Kefilsiz Kredi Veren Bankalar

Yayınlanma Tarihi: 2 Ocak 2022Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Kefilsiz kredi seçenekleri çoğu banka tarafından kullanılan bir yöntemdir. Kefillik işlemleri kişilerin kredi notuna bağlı olarak istenebilir. Başvuruda bulunan banka müşterilerin sicillerinde herhangi bir olumsuz durumun olması halinde kredinin onaylanması adına kefil istenmesi normal olarak karşılanabilir. Bu sayede kredilerin onaylanma durumuna dair ihtimaller fazlasıyla artacaktır. Kesin olarak onaylanacağı manasına gelmese de kredi kullanabilecek durumu destekleyen bir konumda yer almaktadır.

Kredi BannerKredi Banner

Kefilsiz kredi konusunda bazı bankalar genel olarak fayda sağlamaktadır. Kefilsiz kredi veren bankalar, genel itibarıyla dijital ortamda destek sağlayacaktır. Kefil bulmanın zor olduğu bu dönemde herkesin yönelebileceği kredi türleri de kendini göstermeye devam ediyor.

Kefil şartı olmadan kredi veren pek çok banka bulunuyor. Ancak her bir banka kefilsiz kredi veren bankalar adı altında varlık gösterse de kendine mahsus birtakım şartları koşmaktan geri kalmıyor. Bu tip şartların temel olarak kredi notu ve diğer ödemelerin düzenli olarak yapılıp yapılmadığı yatıyor. Kredi notu düşük ve ödemelerini düzensiz olarak yapan kişilerden her bir bankanın kefil isteyebileceği detayı da bulunuyor.

Daha önceden bankalardan kredi almayan kişilerin başvuru yapmaları durumunda bu ihtimalin son derecede yüksek olduğu ifade ediliyor. Kredi çekmeden önce ve başvuru esnasında pek çok dikkat edilmesi gereken ayrıntı bulunuyor. Her bir detayı incelikle ele aldıktan sonraki süre zarfında sorunsuz bir biçimde kredi çekme imkanı da ortaya çıkabiliyor.

Kefilsiz Şartsız Kredi Kullanma Koşulları Nelerdir?

Bankalar, kredi taleplerini göz önünde bulundurarak, farklı kampanyaları hayata geçirmeye devam etmektedir. Kefilsiz kredi veren bankalar bu doğrultuda gerekli seçenekleri aktif bir biçimde sunma konusunda da yeterlidir. Farklı kriterleri göz önünde tutarak, daha detaylı bir sorgulama süresince gerekli onay işlemlerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini aktarabileceklerdir.

Bankalardan kredi çekebilecek olan kişilere dair sorgulama işlemleri kişilerin çalışma durumları, sigortalı olup olmadıkları ve ne kadar gelirlerinin bulunduğu gibi konulara ağırlık verecektir. Öte yandan geçmişteki bankalarla olan ilişkileri de kredi çekim işlemleri esnasında dikkate alınacak olan bir diğer husus olarak ön planda sayılabilecektir.

Kredi başvurularından onay almak için her bankanın ortak olarak belirlediği şartlar vardır. Kefilsiz kredi veren bankalar için de bu şartlar benzerlik gösterebilir.

  • Kredi kullanabilmek için en az 18 yaşında olmak
  • Kredi notunun yüksekliği ve ödemelerin düzenli olarak yapılması önemlidir.
  • Bankalara gelir beyanında bulunabilmek
  • Diğer bankalara borç olsa dahi bu rakamların düşük meblağlarda bulunması.

Bu tip kriterler gerekli şartlar arasından bazıları olarak görülebilir. Ancak tüm kredi koşullarının bankalar arasında farklılık gösterebileceğinden ötürü temel olarak araştırma yapılması gerektiği vurgulanan konular arasındadır. Ön araştırmalar sonrasında bankaların vade ve faiz imkanlarında ne tür bir işleyiş içerisinde oldukları da rahatlıkla fark edilebilecektir.

kefilsiz kredi veren bankalar

Kefilsiz Şartsız Kredi Veren Bankalar

Kredi başvurularını gerçekleştirmek için pek çok bankanın seçenekleri değerlendirilmelidir. Ancak müşteriler kefilsiz kredi veren bankalar arasında genel itibarıyla daha önceden çalıştıklarına yönelme gereksinimi duyabiliyor. Kredi başvurularının onaylanma ihtimalinin artmasının yanı sıra daha da kolay bir işleyiş içinde olabilme durumu söz konusudur. Bu tip bankalara dair internetten ya da şubelerden gerekli başvurular yapılabilmektedir. Bu bankalar şu şekilde sıralanabilir.

  • Enpara
  • cepteTEB
  • N Kolay Kredi
  • ING Bank

Bu bankalardan kefile gerek duyulmadan kredi almak kolay olabilmektedir. Ancak ING Bank bünyesinde nadir olarak da kefil istenme durumu ortaya çıkabiliyor. Kişilerin ödemelerini aksatması ve kredi notunun düşük olmasından dolayı bu yönde bir durum kendini gösterebiliyor.

Enpara Koşulsuz Şartsız Kredi

Enpara, internet üzerinden kefilsiz kredi veren bankalar arasında yer almaktadır. Sadece dijital bankacılık alanında faaliyet göstermektedir. QNB Finansbank ile beraber aktif olan Enpara, müşterisi olmayanlara bile rahatlıkla bu tipte olanakları yaratmaktadır. İnternet sitesi üzerinden kredi menüsünü tıklamakla beraber tüm kredileri incelemek ve buna bağlı olarak başvuru şartlarını öğrenmek gibi bir sonuç da ortaya çıkabilmektedir. Bu bankanın genel itibarıyla kredi bilgileri şu şekilde sıralanabilir.

·       %1.35 faiz oranına sahiptir.

·       Maksimum 60.000 TL tutarında kredi çekme imkanı sunmaktadır.

·       En fazla 60 ay vade imkanı yaratmaktadır.

·       Başvuru Finansbank resmi web sitesi üzerinden gerçekleşebilmekte ve gerekli detaylara buradan ulaşabilme durumu yaşanmaktadır.

kefilsiz kredi veren bankalar hangileridir

CepteTEB Belgesiz Kredi Başvurusu

Türkiye Ekonomik Bankası ile beraber rahatlıkla dijital ortamda kredi alabilmek mümkün olmaktadır. Kefilsiz kredi veren bankalar arasında online olarak anında başvuru yapma imkanı tanımakta ve dakikalar içerisinde paranın hesaba geçmesini desteklemektedir. Hesabın açılmasıyla beraber kredilerin onaylanarak, bu hesaplara aktarılması gibi bir durum ortaya çıkacaktır. Bu yönüyle TEB odaklı olarak kolay yoldan kredi elde etmek son derecede makul olarak ifade edilmektedir.

·       %0.99 Hoş geldin Faizi ile kullanıcılarına verilmektedir.

·       En fazla 50.000 TL tutarında kredi almak mümkündür.

·       kredilerde maksimum vade de 60 ay olarak belirlenmiştir.

·       CepteTEB sitesi üzerinden bu kredilere dair gerekli başvurular günün her saatinde gerçekleşebilir.

N Kolay Aktif Bank Anında İhtiyaç Kredisi

N Kolay Kredi, son derecede ilgi çeken bir dijital bankacılık sistemi olarak adlandırılmaktadır. Sadece kredi hizmetlerine odaklanan bu faaliyet seçeneği Aktif Bank içerisinde yer almaktadır. Faiz oranları diğer bankalarla kıyaslandığında yüksek olarak tabir edilse de daha kolay kredi verme olanaklarını sağlamaktadır. Bunun için tek şart da daha önceden yasal takibe girmemiş olarak gündeme gelebilmektedir. Bu krediye dair birtakım genel bilgiler şu şekilde verilebilir.

·       Faiz oranı 1.89 olarak tabir edilse de 2.000 Tl altı rakamlar için %1.39 olarak belirlenmiştir.

·       Maksimum 40.000 TL tutarında krediler verilmektedir.

·       Tüm kredilerde en fazla 60 ay vade seçeneği yer almaktadır.

kefilsiz kredi veren bankalar

Bankalar Neden Kefil İsteyecektir?

Bankaların farklı farklı kredi onaylama biçimleri bulunmaktadır. Bankalar genelinde üç farklı cevap alınabileceğinden dolayı başvuruların ne şekilde sonuç verdiğini sorgulamak da bu konuda oldukça önemli olan bir husus olarak ele alınmalıdır. Böylelikle en net sonuçlara ulaşmak ve kredi alımını kolaylaştırmak daha da rahat bir biçimde gerçekleşebilecek biçimde olacaktır.

1.     Kredinin onaylanması

2.     Şartı kredi onayı

3.     Kredinin reddedilmesi

Kredilerin şartlı olarak onaylanması halinde ek bir teminat göstergesi gerektiği manasına gelmektedir. Bankaların onay için kefil gibi isteklerde bulunması hali bu yönde gelişebilir. Kefilin olmaması halinde ipotek ve teminat gibi durumlar da izlenebilecek türde bulunacaktır.

Kimler Kefil Olabilir?

Bankalar kefil konusunda da birtakım şartları göz önünde tutmaktadır. Sicili bozuk olan ve kredi notu düşük olarak tabir edilen kişilerin kefil olarak kabul edilmeleri mümkün değildir.

Kefil olacak olan kişilerin düzenli gelirlerinin bulunması, kredi notlarının yüksek olması ve bankalara ödemelerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesi de bu hususta bir hayli önem teşkil eden konular olarak tabir edilmektedir. Memurların da aylık gelirlerinin düzenli ve yüksek olduğu kabul edildiğinden ötürü onaylanma durumu da bir hayli yüksek olarak tabir edilen bir konudur. Bankaların da bu şekilde istekleri ortaya çıktığından dolayı bu tip kefil bulmaları durumunda kredilerinin onaylanması hali ihtimali daha yüksek seviyelerde seyredecek türde olacaktır.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi, Tüketici Kredisi

Yazar: TeklifimGelsin