Kredi Kartı Limit Arttırma Nasıl Yapılır? Tüm Bankalar

Güncellenme Tarihi: 3 Ekim 2024Yayınlanma Tarihi: 2 Ekim 2024

Kredi kartı limit arttırma, bireylerin kredi kartı limitini yükseltmek için bankaya başvurma işlemidir. Kredi kartı limit arttırma işlemleri, kredi kartı limitinin yetersiz olması ya da farklı ihtiyaçların karşılanması için yapılır. Bankalar; bireylerin ödeme geçmişine, kredi notuna ve borç oranına göre limit arttırma talebine dönüş yapar.

Bu yazımızda kredi kartı ve nakit avans limitinin nasıl arttırıldığına, limit arttırma işleminin ne kadar sürdüğüne ve limit artırma başvurusunun neden olumsuz sonuçlandığına değineceğiz. Ayrıca bankalara göre kredi kartı limit arttırma işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Artırılır?

Kredi kartı limiti, kredi kartı ile yapılan alışverişler ya da finansal işlemler için belirlenen maksimum sınırdır. Satın alma alışkanlıklarında rol oynayan kredi kartı limiti, kart başvurusu sırasında bireyin kredi notuna ve gelir durumuna göre belirlenir. Bankaların ilk yıl için belirlediği kredi kartı limiti; bireyin gelirinin maksimum iki katı, ilk yıl dolduktan sonra belirlenen limit ise gelirin maksimum dört katıdır. Ayrıca yıl başından itibaren gelirin artmasıyla birlikte kredi kartı limiti de artış gösterir. 

Kredi kartı limit yükseltme için kredi kartı notunu yükseltmek ve gelir durumunun arttığını belgelemek gerekir. Limit artırma işlemi sırasında ilgili bankanın internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulamasına giriş yapılmalıdır. Gerekli alanlara ilgili bilgiler girildikten sonra oran ya da miktar belirlenmektedir. Bu işlemler, müşteri hizmetlerini arayarak ya da banka şubelerini ziyaret ederek de gerçekleştirilebilir. 

Kredi Kartı Nakit Avans Limiti Nasıl Artırılır?

Kredi kartı nakit avans limiti; kredi kartı limiti gibi kişinin gelir durumuna, kredi notuna ve harcama alışkanlıklarına göre belirlenir. Acil nakit ihtiyaçlarının pratik şekilde karşılanmasını sağlayan nakit avans, kredi kartı limiti kadar kullanılabilir. 

Kredi kartı nakit avans limitini arttırmak için belirli adımlar izlenmektedir:

  • Banka şubelerini ziyaret ederek nakit avans arttırma talebinde bulunmak,
  • İlgili bankanın mobil uygulamasına ya da internet bankacılığına giriş yaparak kartı seçmek ve limit arttırma adımlarını izlemek,
  • Bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek nakit avans artırım talebinde bulunmak.

Bankalar, nakit avans arttırma talebinde bulunan kişilerin kredi kartı borçlarının düzenli bir şekilde ödenip ödenmediğini kontrol eder. Bireylerin gelirinde herhangi bir artış olduysa, bunun belgeleri ile birlikte bankaya sunması gerekir. Ayrıca kredi notunu iyileştirmek için çaba sarf etmek de olumlu sonuç alabilmek açısından önemlidir.

Dolayısıyla borçların düzenli ödenmesi, gelir durumunun artması ve kredi notunun yükselmesi limit artırma talebinin onaylanma olasılığını yükselten etmenler arasındadır.

Kredi Kartı Limit Yükseltme Ne Kadar Sürer?

Kredi Kartı Limit Yükseltme Ne Kadar Sürer?

Müşteri hizmetleri, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden yapılan başvurular, aynı gün içerisinde ya da maksimum 3 iş günü içerisinde sonuçlanır. Bankaları ziyaret ederek yapılan başvuruların süresi ise 1-7 gün arasında değişiklik göstermektedir. Bu süreyi kısaltmak için ise internet bankacılığını ya da mobil bankacılığı kullanılmalıdır. 

Bankalara Göre Kredi Kartı Limit Arttırma

Kredi kartı limit arttırma işlemleri, bankaların politikalarına göre değişiklik göstermektedir. Her banka, ilgili belgeler ve belirli adımlar doğrultusunda bireylerin kredi arttırma işlemini gerçekleştirmektedir. 

Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, İş Bankası, Garanti bankası, Denizbank ve Halkbank gibi bankalara ait kredi kartı olan müşteriler; kolay adımlar ile kredi kartı limitini artırabilir.

Ziraat Bankası Kredi Kartı Limit Arttırma

Ziraat Bankası kredi kartı limit arttırma işlemleri; internet şubesi, müşteri hizmetleri ve mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilebilir. Ayrıca en yakın ATM’yi ziyaret ederek ya da SMS ile talep oluşturarak da başvuru yapılabilir. 

  • SMS ile yapılan işlemler sırasında “LIMIT” yazılarak kredi kartının son 6 hanesi, talep edilen limit ve aylık gelir bilgileri girilir ve 4757’ye gönderilebilir.
  • Ziraat Mobilden kredi kartı limit arttırma işlemleri, Menü üzerinden gerçekleştirilir. Başvurular sekmesine tıkladıktan sonra “yeni başvuru” işleminden BankKart kredi kartı seçilir ve limit güncelleme başvurusu adımları izlenir. Eski limit ekranda göründükten sonra talep edilen yeni limit miktarı girilir ve “devam” butonuna tıklanır. Banka, işlemi değerlendirdikten sonra bireylere SMS ile geri dönüş sağlar.
  • Şube aracılığıyla yapılan işlemler sırasında gelir durumunu gösteren belge ile talep oluşturulur.

Yapı Kredi Bankası Kredi Kartı Limit Arttırma

Yapı Kredi Bankası limit arttırma işlemleri; mobil uygulama, internet şube, müşteri iletişim merkezi, banka şubesi ve SMS ile kolayca gerçekleştirilebilir. Limit arttırma talebi için bankanın sisteminde bulunan gelir durumunun ve meslek bilgilerinin güncel olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Bankalar limit artırma taleplerini inceler ve onaylanması halinde bireye SMS ile bilgilendirme yapar.

Şube üzerinden yapılan işlemler sırasında güncel gelir ve meslek bilgileri beyan edilir.

  • Mobil ve İnternet şube üzerinden yapılan işlemler sırasında gerekli bilgiler ile internet şubesine ya da mobile giriş yapmak gerekir. Ardından “kartlarım” sekmesine tıklanarak kredi kartı limit değişikliği adımları izlenir. Bireysel internet şubesi üzerinden yapılan işlemler sırasında “kartlarım” sekmesinden kart hizmetlerine tıklanır ve limit işlemleri adımları takip edilir. 
  • Müşteri iletişim merkezinden yapılan işlemler sırasında 444 0 444 numarası aranır ve sırasıyla 1-2-1 tuşlanır. 
  • SMS ile yapılan işlemler sırasında “LIMIT” yazılarak kredi kartının son 6 hanesi ve aylık gelir bilgileri girilir ve 4411’e gönderilir.

Akbank Kredi Kartı Limit Arttırma

Akbank kredi kartı limit arttırma işlemleri; SMS ve mobil uygulama ile talep oluşturarak, ATM’leri ve şubeyi ziyaret ederek, müşteri hizmetlerini arayarak gerçekleştirilebilir. Banka, kredi notu ve gelir durumuna göre değerlendirme yaptıktan sonra SMS ile bilgilendirme yapar. 

  • Mobil uygulama ve internet bankacılığı ile yapılan işlemler sırasında “başvurular” sekmesine tıklanır ve kredi kartı limit artış talebine giriş yapılır. Ardından limit yükseltmek için gerekli adımlar izlenir.
  • Müşteri hizmetlerinden yapılan işlemler sırasında 444 25 25 numarası aranır ve müşteri temsilcisi üzerinden talepte bulunulur.
  • ATM üzerinden yapılan işlemler sırasında “başvurular” sekmesine tıklanır ve kredi kartı limit arttırma sayfasına giriş yaptıktan sonra talep iletilir.
  • SMS ile yapılan işlemler sırasında “LIMIT” yazılarak kartın son 4 hanesi, aylık gelir ve istenen limit bilgileri girilir ve 4566’ya gönderilir.

İş Bankası Kredi Kartı Limit Arttırma

İş Bankası kredi kartı limit arttırma işlemleri; müşteri hizmetleri, banka şubesi, internet bankacılığı ve mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilir. Limit artırım talebi sırasında aylık gelir ile talep edilen gelirin birbiriyle orantılı olması son derece önemlidir. 

  • Mobil uygulama ve internet bankacılığı üzerinden yapılan işlemler sırasında kartlarım sekmesine giriş yaparak limit artırım talebinde bulunmak mümkündür.
  • Müşteri hizmetlerinden yapılan işlemler sırasında 0850 724 0724 numarasını aranır ve müşteri temsilcisiyle iletişime geçerek limit artırım talebinde bulunulur.
  • Banka şubesinden yapılan işlemler sırasında gerekli belgeler ile birlikte bankaya başvuru yapılır ve limit artırım talebinde bulunulur. 
  • Banka, otomatik artış talimatıyla da kredi kartı limitini arttırmaktadır. Bu işlem için "LIMIT" yazıp 4402’ye SMS göndermek yeterlidir.

Garanti Kredi Kartı Limit Arttırma

Garanti kredi kartı limit arttırma işlemleri; BonusFlaş uygulaması, mobil uygulama, internet bankacılığı, banka şubesi ve SMS ile gerçekleştirilebilir. 

  • BonuşFlaş üzerinden yapılan işlemler sırasında kart bilgisi girilir ve kart seçiminin ardından limit artırım adımları izlenir.
  • Mobil uygulama üzerinden yapılan işlemler sırasında hesap ve kart sekmesinden kart seçimi yapılır. Ardından nakit ödeme ve çözümleri sekmesine girerek limit arttırma adımları takip edilir.
  • İnternet bankacılığı üzerinden yapılan işlemler sırasında kredi kartı seçimi yapılır ve limit arttırma adımları izlenir. İnternet bankacılığı üzerinden düzenli limit arttırma talebinde bulunmak da mümkündür.
  • Şube aracılığıyla yapılan işlemler sırasında limit artırım talebi, banka temsilcisine iletilir ve gerekli belgeler ile başvuru yapılır. Limit artırım sonucu ise ekstre üzerinden ya da müşteri iletişim merkezinden öğrenilir.
  • SMS ile yapılan işlemler sırasında "ARTIR" yazılarak istenen limit, kartın son 6 hanesi ve aylık net gelir bilgileri girilir ve 3340’a mesaj gönderilir.

Denizbank Kredi Kartı Limit Arttırma

Denizbank kredi kartı limit arttırma işlemleri; banka şubesi, müşteri hizmetleri, internet bankacılığı ya da mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilebilir.

  • İnternet bankacılığı ve mobil uygulama üzerinden yapılan işlemler sırasında kredi kartları sekmesinden limit arttırma seçeneğine tıklanarak talep oluşturulabilir.
  • Müşteri hizmetlerinden yapılan işlemler sırasında 0850 222 0800 numarası aranır ve müşteri temsilcisiyle iletişime geçerek limit artırım talebinde bulunulur.
  • Şube üzerinden yapılan işlemler sırasında gerekli belgeler ve kimlik belgesi ile limit artırım talebi oluşturulabilir.

Halkbank Kredi Kartı Limit Arttırma

Halkbank kredi kartı limit arttırma işlemleri; SMS, müşteri hizmetleri, banka şubesi, mobil ve internet bankacılığı ile gerçekleştirilebilir.

  • İnternet bankacılığı ve mobil uygulama üzerinden yapılan işlemler sırasında kredi kartları sekmesine girilir ve limit arttırma adımları izlenir.
  • Müşteri hizmetleri ile yapılan işlemler sırasında 444 0 400 numarası aranır ve müşteri temsilcisi ile iletişime geçerek limit arttırma talebinde bulunulur.
  • Şube üzerinden yapılan işlemler sırasında gelir belgesi ve kimlik belgesi gibi evraklar ile birlikte şubeye gitmek ve müşteri temsilcisi ile iletişime geçmek gerekir.
  • SMS ile yapılan başvurular sırasında "LIMIT" yazılarak kimlik numarası, aylık gelir ve talep edilen limit miktarı girilir ve 3452’ye mesaj gönderilir.
Kredi Kartı Limit Arttırma Neden Olumsuz Sonuçlanır

Kredi Kartı Limit Arttırma Neden Olumsuz Sonuçlanır?

Kredi kartı limit arttırma talebinin olumsuz sonuçlanması aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

  • Kredi notunun düşük olması ve bundan dolayı bankaların bireylere olan güvenin azalması,
  • Aylık gelirin düşük olması,
  • Mevcut borç miktarının yüksek olması,
  • Kredi kartı ödemelerinin zamanında yapılmaması ya da ödeme alışkanlıklarının düzensiz olması nedeniyle limit arttırma başvurusu olumsuz sonuçlanabilir.

Kredi kartı limit arttırma işlemlerinin olumsuz sonuçlanmasıyla öncelikle kredi notu üzerinde iyileştirme çalışmaları yapmak ve belirlenen günler içerisinde kredi borcunun tamamını ödemek gerekir. Aynı zamanda gelir durumunun yükselmesi halinde gerekli belgeler ile bu durumu bankalara kanıtlamak gerekmektedir.

Kredi Kartı Limit Artırmadan Red Almak Kredi Notunu Etkiler mi?

Kredi kartı limit artırma başvurusu yaptıktan sonra red yanıtı almak kredi notunu olumsuz etkilemez. Pek çok bankaya göre kredi notunu asıl olumsuz etkileyen faktör düzensiz ödeme alışkanlıkları ve uzun bir dönem kartın yalnızca asgari tutarının ödenmesidir.

Kredi Kartı Limitin Maaşın Kaç Katı Olabilir?

Kredi kartı limiti, gelir düzeyi ve kredi notuna göre belirlenmektedir. Bu durumda ilk yıl için belirlenen kredi kartı limiti; bireyin aylık toplam gelirinin 2 katını, iki yıl ve üzeri için ise aylık toplam gelirin 4 katını aşamaz.

Gelir durumunun tespit edilemediği durumlarda bankanın belirlediği politikalara göre maksimum asgari ücret kadar limit artırımı yapılır. Ancak kişilerin iki ay üst üste kredi kartı borcunu ve asgari ödeme tutarını ödememesi sonucunda kredi kartı kullanımı dondurulur ve ödeme yapıldığında açılır.

Kredi Kartı Temassız Limiti Ne Kadar?

Kredi kartı temassız limiti, BDDK tarafından yapılan güncellemelere göre 1 Temmuz 2024’den itibaren 1.500 TL olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla 1.500 TL altındaki temassız işlemler şifresiz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Kredi Kartı Kullanılabilir Limitin Eksi Olması Ne Anlama Gelir?

Kredi kartı kullanılabilir limitin eksi olması, bankadan alınan borç miktarına tekabül eder. Kişinin hesabındaki bakiye tutarı, yalnızca borç miktarıysa kullanılabilir limit eksi olacaktır. Bunun nedeni bireylerin kart limitini aşan harcama yapmasıdır. Bu durumda ay sonu itibarıyla ödenmesi gereken borç miktarı, yüksek faiz oranlarıyla birlikte kredi kartı ekstresine yansır.

SIK SORULAN SORULAR

Kredi Kartı Limiti Neden Yükselmiyor?

Kredi kartı limiti; kredi notunun düşük olması, gelirin bankalar tarafından yetersiz bulunması, ödemelerin düzensiz yapılması, borç miktarının yüksek olması gibi nedenlerden dolayı yükselmeyebilir.

Kredi Kartına Para Yatırınca Limit Artar mı?

Hayır, kredi kartına ödeme yapıldığında yalnızca harcanabilir bakiye artış gösterir. Bu ödeme, limit üzerinde herhangi bir değişiklik oluşturmadığı gibi yalnızca harcamalarınız sırasında kullanacağınız maksimum üst sınırı belirler. 

Kredi Kartı Limiti En Hızlı Nasıl Yükseltilir?

Kredi kartı limitini en hızlı şekilde yükseltmek için ödemelerin düzenli bir şekilde yapılması ve kredi notunun yükselmesi gerekir. Gelirin artmasıyla birlikte bankalara gerekli belgeler ile başvuru yapılabilir. Ayrıca otomatik ödeme talimatları verildiğinde, herhangi bir talepte bulunmadan kredi kartı limiti belirli periyotlarla artırılır.

Limit Artırım Talebi Kredi Notunu Etkiler mi?

Kredi kartı limit artırım talebi, kredi notu üzerinde doğrudan bir etkiye sahip değildir. Ancak kredi notunun düşük olması ve bireyin ödeme profilinin riskli görünmesiyle limit artırım talebi olumsuz sonuçlanabilir.

Etiketler: Kredi Kartı

Yazar: TeklifimGelsin