Evlilik Kredisi Veren Bankalar

Yayınlanma Tarihi: 1 Ocak 2022Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Evlilik kredileri, evlenme arifesinde olan ve düğün masraflarını karşılamak isteyen müşterilere sunulmaktadır. Evlilik kredisi veren bankalar da bu tip ihtiyaçları olan kullanıcılarını desteklemektedir. Özellikle yeni ev kurmak ve düğün masraflarını kapatmak isteyenlerin en büyük yardımcısı olarak görülebiliyor. Devlet destekli olarak verilen bu krediler içerisinde son derecede makul imkanlar da bulunuyor. Ödeme seçenekleri, erteleme imkanları gibi durumların sunulduğu bu tip krediler fazlasıyla ilgi çekiyor.

Kredi BannerKredi Banner

Düğün kredisi çekecek olan müşterilerin sadece banka şubelerinden işlem yapmaları mümkün hale gelebiliyor. Devlet bankalarında fazlasıyla rağbet gören bu kredi imkanları öte yandan özel bankaların ihtiyaç kredileri adı altında da değerlendirilmeye alınabiliyor. Bu hususta belli başlı bankalar ön planda bulunuyor.

·       Ziraat Bankası

·       Vakıfbank

·       Halkbank

·       Garanti BBVA

·       Türkiye Finans

·       Kuveyt Türk

Evlilik Kredisi Nedir?

Evlenme sürecinde düğün yapmak istese de maddi imkanları yetersiz kalan müşterilere bankalar farklı farklı kampanyalar sunabiliyor. Bu evrede evlilik kredisi veren bankalar da ne kadar etkili bir halde olduğunu gösteriyor. Ancak her başvuru işlemini gerçekleştiren kullanıcının bu kredi başvurusu onaylanacağı manasına da gelmiyor. Daha acil ve kısa sürede sonuçlanabilecek olan kredilere gerek duyulması halinde devlet destekli olan kredilere yönelmek gerektiği de belirtilen hususlar arasında bulunuyor.

Bankalar tarafından verilecek olan bu krediler doğrultusunda çiftlerin düğün, balayı ve ev eşyası gibi masraflarını gidermelerinde de yardımcı olabileceği söylenebiliyor.

evlilik kredisi veren bankalar

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Şartları

Devlet tarafından evlenecek olan çiftlere avantajlar sunuluyor. Evlilik kredisi veren bankalar ile beraber bu tip olanaklara ulaşmak için bazı kriterler bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulacak olan bu krediler için belli başlı şartlar ortaya çıkmaktadır.

·       En az 18 en fazla 24 yaşında olmak gerekmektedir. Üniversite mezunları için 26 olarak yaş üst limiti değiştirilmiştir.

·       Sicilin temiz olması ve ağır suçların işlenmemiş olması olarak ifade edilmektedir.

·       Maddi yetersizlikler bir komisyon tarafından belirlenmelidir.

·       Çiftlerin daha önceden evlenmemiş olmaları belirtilmektedir.

Bu kriterlere uyum sağlanmasıyla beraber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı odaklı olarak kredi başvurusunda bulunulabilir. Bu kredilerin belli başlı özellikleri son derecede cazip olmasına olanak vermektedir.

·       İlk yıl geri ödemek gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

·       Evlilik kredisinde üst limit 10 bin TL olarak belirlenmiştir.

·       36 aya kadar vade seçeneği bulunmaktadır.

·       Devlet tarafından düşük faizli olarak verilen bir kredidir.

·       İlk yıl çocuğun olması durumunda bu krediler bir yıl daha ertelenebilecektir.

Devlet destekli evlilik kredisi başvuruları, Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı şubelerinden yapılabilir. Devlet desteği sadece 10 bin TL ile sınırlı olacağından dolayı daha fazla nakit gereksiniminde özel bankalardan ihtiyaç kredisi çekmekte fayda vardır.

Vakıfbank Düğün Kredisi

Vakıfbank da evlilik kredisi veren bankalar arasında yer almaktadır. Evlilik kredisi verdiğinde herhangi bir kefil talebi istememektedir. Bu kredi kampanyası nezdinde en üst kredi çekme limiti de 20 bin TL olarak belirlenmiştir. Üst faiz rakamları da %1.55 olarak ifade edilmiştir. Vade süreci de 1 ile 36 ay arasında bulunmaktadır. Vakıfbank kredisine başvuru şartları da şu şekilde yer almaktadır.

·       Gelir belgesi

·       İkametgah belgesi

·       Nüfus cüzdanı ya da ehliyet

evlilik kredisi veren bankalar

Kuveyt Türk Evlilik Kredisi

Kuveyt Türk tarafından evlilik kredisi bazında en yüksek çekim tutarı 100 bin TL olarak belirtilmiştir. Bu bankadaki vade oranı da 60 ay olarak ifade edilmiştir. Kuveyt Türk bünyesinde bu tip bir işlem yapılması halinde bankanın farklı avantajlı kampanyalarından faydalanıldığı da görülebilir. Örnek vermek gerekirse evlilikten 3 yıl önceki süre zarfında bu bankaya dahil olarak düğün birikim hesabı açmak gibi bir konu öne çıkabiliyor.

