Ev Hanımlarına Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar

Yayınlanma Tarihi: 29 Aralık 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Çalışmayan ve ev işleriyle uğraşan kadınlara da kredi veren bankalar bulunmaktadır. Evden iş yaparak bütçeye katkı sağlayan kadınların kredi çekip çekemeyeceği konusunda yaygın olarak soru yöneltiliyor. Evden iş yapmak için sermaye arayışına giren kadınlar bu tip istekleri için bankalara yönelebiliyor. Evden ayrılmadan iş yapabilmeleri adına ev hanımlarına kredi veren bankalar doğrultusunda bir arayış içerisine girebiliyorlar.

Kredi BannerKredi Banner

Ev hanımlarına kredi verilmesi işlemleri bazı bankalarda devlet desteğiyle bazılarındaysa da teşvik kredileriyle gerçekleştirilebiliyor. Bu yönüyle de ev hanımlarının kendi işlerinin patronu olmalarına dair seçenekleri gündeminde tutabiliyor. Bu tipte destek veren pek çok banka da yer alıyor.

·       Ziraat Bankası

·       Halkbank

·       Vakıfbank

·       TEB

·       Garanti Bankası

·       İş Bankası

·       Denizbank

·       QNB Finansbank

·       HSBC

Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Bankalar genel itibarıyla gelir belgeleri ve teminatlar doğrultusunda kredi vereceklerdir. Ev hanımlarına kredi veren bankalar da bu şekilde bir işleyişe sahiptir. Bu kriterlerin biri ya da hepsi bankalar tarafından talep edilebilir. Bankalar arasında değişiklik gösteren bu durum kredi başvurusunda bulunmadan önce araştırılmalıdır. Ev hanımlarına kredilerin sunulması hususunda da gerekli taşınmazların teminat olarak gösterilmesini isteyeceklerdir. Ancak bu durum zorunlu olmayacak ve bankalara göre de farklılık gösterebilecek biçimde olacaktır.

Bankalar kredi başvuruları esnasında gelir belgesini mutlaka isteyeceklerdir. Ancak bu hususta herhangi bir evrak sunamayan ev kadınları ipotek yolunu izleyerek kredi alabilirler. Bu tip krediler sadece ihtiyaç kredisi konusunda geçerli olmaktadır. Taşıt ve konut kredileri içerisinde kullanılmamaktadır. Öte yandan bazı bankalarda devlet desteği verilerek, ev hanımlarının kredilere ulaşma imkanı daha da rahat bir hale gelebiliyor.

ev hanımları için kredi imkanları

Ev Hanımları Kredi Çekmek İçin Neler Yapmalıdır?

Gelir belgesi olan ya da kredi notu yüksek konumda bulunan ev hanımları rahatlıkla kredi başvurusunda bulunabilir. Ancak bu şartları taşımayan ev hanımlarının taşınmazlarını kullanarak ipotekli kredileri temin etmeleri mümkün hale gelmektedir. Ev hanımlarına kredi veren bankalar genel itibarıyla bu tip bir işleyişe sahiptir. Bankalar da bu konuda gerekli bilgileri verecek ve gerekli desteği ev hanımlarına da sağlayacaklardır.

Ev hanımlarının kredi odaklı olarak başvuru yapmalarında birtakım bankalarda zorluklarla karşı karşıya kalmaları durumu muhtemel olmaktadır. Bu kampanyalar bazı bankalarda sadece reklamdan ibaret olduğundan ötürü herhangi bir kredi alımı söz konusu olabilmektedir. Düşük miktarda krediler verebilmekte ve bunlar da herhangi bir ihtiyacı karşılamamaktadır.

Ev hanımlarının harcama potansiyeli olmasından dolayı kredilerden daha çok kredi katlarına ağırlık verildiği bilinmektedir. Bundan ötürü ciddi bir müşteri olarak görmeleri esas alınan bir husustur. Bu yüzden genel itibarıyla bazı bankaların ev hanımlarına odaklı olarak hizmet ve kampanyaları da bulunmaktadır. İyi bir biçimde bilgi araştırması yapacak olan ev hanımlarının en uygun sonuçlara ulaşmaları son derecede kolay bir şekilde gelişme gösterebilecektir.

Bankalardan kredi talebinde bulunacak olan ev hanımlarının diğer müşterilerde olduğu gibi kesin olarak banka sicilinin düzgün olmaları gerekmektedir. Ev hanımlarına kredi veren bankalar bu hususu fazlasıyla ciddiye almakta ve genel itibarıyla etkin bir neticeye erişmeleri hususunda da gereken desteği verebilmektedir. Kredi kartı ödemelerini düzgün bir biçimde yapmaları ve kredi taksitlerine odaklı olarak da aynı oranda bir işleyişin içerisinde olmaları önemlidir. Bu konuda sorunların yaşanması halinde banka sicil durumu bozulacak ve kredi notunun düşük seviyelerde olmasının nedeni olarak adlandırılacaktır. Bu puanlar da kredi kullanma durumunu daha da zorlu bir hale getirecek olan bir gelişme biçiminde tabir edilecektir.

