Kara Listeye Kredi Veren Bankalar

Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2022Güncellenme Tarihi: 23 Ocak 2024

Bankaların kredi verme konusunda dikkate aldığı konuların başında kredi notu yer almaktadır. Kredi notu yüksek olan ve düzenli olarak aylık geliri bulunan kişilerin bu konuda zorlanmadan sonuç alabilmeleri söz konusudur. Ancak geçmiş dönemlerinde kredi ya da kredi kartı borçlarına dair ödemeleri aksatan ya da hiç yapmayan kişilerin icralık olmalarından dolayı kara listeye girdikleri görülebilmektedir. Kara listeye girilmesi durumunda da 5 yıl boyunca bankalardan kredi ya da kredi kartı odaklı hizmet alma durumu söz konusu olmayacaktır.

Kredi BannerKredi Banner

Bazı bankalar kara listedeki kullanıcılarına bazı şartları ortaya koyarak kredi verebilecektir. Kara listede olsalar bile bankalardan bu şekilde hizmet alabilmeleri durumu ortaya çıkacaktır.

hangi banka kara listeye kredi verir

Kara Listeye Kredi Veren Bankaların Koşulları Nelerdir?

Kara listede olan kişilerin bankalardan kredi çekebilmeleri adına temel şart kredi notlarının yüksek olması olarak bilinmektedir. Bunun için herhangi bir bankadan başlangıç olarak kredi kartı talebinde bulunmakta fayda vardır. Maaş alınan ya da hesap bulunulan bankalardan düşük limitli bir kart almanın etkisi görülebilecektir. Öte yandan bu kartın ödemeleri de aksamadan gerçekleştirilmelidir. Bu sayede kredi notu ideal seviyeye ulaşabilecektir.

Bankalara dair kredi notunu yükseltmek için banka hesaplarından bir tanesine faturalara dair otomatik ödeme talimatı vermekte de fayda vardır. Öte yandan bankalarda bireysel emeklilik hesabı açtırmak da kredi notunu etkileyecektir.

Kara listede olan kişilerin kredi almak istemeleri halinde aylık düzenli gelirleri mutlaka bulunmalıdır. Bunun için maaş bordrosu her bir banka tarafından istenecektir.

Kara listedekilere kredi veren bankaların aynı zamanda da son 6 aydır sigorta primi bulunan kişilere olumlu dönüş yaptıkları da bilinmektedir. Sigorta primlerinin ödenmesi durumunda kredi alma ihtimali de doğrudan artış gösterecektir.

Kara listede olan kişilerin kredi almak adına kefil ya da ipotek göstermeleri de önemli bir husustur. Kefilin de memur ya da emekli olması avantaj sağlayacaktır. İpotek konusunda da ev ya da işyerlerinin kredi çekecek olan kişilerin üzerine olması ve tapusunun başvuru esnasında getirilmesi gerekmektedir.

Bu tip kriterlerin karşılanması halinde bankalardan 100.000 TL’ye kadar kredi alma imkanı ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu tip kredi başvurularında internet ya da mobil olarak işlemleri gerçekleştirmemek gerekmektedir. Bizzat banka şubelerine gidilerek gerekli sürecin ele alınması önemlidir. Aksi takdirde kredi almak imkansız hale gelebilecektir.

kara listeye kredi veren bankalar

Hangi Bankalar Kara Listeye Kredi Verir?

Kara listede olan kişilere farklı bankalar kredi imkanları sunmaktadır. Bu tip kredilere başvurmadan önceki süreçte bilgi toplamak da oldukça önemli bir konudur.

1.     Ziraat Bankası Kredisi

Ziraat Bankası, kamu bankası olmasından ötürü kara listedeki kişilere kredi vermeye sıcak bakmamaktadır. Ancak bankaya ipotek ya da kefil götürülmesi durumunda kredinin onaylanması işlemi ciddi manada gelişme gösterebilecektir. Gayrimenkullerin ederine bağlı olarak bu bankadan 100.000 TL’ye kadar kredi alabilmek mümkün olacaktır. Alınacak olan bu kredinin faiz oranı da %1.90 olarak öne çıkacaktır.

2.     Vakıfbank Kredisi

Kamu bankalarının her biri özel bankalara göre daha fazla kar amacı gütmediğinden ötürü kara listede olan kişilerin bu tip başvurularını onaylamamaktadır. Öte yandan bu tip kredi başvuruları geldiğinde daha detaylı bir araştırmayı da hayata geçireceklerdir. Bundan dolayı da Vakıfbank kredi başvuruları esnasında kefil ya da ipotek seçeneğini sunmak her zaman avantaj yaratacak bir durum olacaktır. Bu olanaklar hayata geçirildiğinde 100.000 TL’ye varan kredilere ulaşmak mümkün olacaktır. 60 aya kadar vade sunan Vakıfbank, öte yandan %1.97 faiz oranıyla da bu kredilere erişimi kolay hale getirmektedir.

3.     Garanti Bankası Kredisi

Kara listede olan kişilerin en çok tercih ettiği bankalar arasında Garanti Bankası başı çekmektedir. Garanti Bankası içerisindeki faiz oranları diğerlerine nazaran daha yüksek olmasına rağmen daha kolay kredi olanaklarını sunmasından dolayı tercih edilmektedir. Kara listede olan kişilerin aylık gelir ve sigorta evraklarını sunmaları durumunda bu bankadan kredi alabilmeleri kolay olacaktır.

Garanti Bankası içerisinde kara listede olan kişilerin 75.000 TL’ye kadar kredi çekebilmesi mümkün olabilmektedir. Bu tip krediler sunan bankanın faiz oranı da %2.77 olarak belirlenmiştir.

4.     İş Bankası Kredisi

Kredi sicili düşük olan kullanıcıların İş Bankası aracılığıyla kredi almaları söz konusudur. Ancak kredi temini için ipotek göstermeleri şart olarak ifade edilmektedir. Öte yandan diğer bankalara olan borçların ödenmesi ya da yapılandırılması durumunda bu bankanın kredi vereceği unutulmamalıdır.

İş Bankası odaklı olarak verilen kara listedekiler için kredi seçeneğinin aylık faiz oranı %1.92 olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda da 60 aya varan vadeleri ve 100.000 TL’ye kadar verilecek olan nakitler, bu bankaya yönelmenin avantajlı sonuçları olarak söylenebilmektedir.

5.     Aktif Bank Kredisi

Kredi puanını baz almayan ve kefil şartını barındırmayan tek banka Aktif Bank olarak öne çıkmaktadır. Bu bankadan kredi almak için aylık düzenli gelirin belgelenmesi ve sigortanın düzenli olarak yatırıldığının ispatlanması yeterli olacaktır. Kara listede olan kişilerin bu kanıtları sunmaları durumunda 30.000 TL’ye kadar kredi alabilmeleri mümkün olmaktadır. Bu krediye dair başvuruların internet ortamından ya da banka şubelerinden gerçekleştirmek kolaylıkla oluşacak olan bir durumdur.

Aktif Bank tarafından sağlanacak olan kredilerde 3 ile 60 ay vade olanağı ortaya konulacaktır. Ödemelerin de herhangi bir bankadan yapılabilmesi mümkün olacaktır. Aktif Bank tarafından ortaya konulan bu kredilerin faiz oranı ise %2.59 olarak ifade edilmektedir.

6.     Akbank Kredisi

Kara listede olan kişilerin başvuru yapmaları durumunda Akbank’tan kredi almaları mümkün olmaktadır. 50.000 TL’ye varan nakit ihtiyacı bu şekilde giderilebilir. Kredinin faiz oranları da kişilerin sigortalı olma durumlarına göre farklılık içerebilecektir. 60 ay vadeli ve sigortalı olarak başvurulacak olan kredinin faiz oranı %1.89 olarak ifade edilmektedir.

Akbank’tan kredi almak isteyecek olan kişilerden ipotek ve kefil istenmesi söz konusu olabilir. Alınacak olan kredi tutarı da gösterilecek olan taşınmaza göre değişiklik içerebilir.

7.     Denizbank Kredisi

Kara listeye giren kişilerin Denizbank’tan da kredi almaları söz konusu olmaktadır. Kredi puanı düşük olan kişilerin kefil ya da ipotek göstermeleri halinde kredi alma şansları ciddi manada yükselebilecektir. Ancak alınacak olan kredi rakamlarının son derecede düşük olacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Denizbank aracılığıyla 60 ay vadeli olacak şekilde 50.000 TL’ye kadar kredi alabilmek mümkündür. Kredinin aylık faiz oranı da %2.2 olarak ifade edilmektedir.

8.     QNB Finansbank Kredisi

Kara listeye kredi veren bankalar içerisinde var olan QNB Finansbank ile beraber 35.000 TL’ye kadar nakit temin etmek mümkün olabilmektedir. İstenen kredi miktarının yüksek olması halinde banka tarafından kefil ya da ipotek istenmesi hali ortaya çıkabilir.

QNB Finansbank’tan kredi alınması halinde ödenecek olan faiz oranı %1.29 olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda da bu kredi seçeneği 60 ay vadeli ve 35.000 TL ile sınırlı olarak görülebilecektir. QNB Finansbank ile kredi işlemlerini gerçekleştirmek için bizzat banka şubelerine girmek gerekecektir. İnternet bankacılığından ya da mobil uygulamadan yapılacak olan başvuruların onaylanması söz konusu olmayacaktır.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi Karnesi

Yazar: TeklifimGelsin