Gümüş Hesabı Olan Bankalar Hangileri? Vadeli ve Vadesiz

Güncellenme Tarihi: 3 Ekim 2024Yayınlanma Tarihi: 1 Ekim 2024

Gümüş hesabı, birikimlerini gümüş olarak değerlendirmek isteyen bireylere hitap eden vadesiz bir mevduat hesabı türüdür. Bu hesap türünde gram gümüş satın alınır ve faizsiz olarak yatırım yapılır. Gümüşün değer kazanmasıyla birlikte gümüş üzerine yapılan bu birikimler de değer kazanır. Bankaların internet bankacılığı sayesinde gümüş hesabında anlık alım-satım işlemleri yapılabilir.  Kullanıcılar herhangi bir kaybolma riski yaşamadan ve yüksek maliyet harcamadan istediği zaman gümüşü nakde çevirebilir. 

Bireyler bankaları ziyaret ederek, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı aracılığıyla gümüş hesabı açabilir. Ancak bu birikimleri yapmak için gümüş hesabı hakkında bilgi edinmek gerekir. Örneğin birikimlerin TL olması halinde gümüşün gram miktarı TL üzerinden hesaplanır. Dolayısıyla bankada biriken paranın cinsini bilmek son derece önemlidir.

Bu yazımızda gümüş hesabı olan bankaları ele alacağız. Ayrıca vadeli ve vadesiz gümüş hesabının ne olduğuna; vadeli ve vadesiz gümüş hesabı sunan bankalara birlikte göz atacağız.

Gümüş Hesabı Olan Bankalar Hangileri?

Gümüş hesabı olan bankalar döviz kurlarını baz alarak gün içerisinde fiyatlar üzerinde güncelleme yapar. Dolayısıyla gümüş hesabında anlık fiyat değişimleri söz konusudur.  Gümüş hesabı olan bankalar şöyledir:

  • Ziraat Bankası
  • Garanti Bankası
  • Vakıfbank
  • Kuveyt Türk
  • Akbank
  • HSBC Bankası

Ziraat Bankası Gümüş Hesabı

Ziraat Bankası gümüş hesabı; internet şubesi, müşteri iletişim merkezi, fiziki şube ve mobil bankacılık aracılığıyla açılabilmektedir. Cari hesap olarak açılan bu hesapta alım-satımı yapılan gümüşler 1000/1000 saflığa sahiptir. Dolayısıyla gümüş için belirlenen fiyatlar da 1000/1000 saflığa sahip olan gümüşlerin fiyatıdır. Banka, bireylerin gümüş hesabından aynı banka içerisindeki diğer gümüş hesaplarına havale yapabilme olanağı sunar.

Yapı Kredi Gümüş Hesabı

Yapı Kredi Bankasına ait bir gümüş hesabı bulunmamaktadır ancak Gümüş Fon Sepeti ile yatırımcılar için farklı bir seçenek sunulmaktadır. Bu hesap, fon stratejisi altında değerlendirilir ve amacı yatırımcılara orta ve uzun vadeli getiri kazandırmaktır.  Gümüş Fon Sepeti’ne bankanın internet şubesi, müşteri iletişim merkezi, mobil bankacılık ve fiziki şubeler aracılığıyla açılmaktadır.

Garanti Bankası Gümüş Hesabı

Garanti bankası gümüş hesabı, mobil bankacılık ya da internet kanalları üzerinden açılabilmektedir. Bireylerin gümüş üzerine yaptığı yatırımlar, vadesiz TL ya da USD hesapları aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu hesap üzerinden yapılan alım-satım işlemleri için belirlenen limit minimum 1 gramdır. Vadesiz gümüş hesabında 650.000 TL'ye kadar yapılan birikimler, devlet güvencesi altında tutulur. Banka, bu işlem için herhangi bir işlem ücreti talep etmemektedir. 

Vakıfbank Gümüş Hesabı

Vakıfbank gümüş hesabı, internet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığıyla açılabilmektedir. Banka, gümüş alım-satım fiyatlarını yurt içi ve yurt dışında yaşanan gelişmelere göre belirler. Vadesiz bir depo hesabı görevi gören gümüş hesabı, faizsiz bir yatırım aracı olduğundan gümüşün değer kazanmasıyla yatırımcıların birikimleri de değerlenir. Vakıfbank ile gümüş alım-satım işlemleri, en az 0,01 gram olmak üzere TL, USD, EUR, GBP döviz cinsleri karşılığında masrafsız olarak gerçekleştirilir.

TEB Gümüş Hesabı

TEB’e ait herhangi bir gümüş hesabı bulunmamaktadır. Ancak banka, gümüş yatırımı yapmak isteyen bireyler için Gümüş Fon Sepeti sunmaktadır. Bu fonun amacı, yatırımcılara uzun vadede istikrarlı bir gelir kazandırmaktır. Yatırım için belirlenen saatler 09:00-13:15 arasıdır. 

