En Kolay Kredi Nasıl Hesaplanır?

Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

İşletmeler ve bireyler çeşitli ihtiyaçlardan dolayı kredi çekebilirler. Günlük ihtiyaçlarınızı gidermek, işinizi büyütmek, yeni iş kurmak, ev, araba almak için çeşitli sebeplerden sizin de nakit ihtiyacınız olabilir. Bu nakit ihtiyacınız için bankalara kredi başvurusu yapabilirsiniz. Kredi almanız için bankalar sizin ve işletmenizin kredi notuna ve ödeyebilme durumunuzu incelemektedir. TeklifimGelsin olarak bu yazımızda en kolay kredi hesaplama nasıl yapılır, kredi faiz oranları neye göre belirlenir bunları anlatacağız.

İhtiyaç kredisi başvuru

Kredi alabileceğiniz kurum ve kuruluşlar kendi içerisinde, kredi notunuza göre kredi seçeneklerini sizlere sunmaktadır. Fakat, bankalara kredi almaya gittiğinizde tüm avantajlardan ve güncel indirimlerden yararlanamayabilirsiniz. Aynı zamanda tüm bankaların mevzuatlarını ve kredi sistemlerini araştırmak ve size en uygun bankayı bulmak zor ve zaman alıcı olabilir.

İhtiyaç kredisi

Tek tek şubeleri gezmeden, bankaların çağrı merkezlerinde dakikalarca zaman harcamadan veya her bir banka için mobil uygulama indirmeden tüm bankalardan sadece size özel kredi teklifi alabilirsiniz. Zaman kaybetmeden hem kolay bir şekilde kredi hesaplamanızı yapıp hem de rahat bir şekilde karar vermeniz mümkündür.

Kredi BannerKredi Banner

TeklifimGelsin.com her zaman bankaların kişiye özel ve güncel verilerinin paylaşımını sağlayarak kullanıcılarının doğru bilgiye anlık ulaşmasını amaçlamaktadır. TeklifimGelsin ile 40 saniyeden kısa bir sürede onlarca bankanın kredi faiz oranı tekliflerini karşılaştırırken, kredi başvuru sürecine de başlayabilirsiniSizde TeklifimGelsin sayesinde saniyeler içerisinde size özel kredi hesaplamanızı yapabilirsiniz.

Kredi Faiz Oranları Neye Göre Belirlenir?

Kredi çekmeye karar verdiğinizde bankaların sizin için onaylayacağı kredi tutarını ve kredi faiz oranını öğrenmeniz gerekmektedir. Kredi alabilmeniz için kredi notunuz ve ödeme alışkanlıklarınız çok önemlidir. TeklifimGelsin üzerinden bu aşamaları kolaylıkla inceleyebilir, bankaların faiz oranları ve tekliflerine ulaşabilirsiniz. Her bankanın kredi verme ve kredi faiz oranı belirlemede farklı öncelikleri ve metodları vardır.

Kredi karşılaştırma siteleri

İlk olarak çekeceğiniz kredi türüne göre bankaların kredi oranları değişmektedir. Taşıt, ihtiyaç veya ev kredisi seçenekleri farklı oranlara sahiptir. Konut kredilerine baktığımızda devlet bankalarının kredi faiz oranları daha düşüktür. Taşıt kredilerinde ise bankaların anlaşmalı olduğu araç firmalarından araç almak için kredi alacaksanız krediler belli oranda düşmektedir. Genel olarak baktığımızda çoğu banka aynı faiz oranlarını uygulamakta fakat banka politikaları ve anlaşmaları gereği bu kredi faizleri değişiklik göstermektedir.

Kredi Notunun Önemi

Kredi almak isteyen tüketicinin mesleği, öğrenim durumu ve maaş beyanı bankaların kredi faiz oranlarını ve kredi limitlerini belirlerken değerlendirdiği etmenlerdendir. Bunların haricinde kredi faiz oranlarını ve kredi limitlerini değiştiren bir diğer faktör ise Kredi Kayıt Kuruluşu (KKB) tarafından oluşturulan Findeks Kredi Notudur. Findeks Kredi Notu, tüketicinin geçmişte kullandığı kredili ürünleri analiz ederek gelecekteki borçlarını ödeme olasılıklarını tahminlemek için hesaplanan bir nottur. Bu not bankaların kredi onayı verme sürecinde önemli bir rol oynamaktadır.

Kredi karşılaştırma

Bankaların kredi faiz hesaplamaları genel anlamda benzemektedir. Belirttiğimiz etmenlerden dolayı ve banka politikaları ile faizlerde değişiklik olabilir. Sizin için en avantajlı kredi tekliflerine ulaşmak için TeklifimGelsin’i kullanabilirsiniz. TeklifimGelsin, bankaların size özel tekliflerini görüntüleyebileceğiniz bir kişiselleştirilmiş bankacılık pazaryeri platformudur.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi, Kredi Raporu

Yazar: TeklifimGelsin