplama formülünü merak ediyorsanız detaylara göz atalım.

Kredi faiz hesaplama

Faiz Hesaplama Formülü Nedir?

Nakit ihtiyacı için bankalar üzerinden ihtiyaç, taşıt veya konut kredisi çekebilirsiniz. İhtiyaç kredisinde kredi faiz hesaplama formülü kredi tutarı ve vadesi üzerinden yapılır. Ana para tutarı sıfırlanana kadar kredi ödemesi devam eder ve her ödeme sonunda anapara ile faiz oranı çarpılmaktadır. Taşıt kredisi faiz hesaplamasında, aracın kilometre durumu, kredi miktarı ve vade süresi faiz oranını değiştirmektedir.

kredi karşılaştırmaları kredi faiz

Bireysel krediler içerisinde yer alan konut kredisi faiz hesaplamada, ihtiyaç kredisindeki gibi her taksit döneminden sonra faizler anaparaya uygulanmaktadır. Aylık ödemeler sabitlenerek, ana para tutarı ile faiz oranı çarpılarak hesaplanır. Konut kredisinde, vade süresi ve kredi miktarı, faiz oranını etkilemektedir. Bireysel kredi hesaplaması için onlarca bankanın size özel tekliflerinden karşılaştırmak ve yararlanmak için TeklifimGelsin’i tercih edebilirsiniz. TeklifimGelsin ile banka şubelerinde dolaşmadan, müşteri hizmetlerinde zaman harcamadan saniyeler içerisinde onlarca bankanın teklifini kısa sürede görebilirsiniz.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin