Kredi Karneni Oluştur

Lütfen tüm alanları doldur!

TeklifimGelsin Kredi KarnesiyleDaha iyi bir kredi derecesine sahip ol!

Bu aya özel 99₺ yerine 29
Kredi Karnesi DemoKredi Karnesi Demo
Örnek Kredi Karnesini İncele
Kredi Derecesi Artırma

TeklifimGelsin Kredi Karnesiyle
Kredi Dereceni Artırmak
Çok Kolay!

Başvurduğun krediler
onaylanmıyor mu?

Bunun için şansa ihtiyacın yok, Kredi Dereceni yükseltmeye ihtiyacın var.
Kredi Dereceni yükseltmenin yolları TeklifimGelsin Kredi Karnesinde.

Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

  • TeklifimGelsin’in tescilli ürünü Kredi Karnesi ile de kredi notunu öğrenebilirsin. Ayrıca kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi kredili ürünlere başvuruda bulunmak istersen TeklifimGelsin Kredi Karnesi sayesinde ihtiyaçlarına en uygun olan, en avantajlı teklifleri tek bir platform üzerinden inceleyebilir ve tercih ettiğin ürünlere banka satış kanalları aracılığıyla kolayca başvurabilirsin.
  • Kredi notu sorgulama işlemini bankalar aracılığıyla da gerçekleştirmen mümkün. Pek çok banka müşterilerine kredi puan sorgulama hizmeti sunar. Kişiler banka şubelerine başvurarak ya da internet bankacılığı üzerinden belirli bir ücret karşılığında Findeks risk raporu bilgilerine ulaşabilirler.
  • KKB puanı, kredi puanı ve kredi skoru olarak da adlandırılan Findeks notu bankaların müşterileri tarafından yapılan kredili ürün başvurularının değerlendirilmesi sürecinde en önemli ölçüt olarak kabul edilir. Kişinin Findeks kredi notu sorgulama işlemi sayesinde kullandığı kredili ürünlere ait geri ödemelerinin tutarını ve bekleyen borçlarını kontrol ederek istenmeyen gecikmeleri önlemesi, ayrıca kredibilitesi hakkında bilgi edinmesi mümkündür.

Kredi Notu Hesaplama Nasıl Yapılır?

  • Kredi puanı hesaplama işlemi çeşitli bileşenler oranlanarak yapılır. Söz konusu bileşenlerin oranının dönemsel olarak değişmesi ve hesaplamaya yeni faktörlerin dahil edilmesi mümkündür. Bununla birlikte kredi notu hesaplama sırasında kredili ürünlere ilişkin ödeme alışkanlıkları (kredi notunun %45’i), mevcut hesap ve borç durumu (kredi notunun %32’i), kredi kullanım yoğunluğu (kredi notunun %18’i) ve yakın zamanda yeni bir kredi alınmış olması (kredi notunun %5’i) değerlendirilen temel etkenler arasında yer alır. Kredi notunu oluşturan etkenler Findeks raporu üzerinde görüntülenebilir.
  • Bankalarla kredi ilişkisi olan ya da kurmak isteyen kişiler için son derece önemli olan Findeks raporu nedir sorusunu, Findeks raporu, kişinin tüm bankalardaki bireysel kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının toplam borç ve limit bilgilerini tek bir yerden öğrenerek bu ürünlere ait ödemeleri yine tek bir yerden takip etme imkânı sunan bir rapordur, şeklinde yanıtlamak mümkündür.
  • Banka puan sorgulama işlemini yapmak istersen TeklifimGelsin Kredi Karnesi geçmiş kredili ürünlerine ait borçlarını, ödeme alışkanlıklarını, finansal hareketlerini ve beyan ettiğin kişisel bilgileri değerlendirerek senin için bir kredi derecesi oluşturur. Kredi dereceni düzenli olarak incelemek sana geçmiş ve mevcut finansal durumunu bankalar nezdinde gözlemleme imkânı sağlar.
  • Sen de bankaların kredili ürünleri onaylama sürecinde incelediği kredi notuna ve kredi profiline TeklifimGelsin Kredi Karnesi aracılığıyla ulaşabilir, sana özel hazırlanan TeklifimGelsin Kredi Karnesi kredili ürünlerin onaylanması ve risk seviyesinin düşürülebilmesi için izlenebilecek yollar hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsin.