Ev Hanımlarına Kredi Başvurusu

Bankalar ev hanımlarına özel kredi imkanlarını yaratmaktadır. Ev hanımlarına kredi veren bankalar, bu yönde genel olarak ipotekli kredi kampanyalarını devreye sokacaklardır. İpotek olarak gösterilecek olan taşınmazların kredi çekecek olan kişinin üzerine olması şartı aranacaktır. Bu sayede de bireysel olarak banka şubelerinden gerekli başvuru işlemleri rahat bir biçimde gerçekleştirilebilecektir.

İpotek edilecek olan taşınmazın ortak olması durumunda diğer pay sahiplerinin de onayının alınması gerekmektedir. Bu kriterler de bankalara başvuru yaparken evraklar arasına dahil edilmelidir. Sadece banka şubelerinden gerçekleştirilecek olan bu işlemler kısa mesaj ya da internet bankacılığı odaklı olarak tamamlanamayacaktır.

ev hanımları hangi kredileri çekebilir

İpotekli Kredi ile Ne Kadar Kredi Alınabilir?

Bankalara ipotekli kredi için başvurulması halinde temel olarak ipotek edilecek olan taşınmazın değeri kredi miktarını belirleyecektir. Bu durumda ekspertiz raporları devreye girecek ve en yüksek kredi miktarı da rahatlıkla belirlenecektir. Öte yandan taşıt, konut ya da arsa türündeki krediler için farklı yüzdelik dilimler ortaya çıkabilecektir.

Girişimci Ev Hanımlarına Kredi İmkanı

Ekonomik bağımsızlığını kazanmak isteyen ev hanımlarına kredi veren bankalar, son zamanlarda etkin bir yerde bulunmaktadır. Kendi iş yerini açmak ve para kazanmak isteyen kadınlara kredi imkanları verilmektedir. Herhangi bir bankanın mobil şubelerinden ya da internet bankacılığı hizmetlerinden bu konu hakkında bilgi almak ve başvuru şartlarını öğrenmek oldukça kolay bir biçimde gelişebilecektir.

Ev Hanımlarına Kredi Kartı Veren Bankalar

Bankalar, ev hanımlarına odaklı olan hizmetlerinde genel olarak gelir belgesi istemektedir. Gelir belgesi sunabilen ve bankalarla daha önceki çalışmalarında da herhangi bir probleme karşı karşıya kalmayan kişilerin kolaylıkla kredi kartı almaları muhtemeldir. Ancak gelir belgesi olmayan kişiler için bu durumun olumsuz bir biçimde sonuçlanacağı da ifade edilmektedir. Evli olan ev hanımlarının eşlerinin çalışması durumunda onların onayıyla beraber kredi kartı alabilmeleri mümkündür.

Bu tip işlemleri gerçekleştirmek için bankalara yönelmek daha da sağlıklı bir konumda olacaktır. İnternet mecrasından yapılması halinde daha detaylı bir inceleme durumu ortaya çıkmayacağından ötürü gerekli sonuçlara ulaşma hali görülemeyebilir.

ev hanımları için hangi kredi türleri geçerli

Postaneden Ev Hanımlarına Kredi İmkanları

PTT kurumu önceden sadece gönderim işlemleriyle ilgileniyordu. Ancak yakın zamandan beridir pek çok işlemi yapmasının yanı sıra ev hanımlarına kredi veren bankalar arasında da alternatif olarak görülebiliyor. Devlet tarafından idare edilen bir mecra olmasından dolayı da rahatlıkla kredi olanaklarını sağlayabiliyor. PTT Bank çerçevesinde var olan bu imkanların düşük faizli bir biçimde sunulması da herkesin ilgisini çekebilecek boyutta yer alıyor. En uygun şartlar altında kredi kullanmak isteyenler için ne kadar nitelikli bir halde olduğunu devamlı bir biçimde göstermesiyle de adından söz ettiriyor.

PTT Bank, işlemlerini genel olarak anlaşma yapmış olduğu AktifBank üzerinden gerçekleştiriyor. AktifBank bünyesinde var olan N Kolay Kredi işlemleriyle de kendini göstermektedir. Rahatlıkla kredi kullandırabilen PTT Bank ile beraber ev hanımlarına özel bir biçimde destek verildiği görülebilmektedir. Bu kredilerden yararlanmak adına birtakım şartlar da ön plana çıkmaktadır.

·       Kefilsiz, şartsız ve koşulsuz 18 yaşını dolduran her TC vatandaşı krediye başvurabilir.

·       Faiz oranı %2.29 olarak belirlense de kredi notuna göre farklılık gösterebilir.

·       Kredi tahsis ücreti bulunmaktadır. Bu ücret kredinin binde beşi kadar olarak tabir edilmektedir.

·       Herkes 30 bin TL’ye kadar kredi başvurusunda bulunabilir.

·       PTT Bank kredilerine en düşük 18 en yüksek 80 yaşındaki kişilerin başvurması mümkündür.

Gerekli şartları taşıyan herkesin PTT bünyesindeki bu işlemleri tamamlamaları mümkün olmaktadır.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi

Yazar: TeklifimGelsin