Kolay Kredi Onayı Veren Bankalar Hangileridir?

Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2022Güncellenme Tarihi: 11 Aralık 2023

Başlıkta yer alan soruya pek çok farklı şekilde cevap verebiliriz. Ancak, burada unutmamamız gereken iki şey vardır. İlk olarak, bankaların kredi onay politikaları değişiklik gösterse dahi kredi başvurusu her zaman ön şartları olan bir süreçten bahsettiğimiz unutmayın, her bankanın çeşitli şartları vardır ve şartları olmayan bir bankadan söz etmek mümkün değildir. İkinci olaraksa alacağınız krediyi eninde sonunda ödemek zorunda kalacağınızı aklınızdan çıkarmayın, bu sebeple kredi başvurusu yapacağınız zaman fazlasıyla dikkatli olun ve farklı teklifleri kıyaslayın. Evet, bazı bankalardan kredi almak diğer bankalara kıyasla çok daha kolay olsa da bu kolaylığın arkasında bazı sebeplerin yattığını unutmayın. Bazı bankalar kredi türlerinde daha fazla müşteriye ulaşmak amacıyla çeşitli indirimli faiz oranları sunabiliyor ya da daha kolay kredi onayı verebiliyor olsa da her banka size verdiği krediyi geri almak üzere vereceği için faiz oranları ve vade gibi detayları göz önünde bulundurun.

Kredi BannerKredi Banner

Kısacası, “Hangi bankalar kolay kredi veriyor?” sorusuna birkaç bankanın adını sıralayarak cevap vermek zor olsa da bu yazımızda aklınızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışacağız.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Başvurusu Hakkında Merak Edilen Her Şey 2021)

Kolay Kredi Onayı Tam Olarak Nasıl Oluyor?

Genelde bankalar belli dönemlerde kredi onayı için koştukları ön şartlarda esnekliğe gidebiliyorlar. Çoğu banka bu esnekliği dönemlik olarak yapıyor olsa da bazı bankalar direkt politikalarında değişikliğe gidip kredi onayı sürecini kökten değiştirebiliyorlar. Elbette, bu aşamada, kolay kredi veren bankaların hangileri olduğunu araştırmak yerine bankaların kredi politikasına göz atmak sizin yararınıza olabilir.

Mesela, kredi notu 1500’ün üzerinde olan kişilerin kredi başvuruları genellikle olumlu sonuç alırken, bankalar, düşük risk grubu olan 1100 ve 1499 arasındaki kişilerin kredilerini onaylamada daha çekimser davranırlar. Fakat, bazı bankalar dönemlik olarak daha düşük kredi notuna sahip olan kişilerin de kredi başvurularını onaylayabilir hatta bazı ön koşullarda esneklik sağlayabilir. İşte bu tarz bir durumdan faydalanmak için bankaların politikalarını düzenli olarak inceleyip karşılaştırmalısınız.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Skoru Neden Önemlidir? Kredi Skorunuz Kaç Olmalı?)

Kredi başvurusunda bulunurken ince eleyip sık dokumanızı gerektiren durum kolay kredinin her zaman sizin yararınıza olmamasıdır. Kolay kredi onayı veren bazı bankaların faiz oranları diğer bankalara kıyasla daha yüksek olabilir, bu da kredi notunuzu yükseltip daha uygun bir oranla alabileceğiniz krediyi daha pahalıya almış olabileceğiniz anlamına gelir.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır, Formülü Nedir?)

Eğer krediyi acilen çekmeniz gerekmiyorsa bizim size tavsiyemiz kredi notunuzu yükseltmeniz ve kredi başvurunuzu ondan sonra yapmanız. Bu sayede hem daha fazla bankadan kredi alabilir hem de düşük kredi notuyla daha pahalıya alacağınız bir krediyi daha uyguna bulabilirsiniz.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Puanını Yükseltmek İçin 5 Öneri)

Kolay kredi veren bankalar

Hangi Bankalar Kolay Kredi Veriyor?

Kolay kredi veren bankaları sıralamamız gerekirse şöyle bir sıralama yapabiliriz:

  • AKBANK
  • CEPTETEB

Yukarıda saydığımız bankalar çeşitli kampanyalarla kredi başvurularını kolay bir şekilde onaylayabiliyorlar. Ancak, hangi bankanın kolay kredi verdiğini anlamanın en kolay yolu bankaların kredi politikalarına göz atmaktır. Zira, bankaların politikaları değişken olduğu için kredi başvurusunun onaylanması için koşulan şartlar da değişecektir. Bu noktada en çok dikkat etmeniz gereken nokta faiz oranıdır, zira, bir bankanın kolay kredi vermesi bu parayı size hibe edeceği anlamına gelmiyor. Siz, aldığınız krediyi eninde sonunda ödemek zorunda kalacaksınız, işte bu sebeple kredi alırken faiz oranı ve aylık taksit gibi detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Sonuç olarak, kredi başvurusunda bulunacağınız zaman tüm bankaların kredi faiz oranlarını karşılaştırın ve bütçenize uyan bir bankayla yolunuza devam edin.

