Kredi Başvurusunda Kredi Notu ve TeklifimGelsin Kredi Derecesi Kaç Olmalı?

Yayınlanma Tarihi: 21 Şubat 2022Güncellenme Tarihi: 11 Aralık 2023

Kredi çekmeyi düşünüyorsunuz ancak kredi notunuzla ilgili aklınızda soru işaretleri mi var? Eğer, “Kredi notum yeterli mi? Kredi çekmek için kredi notum kaç olmalı? Kredi notumu nasıl yükseltirim?” gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa doğru yerdesiniz. Zira, TeklifimGelsin gerek bilgilendirici blog gönderileriyle gerek TeklifimGelsin Kredi Karnesi ile kredi başvurusu yaparken yararlanabileceğiniz bir kaynaktır. Bu gönderimizde epey sık sorulan sorulardan biri olan “Kredi çekmek için kredi notum kaç olmalı?” sorusunu cevaplayacağız.

Kredi BannerKredi Banner

Kredi Notu Nedir?

Öncelikle “Kredi notu nedir?” sorusu ile başlayalım. Kredi notu pek çok etmen tarafından belirlenen ve bankaların sizin risk durumunuzu görmek adına başvurdukları bir skordur. Kredi notu, 0 ile 1900 arasında değişiklik göstermekte olup pek çok etmen tarafından etkilenir. Kredi notunuzu etkileyen temel etmenlerin başında mesleğiniz, eğitim durumunuz, gelir durumunuz, ödeme alışkanlığınız ve kredi borcunuz gibi bilgiler yer alır. Bu etmenlerden yola çıkarak ortaya koyulan kredi notunuz, yaptığınız kredi başvurusunun onaylanması ihtimalinden alabileceğiniz kredi miktarına kadar pek çok şeyi etkiler.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Skoru Neden Önemlidir? Kredi Skorunuz Kaç Olmalı?)

Kredi notunuz hakkında size fikir verecek ve kredi notu yükseltme konusunda yardımcı olacak bir araç ise TeklifimGelsin Kredi Karnesidir.

Kredi notu nasıl yükseltilir

TeklifimGelsin Kredi Karnesi Nedir?

Peki, nedir bu Teklifim Gelsin Kredi Karnesi? TG Kredi Karnesi, kredi borçlarınızdan, ödeme alışkanlıklarınız gibi finansal hareketlerinize ve tıpkı kredi notunuz gibi mesleğinizden gelir durumunuza pek çok bilgi temel alınarak ortaya koyulan bir rapordur. Bu rapor, sizin finansal hareketlerinizden yola çıkılarak oluşturulan ve kredi başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağını gösteren bir kredi derecesi de sunar. TG Kredi Karnesinde yer alan TeklifimGelsin Kredi Derecesi, size A+, A, A-, B+, B, B+, C+, C, C-, D+, D, D-, E+, E, E- harflerinden birisini kredi derecesi olarak verir. Kredi derecenizin A+ olması kredi başvurunuzun muhtemelen onaylanacağı anlamına gelirken E- almanız kredi başvurunuzun onaylanma ihtimalinin çok düşük olduğu anlamına gelmektedir.

Kredi Çekerken Findeks Kredi Notum ve TeklifimGelsin Kredi Derecem Kaç Olmalı?

Kredi notunuz ne kadar yüksekse kredi çekmeniz de o kadar kolaylaşır. Yüksek bir kredi notu bankanın gözünde aldığınız krediyi geri ödeyeceğiniz yönünde olumlu bir imaj oluşturur.

Her ne kadar her bankanın kredi tahsis sürecinin farklı olması sahip olmanız gereken kredi notunun bankadan bankaya değişebileceği anlamına gelse de 1500 ve üzeri kredi notuna sahip olan kişilerin kredi başvuruları çoğunlukla olumlu sonuç alır. Elbette, bankalar; gelir düzeyiniz ve kullanacağınız kredi miktarı gibi faktörlere bağlı olarak bazı esneklikler yapabilir.

0 ile 1099 arasında bir kredi notuna sahip olan kişilerin kredi başvurularının onaylanması ihtimali ise yok denecek kadar azdır. Bu kişilere verebileceğimiz en önemli tavsiye ise bu gönderide de kısaca değineceğimiz kredi notu yükseltme yöntemlerine başvurmaları ya da TeklifimGelsin Kredi Karnesi tarafından kendilerine verilen kişisel tavsiyelerden ya da blog sayfamızdaki diğer gönderilerde yer alan farklı kredi notu yükseltme yöntemlerine başvurmalarıdır.

Bankaların kredi verirken en çok arada kaldıkları kişiler kredi notları 1100 ile 1499 arasında olan az riskli gruptur. Bu grup az riskli olduğu için bankalar bu gruptaki kişilerin kredi başvurularını farklı kriterlere bağlı kalarak değerlendirebilirler. Bu grubun en büyük avantajı ise birkaç küçük adım ile kredi notlarını hızlıca yükseltip kredi notlarının onaylanması ihtimalini arttırabilmeleridir.

