TeklifimGelsin Kredi Karnesi Kredi Notunuzu Nasıl Etkiler?

Yayınlanma Tarihi: 21 Şubat 2022Güncellenme Tarihi: 11 Aralık 2023

Kredi almak istiyorsunuz ancak başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağını bilmiyorsunuz ya da düşük kredi notu yüzünden reddedilmesinden korkuyorsunuz. İşte bu durumda kredi notu yükseltmek için biraz tavsiyeye ihtiyacınız olabilir. TeklifimGelsin Kredi Karnesi tam da bu noktada ihtiyaç duyduğunuz şeydir.

Kredi BannerKredi Banner

TeklifimGelsin Kredi Karnesi içinde verdiğimiz Kredi Derecesi sayesinde bankaların size kredi verip vermeme ihtimalini görebilir, kredi derecenizi ve ona bağlı olarak kredi notunuzu nasıl yükselteceğinizi size sunulan tavsiyeler ile öğrenebilirsiniz. Eğer siz de kredi başvurusu yapacaksanız ve işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız, size sunduğumuz araçlara başvurarak kredinizin onaylanma ihtimalini arttırabilirsiniz. Hemen şimdi sistemimize üye olarak bu fazlasıyla faydalı hizmeti tecrübe edebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere TeklifimGelsin Kredi Karnesinin kredi notunuzu nasıl etkilediğini anlatacağız. Bunun yanında, TeklifimGelsin Blog sayfasından “kredi başvurusu yaparken nelere dikkat edilmelikredi skoru nedirkredi notu nedirkredi derecesi nedirkredi notu nasıl yükseltilir” gibi diğer soruların cevaplarını da bulabilirsiniz.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Skoru Neden Önemlidir? Kredi Skorunuz Kaç Olmalı?)

TeklifimGelsin Kredi Karnesi ile Kredi Notunun Farkı Nedir?

Kredi notu pek çok etmen tarafından belirlenir. Mesleğiniz, eğitim durumunuz, gelir durumunuz, ödeme alışkanlığınız ve kredi borcunuz; kredi notunuzu etkileyen faktörlerin başında gelir. Bu faktörler ayrıca bankanın sizi nasıl gördüğüyle ilgili bir fikir de verir. TeklifimGelsin Kredi Karnesi ile kredi notu arasındaki fark temelde Kredi Karnesi’nin sizin kredi alabilirliğinizi gösteren bir hizmet olmasıdır; kredi notu ise bankaların size kredi verirken dikkate alacakları bir skordur. Kısacası TeklifimGelsin Kredi Karnesi size kredi notunuzun durumu hakkında bilgi verir.

TeklifimGelsin Kredi Karnesi, kısaca geçmiş ve mevcut kredi borçlarınız, ödeme alışkanlıklarınız gibi finansal hareketleriniz incelenerek ortaya koyulan bir rapordur. Bu raporda ise sizin geçmiş finansal hareketleriniz incelenerek oluşturulan ve kredi başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağını gösteren bir kredi derecesi yer alır. TeklifimGelsin Kredi Karnesinin en üst kısmında görebileceğiniz bu TeklifimGelsin Kredi DerecesiA+, A, A-, B+, B, B+, C+, C, C-, D+, D, D-, E+, E, E- harfleriyle gösterilir. Eğer bu kısımda gösterilen kredi dereceniz A+ ise bu durumda yapacağınız kredi başvurusunun kabul edilme ihtimali epey yüksektir, bunun yanında kredi derecenizin E- olduğunu varsayarsak, bu durumda kolay kolay kredi alamayacağınızı söyleyebiliriz.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Başvurusu Yapacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler)

Kredi karnesi ve kredi notu arasındaki farklar nelerdir

TeklifimGelsin Bana Kredi Notumu Arttırmada Yardımcı Olabilir Mi?