(Daha fazla ayrıntı için: Banka Karşılaştırması Nedir, Nasıl Yapılır?)

Anında Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Artık çoğu bankanın gelir belgesi ve kefil şartı aramadan kredi veriyor olması kredi başvurunuzun hızlı bir şekilde onaylanacağı anlamına gelmektedir. Fakat, bu durumda bankaların baktığı genel kriter kredi notunuzun riskli grupta olup olmadığıdır. Dolayısıyla, anında kredi veren bankalardan gelir belgesi ya da kefil göstermeden kredi alabilmek için sahip olmanız gereken tek şey iyi bir kredi notu dersek yanılmış olmayız. İyi bir nota sahip olduğunuz takdirde, bankalar kredi notunuza ve sicil kaydınıza bakıp başvurunuzu hızlıca onaylarlar.

Anında kredi veren bankaları sıralamamız gerekirse:

  • CEPTETEB İhtiyaç Kredisi
  • Akbank Direkt Kredi

Bu aşamada TeklifimGelsin Kredi Karnesi ile kredi derecenizi ve risk durumunuzu görebilir, başvurabileceğiniz en uygun kredi tekliflerine göz atıp Kredi Derecesi yükseltmek için uygulayabileceğiniz yöntemleri öğrenebilirsiniz.

Kolay kredi veren bankalar hangisi

TeklifimGelsin Bana Kredi Başvurumda Nasıl Yardımcı Olur?

TeklifimGelsin size sunduğu Kredi Karnesi ile kredi başvurularınızın onaylanıp onaylanmayacağını ve mevcut durumunuza göre hangi kredi tekliflerine başvurabileceğiniz gösterir. Bunun yanında, TG Kredi Karnesi kredi başvurunuzun onaylanması ihtimalini arttırmanız için nelere ağırlık vermeniz gerektiğini de gösterir.

Kredi Karnenizde; mesleğiniz, eğitim durumunuz, gelir durumunuz, ödeme alışkanlıklarınız ve kredi borcunuz gibi bilgilerden yola çıkılarak oluşturulan bir Kredi Derecesi yer alır. Bu kredi derecesi A+, A, A-, B+, B, B+, C+, C, C-, D+, D, D-, E+, E, E- şeklinde gösterilir. TG Kredi Karnesi size birkaç tavsiye vererek Kredi Derecenizi nasıl yükseltebileceğiniz gösterir.

Bunun yanında TeklifimGelsin tarafından size sunulan bir diğer bilgi de risk durumunuzdur. Bu bilgi sayesinde risk seviyenizin kredi çekim limitiniz üzerindeki etkisi hakkında bilgi sahibi olabilir ve kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali hakkında bilgi edinebilirsiniz. Dahası, TeklifimGelsin risk durumunuzu nasıl iyileştirebileceğiniz ile ilgili tavsiyeler de vererek kredi başvurunuza yardımcı olur.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Başvurusu Yapacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler)

TeklifimGelsin Bana Kredi Bulmada Yardımcı Olabilir Mi?

Kesinlikle evet! TeklifimGelsin Kredi Karnesi size özel kredi tekliflerini de listeleyerek kredi teklifleri bulmanıza yardım eder.

TeklifimGelsin, farklı bankaların kredi tekliflerini inceleyerek size en uygunlarını bulur ve bunları listeler. Kredi Derecenize bağlı olarak size sunulan bu tekliflerin faiz oranlarını, toplam maliyetlerini ve aylık taksitlerini de Kredi Karnesi üzerinden görüntüleyebilir, Kredi Derecenizi yükselterek daha avantajlı kredi teklifleri alabilirsiniz. İşte bu noktada TeklifimGelsin tarafından size verilen kredi derecesi yükseltme tavsiyeleri önemli rol oynar. Eğer Kredi Karnesinde verilen tavsiyelere uyarsanız kredi dereceniz yükselecektir. Bu da daha düşük faiz oranı ile daha fazla kredi alabileceğiniz anlamına gelir.

(Daha fazla ayrıntı için: En Uygun Kredi Teklifini Belirlemek İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken Şeyler)

TeklifimGelsin Kredi Karnesi tarafından size sunulan teklifler sadece kredi teklifleriyle sınırlı değildir. TG Kredi Karnesi, size en uygun kredi kartlarını, bu kartların detaylarını ve başvuru linklerini de listeleyerek kredi kartı arayışınızda da yardımcınız olur. Aynı zamanda, TG Kredi Karnesi sahip olmanız gereken kredi kartı limiti ve mevcut kredi kartı limitini arttırma yolları hakkında bilgiler de verir.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin