En Yüksek Faizli Mevduat Nasıl Bulunur? Hangi Bankalar Verir?

Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2021Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2024

Birikimlerinizi, nakit paralarınızı veya altınlarınızı değerlendirmenin en güvenilir yöntemlerinden bir tanesi de mevduat hesabı açarak bankaya yatırmaktır. Vadeli mevduat hesabı, belirli bir vade süresi seçilerek vade süresinin bitişiyle net faiz ödemesinin anaparayla birlikte size geri ödenmesini sağlayan hesap türüdür. Altın, döviz ve Türk lirası olarak vadeli hesap açılabilir. En yüksek faiz veren hesabı ve bankayı bulduğunuzda dönem sonundaki kazancınız maksimum seviyede olacaktır. En yüksek faizli mevduat nasıl bulunur, hangi bankalar verir, TeklifimGelsin olarak bu sorulara yanıtlar verelim.

en yüksek faiz oranı veren bankalar

En Avantajlı Mevduat Faizlerine Nasıl Ulaşırım?

Bankalar kullanıcılara kredi verirken aynı zamanda birikimlerini değerlendirmeleri için mevduat hesap seçeneklerini sunmaktadırlar. Bireysel kullanıcılar için birikim hesabı, vadeli ve vadesiz mevduat hesapları mevcuttur. Peki, en yüksek faizli mevduat hesabı nasıl bulunur?

Yatırım BannerYatırım Banner

Birikim hesabı, herhangi bir vadeye bağlı kalmadan faiz uygulanan bir hesap türüdür. Vadeli mevduat hesabında ise günlük, 32 gün, 3 ay, 1 yıl vb. sürelerle vade uygulanır. Vade süresi uzadıkça uygulanacak faiz miktarı artış göstermektedir. Vadeli hesaba yatırdığınız birikimleriniz uzun vadede en yüksek faiz uygulanacaktır.

Bununla birlikte açtıracağınız hesap türünden sonra birikiminizin türü oldukça önemlidir. Türkiye’de döviz hesaplarında faiz kazancı üzerinden belirlenen vadeye göre yaklaşık olarak %15 stopaj vergisi alınmaktadır. Size uygun vadeyi belirledikten sonra bankalardan teklif alarak en uygun hesabı açtırabilir ve yatırımlarınızı değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

mevduat faizi yüksek olan bankalar

Getirisi En Yüksek Mevduat Hesapları Hangi Bankalardadır?

En yüksek faiz veren bankayı seçerek hesabınızı açtırmadan önce bilmeniz gerekenler arasında vergi kesintisi bulunmaktadır. 1 yıl ve üzeri Türk lirası hesaplarında vergi kesintisi olmamakta, Dolar ve Euro mevduat hesaplarında %18, altın hesaplarında ise faiz getirisinden %15 kesinti olmaktadır. En yüksek faizli mevduatı hangi banka verir, hangisinden hesap açtırmalıyım, sorularına baktığımızda;

Yatırılan miktara, birikim türü ve vadelere göre en yüksek faiz veren bankalar değişiklik göstermektedir. 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren Türk lirası mevduat hesabında 32 günlük vade ile ING Bank, e-Turuncu Hesap ile %19,50, Fibabank, Kiraz Hesap ile 19,50, Burgan Bank, Güldüren Hesap ile %19,60 oranında faiz vermektedir. Bu konu da ilginizi çekebilir: Bankaların Vade Oranları Neye Göre Belirlenir? Vade Oranları Nasıl Hesaplanır?

mevduat faiz oranları

En Yüksek Faiz Veren Bankalar Nasıl Karşılaştırılır?

Yatırım yapmak istediğinizde bütçenize en çok fayda sağlayacak hesabı bulmak için bankaları karşılaştırmanız gerekir. En yüksek faiz veren bankalar nasıl karşılaştırılır? En yüksek faiz veren bankalar, genellikle özel bankalar olmaktadır.

Açtıracağınız hesap türüne, miktara, birikim çeşidi, vadelere göre faiz oranları değişmektedir. Banka banka dolaşmadan, telefonda müşteri hizmetlerinde beklemeden, internet ve mobil bankacılıkla uğraşmadan en yüksek faiz veren bankayı bulmak için TeklifimGelsin hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

TeklifimGelsin bankalardan aldığı bilgilerle size özel teklifleri sizlere ulaştırır ve karşılaştırmanızı sağlar. Sizin için en iyi teklife başvuru yapabilir ve en yüksek faiz veren bankayı keşfedebilirsiniz. Faiz oranını hesaplamak için ilgili içeriğimizi okuyabilirsiniz: Vadeli Hesap Faiz Oranları Nasıl Hesaplanır? Neye Göre Belirlenir?

Etiketler: Mevduat, Yatırım, Mevduat Faizi

Yazar: TeklifimGelsin