Kredi Notu Nasıl Yükselir?

  • Bankaların kredili ürünlerinden yararlanmak için yapılan başvuruların sonuçlarını etkileyen en önemli kriterlerden biri kişilerin kredi notudur. Bu nedenle kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı başvurusunda bulunmadan önce Findeks notu öğrenme adımının atlanmaması ve mevcut kredi notunun öğrenilmesi önerilir.
  • Bankalardan kullanılan kredili ürünlerin oluşturduğu toplam risk, borçların ödeme düzeni, borç ve gelir dengesi gibi unsurlar kredi notu derecelendirmesini etkileyen faktörlerdendir.
  • Kredi notunun düşük olması kredi başvurularının reddedilmesi ile sonuçlanabilir. Bu yüzden bazı durumlarda kredi puanının kredibilite üzerinde olumlu etki sağlaması ve yapılan kredili ürün başvurularının onaylanabilmesi için kredi notu yükseltme ihtiyacı doğabilir.
  • Gecikmiş borç bakiyelerini kapatmak, borçları düzenli bir şekilde ödemek, mevduat hesaplarını ve kredi kartlarını aktif bir şekilde kullanmak, para transferlerini banka hesabı üzerinden yapmak ve otomatik ödeme talimatı vermek 3 ayda kredi notu yükseltme yolları arasında sayılabilir. Kredi notu 1 ayda kaç puan yükselir sorusuna verilecek net bir yanıt olmamakla birlikte bahsi geçen noktalara özen gösterilmesi hâlinde kredi notunun 1 ayda 100 - 150 puan yükselmesi mümkündür.
  • Sen de TeklifimGelsin Kredi Karnesi ile kredi notu artırma noktasında önemli avantajlar elde edebilirsin. TeklifimGelsin’in tescilli ürünü Kredi Karnesi mevcut risk seviyeni gösterirken mevcut risk seviyenin kredibiliteni nasıl etkileyeceği hakkındaki bilgileri de içerir. Ayrıca risk seviyesini düşürme ve kredi puanı yükseltme amacıyla atabileceğin adımlar konusunda sana yol gösterir.

Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kredi notları genellikle belirli aralıklara göre sınıflandırılır ve her aralık, kredi değerliliği hakkında farklı bir bilgi verir:

  • 1 - 699: Çok Düşük
  • 700 - 1099: Düşük
  • 1100 - 1499: Orta
  • 1500 - 1699: İyi
  • 1700 - 1900: Çok İyi

Bu aralıklar, bankaların ve finansal kuruluşların kredi başvurularını değerlendirirken kullandığı standartlardır. Yüksek bir kredi notu, daha düşük faiz oranları ve daha avantajlı kredi koşulları anlamına gelirken, düşük bir kredi notu, kredi başvurularının reddedilme ihtimalini artırır veya daha yüksek faiz oranlarıyla kredi alınmasına neden olabilir.

Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar Nelerdir?

  • Bununla birlikte kredi notu düşüklere kredi veren bankalar üzerinden bireysel kredi başvurusunda bulunmak da kredi notu düşüklere kredi kullanma imkânı veren bir yöntemdir. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası gibi bazı bankalar kredi notu düşük olanlara kredi verse de yine de bu durum her başvuru özelinde değişiklik gösterir. Bazı bankalar kredi notu düşük olan kişilerden gayrimenkul ipoteği, nakit blokaj ya da kefalet gibi ek teminatlar talep edilebilir.
  • Ayrıca başvuruda bulunulan kredi miktarı, kredi türü ve geri ödeme vadesi de kredi notu düşük olan kişilerin kredi başvurularının değerlendirilmesi sürecinde göz önünde bulundurulan etkenlerdendir.
  • Kredi notu düşük olan kişiler bireysel kredi başvurusunda bulunurken düzenli bir gelir beyan etmelidir. Maaş ödemesinin yapıldığı bankadan bireysel kredi başvurusunda bulunmak bu aşamada fayda sağlayabilir. En az 6 aydır sigortalı olma şartı sağlanmalı, tüm bilgiler ve belgeler eksiksiz ve güncel bir şekilde bankaya ibraz edilmelidir.

3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları Nelerdir?

Kredi notu, bankalar ve finansal kuruluşlar tarafından kredi başvurularında dikkate alınan önemli bir göstergedir. Yüksek kredi notu, avantajlı kredi koşulları ve düşük faiz oranları sağlar. Kredi notunu 3 ayda yükseltmek için bazı stratejiler izlenebilir.

İlk olarak, kredi kartı ve kredi ödemelerinin düzenli ve zamanında yapılması önerilir. Ödemelerin zamanında yapılması için otomatik ödeme talimatı verilebilir veya hatırlatıcılar kullanılabilir. Mevcut borçların azaltılması, kredi notunun yükseltilmesine yardımcı olur. Mümkünse, aylık minimum ödemelerin üzerinde ödeme yapılarak borçlar hızlı kapatılmalıdır. Ayrıca, kredi kartı limitinin %30'unu geçmemek faydalıdır.

Birçok kredi başvurusu yapılması, kredi notunu olumsuz etkiler. Yeni kredi başvuruları minimumda tutulmalıdır. Yeni krediye başvurmadan önce mevcut borçlar ve ödeme kapasitesi gözden geçirilmelidir. Alternatif finansman yöntemleri araştırılabilir. Uzun süreli kredi hesaplarının kredi geçmişini artırdığı ve kredi notuna olumlu yansıdığı bilinmektedir. Mevcut kredi kartı ve hesapların kapatılmaması, düşük kullanım oranı ile açık tutulması daha faydalıdır. Düzenli ödemeler yapılan hesaplar, kredi notunu destekler.

Finansal disiplin ve doğru planlama ile kredi notunun uzun vadede yüksek tutulabileceği bilinmektedir. Gelir ve giderler dengede tutularak finansal durum yönetilmelidir.Bu adımlar izlenerek, finansal hedeflere daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşılabilir.

Sık Sorulan Sorular

  • Ülkemizde bireylerin tüm finansal geçmişi KKB yani Kredi Kayıt Bürosu adı verilen ortak bir kuruluşta toplanır. Toplanan verilerin analiz edilmesiyle oluşan puanlama sistemiyse kredi notu olarak adlandırılır. Kişi özelinde belirlenen kredi notları belirli bir ücret karşılığında kuruma üye olan firmalara ya da bireylere verilir.
  • Kredi notu; kredi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi tüm kredili ürünler kapsamında yer alan borçlara ait ödeme alışkanlıkları, toplam borç miktarı ve kredi kullanım bilgileri gibi faktörler üzerinden hesaplanır. Bunların yanı sıra bankalar nezdindeki kredi ve kredi kartı limitleri, risk bakiyesi ve benzer diğer faktörler de değerlendirme kapsamında yer alır.
  • Kredi risk raporu kişinin kredi notunu oluşturan faktörleri kapsayan bir rapordur. Rapor dâhilinde bankalar nezdindeki kredi ve kredi kartı limitleri, toplam risk ve ödeme performansı gibi bilgiler bulunur. Kredi notu; kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi kredili ürünlere yapılan başvuruların değerlendirilmesi aşamasında temel kriterdir. Kredi puanı ne kadar yüksekse kredili ürünlere yapılan başvuruların olumlu sonuçlanma olasılığı o kadar artacaktır. Bu nedenle pek çok kişi kredili ürünlere başvurmadan önce kredi notu sorgulama işlemiyle kredi notlarını öğrenmeyi tercih eder.
  • TeklifimGelsin tarafından müşterilerinin finansal işlem süreçlerini daha sağlıklı bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanan ve TeklifimGelsin’in tescilli ürünü olan Kredi Karnesi tüm finansal geçmişin tek bir ekranda toplanmasını sağlar.
Yardım Merkezi