Kuveyt Türk Gümüş Hesabı

Kuveyt Türk gümüş hesabı, bankanın mobil uygulaması ve müşteri hizmetleri aracılığıyla açılabilmektedir. Banka; TL, dolar ve euro hesapları üzerinden avantajlı kurlar ile gümüş alımını destekler. Hesabın açılması için banka tarafından belirlenen işlem limiti minimum 0.01 gramdır.  Gümüşler, 1000/1000 saflıkta gümüş hesabında depolanır. Bireyler, resmi tatiller ve hafta sonu dışında kalan 5 iş günü içerisinde gümüş alış-satış işlemleri gerçekleştirilebilir. 650.000 TL’ye kadar hesapta biriken gümüşler, TMSF güvencesi altında muhafaza edilir.

Akbank Gümüş Hesabı

Akbank gümüş hesabı, mobil uygulama ve internet bankacılığı üzerinden açılabilmektedir. Bankanın 1 gram için belirlediği gümüşün değeri 99,9/100 saflıktadır. Hesap üzerinden yapılan alım-satım işlemleri; vadesiz TL, USD ve EUR hesapları aracılığıyla 7/24 gerçekleştirilebilir. Gerçek kişiler tarafından açılan hesaplardaki gümüşlerin 200.000 TL’ye kadar olan kısmı TMSF güvencesi altındadır.

HSBC Gümüş Hesabı

HSBC gümüş hesabı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Banka, minimum 0.01 gram olacak şekilde vadesiz gümüş hesabı açma olanağı sunar. Gümüşler için belirlenen saflık oranı 999/1000’dir. Ayrıca vadesiz TL, USD, EUR ve GBP hesapları aracılığıyla alım-satım işlemleri mesai saatleri içerisinde mobil ya da internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilir. ATM’lerden işlem gerçekleştirmek için ise haftanın her günü ve her saati değerlendirilebilir.

TeklifimGelsin’in onlarca bankayı bir araya getirerek gümüş ya da altın hesabı sunan tüm bankaları karşılaştırabilmeni ve bankaya gitmeden hesap açmana olanak sağlayarak başvurunu dakikalar içinde gerçekleştirmeni sağlar. 

Gümüş Hesabı Açmak Ücretli Mi?

Gümüş hesabı açmak için herhangi bir ücret ödenmemektedir. Hesap açılışı sırasında bankaların mobil uygulamaları ya da internet bankacılığı tercih edilebilir. Bu hesap, çeşitli işlem kanalları aracılığıyla ücretsiz bir biçimde açılabilir. Böylelikle yatırımcılar, gümüş üzerine yatırım yaparken herhangi bir masraf ödemez. Ancak bankalar, alım-satım işlemlerinde komisyon kesmektedir. 

Vadesiz Gümüş Hesabı Nedir

Vadesiz Gümüş Hesabı Nedir?

Vadesiz gümüş hesabı, piyasa üzerinde yaşanan dalgalanmalar dolayısıyla anlık değişebilen gümüş fiyatları üzerinde işlem gerçekleştirmeye olanak sağlar. Alış-satış işlemleri, bankanın politikalarına bağlı olarak haftanın her günü ya da 5 iş günü içinde gerçekleştirilir. 

Vadesiz gümüş hesabının avantajlarından biri fiziki alanda tutulan gümüş riskini ortadan kaldırmaktır. Ayrıca gümüş üzerinde uzun vadeli yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, vadesiz gümüş hesabını değerlendirebilir. 

Vadesiz Gümüş Hesabı Olan Bankalar Hangileri?

Vadesiz gümüş hesabı olan bankalar arasında Garanti BBVA, Vakıfbank, Kuveyt Türk, HSBC, Akbank, Ziraat Bankası ve Garanti Bankası yer alır. Bu bankalara ait olan gümüşlerin saflık derecesi 1000/1000 ya da 999/1000 olarak değişiklik göstermektedir.

Vadeli Gümüş Hesabı Nedir?

Vadeli gümüş hesabı, belirli bir süre içerisinde gümüşe yapılan yatırımlardan gelir elde etmek için açılan hesap türüdür. Bu hesap türünde yatırımcılar, gümüşü aylık ya da yıllık olarak bankaya yatırırlar ve vade sonunda bankalar tarafından belirlenen faiz oranı üzerinden kazanç elde edebilirler.

Vadeli Gümüş Hesabı Olan Bankalar Hangileri?

Vadeli gümüş hesabı olan bankalar Türkiye’de bulunmamaktadır. Garanti BBVA, Kuveyt Türk ve HSBC gibi pek çok banka yalnızca altın ve değerli madenler için vadeli hesap sunmaktadır.

Etiketler: ABD Borsası

Yazar: TeklifimGelsin