Türkiye Finans Bankası Evlilik Kredisi

Türkiye Finans Bankası da evlilik kredisi veren bankalar arasında fazlasıyla dikkat çekmektedir. Herhangi bir faiz oranına maruz kalmadan ve kar payıyla katılım içerisinde olarak bu imkanlardan yararlanmak mümkün olmaktadır. Helal bankacılık işlemlerini gerçekleştiren bu bankadan rahatlıkla bu işlemleri gerçekleştirmek son derecede kolay bir şekilde tamamlanabilecektir.

Türkiye Finans Bankası hususunda 100 bin TL limitine kadar evlilik kredisi çekmek mümkün olmaktadır. Öte yandan bu krediler 60 aya kadar vade seçeneğiyle sunulmaktadır.

evlilik kredisi veren bankalar hangileridir

Yapı Kredi Bankası İhtiyaç Kredisi Seçenekleri

Yapı Kredi Bankası da evlilik kredisi veren bankalar arasında yer almaktadır. Ancak bu krediler ihtiyaç kredisi adı altında varlık göstermektedir. Güncel olarak bu yönde kampanyaları bulunmasa da düşük faiz içeren diğer ihtiyaç kredisi kampanyaları incelenebilir. Bu tip kredilere başvurmak için birtakım şartlar da ön plana çıkıyor.

·       Maaş bordrosu

·       Esnafların başvurularında gelir durumunu gösteren belge ve vergi levhası

·       Emekliler için maaş gelir belgesi

·       Herhangi bir dış geliri olanların bu durumu belgelemeleri

Garanti BBVA Evlilik Kredisi Başvurusu

Garanti BBVA kapsamında evlilik kredisi en fazla 85 bin TL olarak verilmektedir. Vadesi de 36 ay olarak belirtilmekte ve diğer bankalarla benzerlik göstermektedir. Bu hususta farklı faiz oranları da değerlendirilmelidir.

·       1.000 ile 25.000 arasında %1.59

·       25.000 ile 50.000 arasında 1.49

·       50.000 ile 75.000 arasında ise %1.39 faiz oranı gündeme gelebilmektedir.

Düğün kredilerinde var olan kriterler, faizler ve limitler genel itibarıyla farklılık göstermektedir. Ancak evlilik kredisi veren bankalar arasında belli başlı kurallar da bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir.

·       Vade sayısı en fazla 36 ay olarak ifade edilmektedir.

·       Çekilecek olan kredi tutarları müşterilerin gelirlerine göre değişiklik gösterecektir.

·       İhtiyaç kredisi kapsamında değerlendirileceğinden ötürü müşteriler KKDF ve BSMV vergilerine de tabi tutulacaklardır.

·       Taksit erteleme seçenekleri bulunmaktadır.

·       Çiftlerin birbirine kefil olabilme imkanı bulunmaktadır.

hangi bankalar evlilik kredisi verir. Düşük faizli evlilik kredisi

Evlilik Kredisi ile İhtiyaç Kredisi Benzerlik Gösteriyor Mu?

Evlilik kredisi ile ihtiyaç kredisi genel olarak benzerlik göstermektedir. Özel bankalar belli dönemlerde ortaya koyduğu kampanyaları bu şekilde adlandırabilir. Evlilik kredisi olarak adlandırılsa da bu kredilerin asıl olarak bir ihtiyaç kredisi olduğu da bilinmelidir. Devlet destekli olarak alınması halinde de bu durumun değişmeyeceği de bilinmelidir.

Evlilik Kredilerinde Devlet Desteği Var Mı?

Evlilik kredileri devlet politikalarıyla beraber desteklenen bir yapıda yer almaktadır. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girmekte ve düğün kredisi desteği vermektedir. En fazla 36 ay vadeli ve 10 bin TL üst limitli olan bu kredilere erişmekte devlet yardımı da ortaya çıkacaktır.

Evlilik Kredisi Ödemelerini Ertelemek Mümkün Mü?

Evlilik kredileri de bir ihtiyaç kredisi olarak adlandırılmasından dolayı bu kredilerin ertelemeli olarak ödenmesi durumu da öne çıkıyor. Ancak başvuru sonrasında bankayla görüşmekle beraber, taksit erteleme imkanlarının ne şekilde gelişebileceği gibi bir durum da ön planda yer alıyor.

Düğün Kredisi Başvuruları Nereden ve Nasıl Yapılır?

Bankalara düğün kredisi odaklı başvuruları konusunda ek belgeler talep edileceğinden internet üzerinden bu başvuru süreci işlemeyecektir. Bunun yerine en yakın şubelere gidilmeli ve başvuru işlemleri gerçekleştirilmelidir. Ancak bankaların internet sitelerini ziyaret ederek, ihtiyaç kredileri ve diğer kredi kampanyaları hakkında gerekli bilgileri alarak, başvuru işlemleri rahatlıkla hayata geçirilebilecek halde olacaktır.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi

Yazar: TeklifimGelsin