Vadeli Mevduat Nedir? Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Yayınlanma Tarihi: 7 Ağustos 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024
Mevduat başvurusu nasıl yapılır.

Vadeli mevduat hesapları altın, döviz veya Türk lirası yatırımları için oldukça güvenilir bir yöntemdir. Bankalar üzerinden hesap açarak belirli bir vade süresi boyunca yatırılan ana paranın, vade süresinin bitimiyle net faiz ödemesinin parayla birlikte size geri ödenmesidir. Bu vade süreleri günlük, 32 gün, 3 ay, 1 yıl veya daha uzun sürelerde belirlenebilir. Bankaların faiz oranlarına, miktara ve vade süresine göre geri ödenecek paranın miktarında değişiklikler olmaktadır. Faiz oranındaki artış kazanç miktarını arttırmaktadır. TeklifimGelsin olarak hazırladığımız bu yazımızda Vadeli mevduat nedir, vadeli mevduat hesabı nasıl açılır, gibi sorulara yanıtlar vereceğiz.

Mevduat hesabı açmak

Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Ekonomideki değişiklikler ile paranızı güvenli bir şekilde arttırmak istediğinizde en iyi seçeneklerden bir tanesi vadeli mevduat hesaplarıdır. Vadeli mevduat hesabı, kullanmadığınız paranızın, altınlarınızın belirli dönemlerde artmasını sağlarken aynı zamanda en çok tercih edilen yatırım araçlarından bir tanesidir. Vadeli mevduat hesabı açma nasıl gerçekleştirilir? İlk olarak bankaların şubelerinden, telefon çağrı merkezinden, internet bankacılığından veya mobil bankacılık üzerinden hesabınızı açabilirsiniz. Vadeli mevduat hesabı açmak oldukça kolay bir işlemdir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken bankaların faiz oranları, vadeleri ve sağladığı avantajlardır. Altın, döviz ve Türk lirası birikimlerinizi en avantajlı şekilde hangi bankaya yatıracağınıza karar vermekte zorlanıyorsanız, TeklifimGelsin üzerinden yapacağınız aramalarda size özel ve avantajlı faiz oranı seçebilir ve hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz. Vadeli hesaplar için faiz oranları nedir ve hesaplamalar nasıl yapılmaktadır?

Yatırım BannerYatırım Banner

Vadeli Hesabın Faiz Oranları Nedir?

Vadeli mevduat hesabını bankalar üzerinden açabilir ve en uygun faiz veren bankaları Teklifim Gelsin üzerinden görebilirsiniz. Aynı zamanda Teklifim Gelsin kampanya ve fırsatlarda sizlere bildirim yollamaktadır. Vadeli hesabın faiz oranları nedir? Bankaların kredi verebilmesi için diğer kullanıcıların mevduat hesabı açarak belirli vade sürelerinde para, döviz veya altınlarını bankada tutması gerekir. Altın, döviz veya Türk lirası vadeli mevduat hesapları açılabilmektedir. Bu hesaplardaki faiz oranları kullanıcıların yatırdıkları paranın üzerinden ne kadar kazanacaklarını belirlemektedir. Bankalardaki paraların veya değerli madenlerin arz talep dengesine göre ve merkez bankasının açıkladığı faiz oranlarına göre belirlenmektedir. Aynı zamanda faiz oranları uzun vadedeki mevduat hesaplarında yüksektir. Vadeli mevduat hesabı kısa vadeli ise alacağınız para ve faiz oranı düşük olacaktır. Faiz oranlarını vade süreleri ve bankaların politikaları belirlemektedir. Onlarca bankanın vadeli mevduat hesabı faiz oranını görebilmek ve avantajlardan yararlanmak için TeklifimGelsin’ i tercih edebilirsiniz.

Vadeli mevduat hesabı nedir

Vadeli Mevduat Hesaplama Nasıl Yapılır?

Vadeli mevduat hesapları içinde, vade sonuna gelindiğinde, yatırdığınız paranızın üzerine ek olarak net faiz ödemesi yapılmaktadır. Banka ile anlaşmanıza göre bu hesabınız yeni faiz oranları ve vade süresi üzerinden devam etmektedir. Hesap açılışında biriken parayı vadesiz hesaba aktaracağınızı da belirtebilirsiniz. Peki vadeli mevduat hesaplama nasıl yapılır?

Mevduat hesaplaması, anapara * faiz oranı * vade (gün olarak) / 36500 formülü ile brüt olarak hesaplanmaktadır. Net mevduat getirisi ise brüt faiz getirisinden mevduat vadesine göre denk gelen gelir vergisinin (stopajın) düşülmesi ile hesaplanmaktadır. Vadeli mevduat hesabı hesaplaması yaparken, yatırılan para, faiz oranları ve vade süresi kazanılacak paranın miktarını belirlemektedir. Yatırdığınız para, döviz veya değerli madenleri, vadelere göre en uygun faizlerle değerlendirmek için TeklifimGelsin’i kullanabilirsiniz. TeklifimGelsin, banka banka dolaşmadan bankaların en uygun faiz oranlarını görmenizi sağlarken onlarca banka arasında seçim yapmanızı sağlamaktadır. Saniyeler içinde tüm kredi seçeneklerini, mevduat hesaplarını inceleyebilir ve kolayca başvuru yapabilirsiniz.

Etiketler: Mevduat, Yatırım

Yazar: TeklifimGelsin