Ek olarak, TeklifimGelsin Kredi Karnenizi oluşturarak kredi derecenizi görebilir ve bu kredi derecesini nasıl yükseltebileceğinize dair size özel tavsiyelere uyarak hem kredi derecenizi hem de kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. TeklifimGelsin Kredi Derecenizideki harfler sizin yaklaşık kredi notunuzu gösterir. Dolayısıyla, kredi derecesi A+ ile B+ arasında olan kişilerin kredi başvurularının onaylanma ihtimali yüksekken kredi derecesi D- ile E- arasında olan kişilerin kredi başvurularının onaylanması çok da olası değildir.

Kredi karnesi başvurusu nasıl yapılır?

TeklifimGelsin Kredi Karnesi Kredi Notumu Nasıl Etkiler?

TeklifimGelsin Kredi Karnesi; size, kredi başvurunuzun onaylanması ihtimalini arttırmanız için nelere ağırlık vermeniz gerektiğini gösterir.

TG Kredi Karnesi; size, kredi borçlarınızı, ödeme alışkanlıklarınızı ve TG Kredi Derecenizi temel alarak birkaç tavsiye verir. Bu tavsiyelere uymanız durumunda hem TeklifimGelsin Kredi Dereceniz hem de kredi notunuz olumlu yönde etkilenecektir.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Başvurusu Yapacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler)

Bunun yanında, TeklifimGelsin Kredi Karnesi, size özel kredi tekliflerini de listeleyerek kredi arayışınızda yardımcı olur. Kredi Derecenize bağlı olarak size sunulan bu tekliflerin faiz oranlarını, toplam maliyetlerini ve aylık taksitlerini de Kredi Karnesi üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

(Daha fazla ayrıntı için: En Uygun Kredi Teklifini Belirlemek İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken Şeyler)

TeklifimGelsin Kredi Karnesi size en uygun kredi kartlarını, bu kartların detaylarını ve başvuru linklerini de sergileyerek kredi kartı arayışınızda yardımcı olur. Aynı zamanda, sahip olmanız gereken kredi kartı limiti ve kredi kartı limiti arttırma yolları da TeklifimGelsin Kredi Karnesi tarafından size sunulan bilgiler arasındadır.

(Daha fazla ayrıntı için: Anında Kredi Kartı Veren Bankalar)

TeklifimGelsin Kredi Karnesi üzerinde görebileceğiniz önemli bir diğer ayrıntı ise risk seviyenizdir. Risk seviyesini nasıl iyileştirebileceğiniz ve bu risk seviyesinin kredi çekim limitiniz üzerindeki etkisi ile ilgili bilgilere de TG Kredi Karnesi sayesinde erişebilirsiniz.

Kredi notu yükseltme

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

TeklifimGelsin Kredi Karnesi tarafından size özel olarak sunulan tavsiyelere uymak TG Kredi Derecenizi ve buna bağlı olarak kredi notunuzu hızlıca yükseltmenin en kolay yoludur.

Bunun yanında, kredi notu yükseltmek için yapabileceğiniz belli başlı birkaç yöntem vardır. Bu yöntemlerin başında otomatik ödeme talimatı vererek faturalarınızı ya da diğer bankacılık hizmetlerinizin ödemelerini otomatik olarak yapmanız gelir. Bu hareketiniz bankanın gözündeki imajınızı olumlu yönde etkileyecektir zira otomatik ödeme talimatı vererek bankaya hesabınızda tüm ödemelerinize yetecek kadar para bırakacağınızın teminatını vermiş olursunuz. Bu hareketi diğer borçlarınızı da zamanında ve düzenli ödeyerek perçinleyebilirsiniz. Zira, bankalar size verecekleri paranın kendilerine geri döneceğini bilmek isterler; bu yüzden, eğer kredi başvurusunda bulunmak istiyorsanız ilk olarak mevcut kredi borçlarınızı zamanında ve düzenli ödediğinizden emin olun. Eğer borçlarınızın tamamını tek seferde ödeyemiyorsanız, en azından asgariden fazlasını ödeyerek bankaya borcunuzu kapatmaya niyetli olduğunuzu gösterin. Mevcut borçlarınızı bitirmeden kredi başvurusunda bulunmak kredi notunuzu olumsuz etkileyebileceği için mümkünse borcunuzu tamamen ödemeden kredi başvurusu yapmayın. Ayrıca, sık kredi çekmekten de uzak durmanız yararınızadır. Bunun sebebi bankaların sık kredi çektiğiniz takdirde ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunuz ve borçlarınızı ödeyememe ihtimalinizin bulunduğu fikrine kapılabilmesidir.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Puanını Yükseltmek İçin 5 Öneri)

Eğer kredi başvurusu yapmayı düşünüyorsanız ancak kredi başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağını görmek istiyor ve mevcut durumunuzu iyileştirmek için tavsiyelere ihtiyaç duyuyorsanız, sistemimizden kredi karnenizi oluşturabilirsiniz. TeklifimGelsin, bankalardan ve çeşitli kuruluşlardan beslenen bir kredi karnesi oluşturarak size kredi derecenizi yükseltmek için tavsiyelerde bulunur, risk durumunuzu görmenizi sağlar ve başvurabileceğiniz kredileri gösterir.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi Karnesi

Yazar: TeklifimGelsin