Bu soruyu kısaca şöyle cevaplayabiliriz: TeklifimGelsin Kredi Karnesi sizin yol göstericinizdir. Kredi karnenizi aldığınızda pek çok bilgiyle karşılaşırsınız. Bu bilgiler arasında, hangi faktörlerin kredi derecenizi ne kadar etkilediği bilgisi ya da bankanın gözünde farklı niteliklerinizin nasıl değerlendirileceği gibi bilgiler yer alır. Yani, TG Kredi Karnesi sadece verdiği bilgilerle bile size kredi başvurunuzun onaylanması ihtimalini arttırmanız için nelere ağırlık vermeniz gerektiğini göstermektedir.

TG Kredi Karnesinin size sunduğu bilgiler sadece bunlarla sınırlı değildir. Kredi Karnenizi aldığınızda size kredi borçlarınız, ödeme alışkanlıklarınız ve genel olarak TeklifimGelsin Kredi Dereceniz temel alınarak birkaç tavsiye verilecektir. Bu tavsiyeler uymanız hem TeklifimGelsin Kredi Derecenizi hem de kredi notunuzu olumlu yönde etkileyecektir.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Başvurusu Yapacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler)

Bunun yanında, TeklifimGelsin Kredi Karnesi, size özel kredi tekliflerini de listeleyerek kredi arayışınızda yardımcı olacaktır. Kredi Derecenize bağlı olarak size sunulan bu tekliflerin faiz oranlarını, toplam maliyetlerini ve aylık taksitlerini de Kredi Karnesi üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

(Daha fazla ayrıntı için: En Uygun Kredi Teklifini Belirlemek İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken Şeyler)

TeklifimGelsin Kredi Karnesi üzerinde görebileceğiniz bir diğer şey ise size uygun kredi kartlarıdır. Bu kredi kartlarıyla uyumluluğunuz, kartların detayları ve başvuru linki gibi pek çok şeye de TG Kredi Karnesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda beyan ettiğiniz gelire göre sahip olmanız gereken kredi kartı limiti bilgisi ve kredi kartı limiti arttırma yolları da TeklifimGelsin Kredi Karnesi ile öğrenebileceğiniz bilgilerdir.

(Daha fazla ayrıntı için: Anında Kredi Kartı Veren Bankalar)

TeklifimGelsin Kredi Karnesi aynı zamanda size risk seviyenizi de göstererek bu risk seviyesinin kredi çekim limitiniz üzerindeki etkisi hakkında bilgi verir. Size risk seviyenizi nasıl daha iyi bir hale getireceğiniz ile ilgili sunulan bilgilerden faydalanarak risk seviyenizi düşürüp kredi başvurunuzun onaylanması olasılığını arttırabilirsiniz.

Görebileceğiniz üzere TeklifimGelsin Kredi Karnesi size pek çok yönden yardımcı olur. Belirli aralıklarla kredi karnenizi incelemek ve size verilen tavsiyeleri uygulamak kredi notunuzun gözle görülür bir şekilde artmasını sağlayıp istediğiniz kredinin onaylanmasını sağlayacaktır. Elbette, burada size verilen tavsiyelere uymak, karnenizin yanı sıra TeklifimGelsin tarafından size sunulan diğer yardımlardan da faydalanmak epey önemlidir. Örneğin, blog sayfalarımızda kredi notunu arttırmak ile ilgili pek çok tüyo bulacaksınız. Bu yazıda da kredi notunuzu yükseltmek için uygulayabileceğiniz birkaç kısa yöntemden bahsedeceğiz.

Kredi notukredi skoru olarak da bilinir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kredi notunuz, kredi başvurunuzun onaylanmasında büyük rol oynar. TeklifimGelsin Kredi Karnesi tarafından size özel olarak sunulan tavsiyelerin yanında pek çok kolay yöntem ile kredi notunuzu hızlıca yükseltebilirsiniz. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

·       Otomatik Ödeme Talimatı: Faturalarınızın ya da diğer bankacılık hizmetlerinizin ödemelerini otomatik ödeme talimatı vererek yapmanız sadece kredi notunuzu değil bankanın gözündeki imajınızı da olumlu yönde etkileyecektir. Banka, bu hareketinizden yola çıkarak, hesabınızda ödemelerinize yetecek kadar para bırakacağınızı ve ödemelerinize sadık olduğunuzu görecektir.

·       Borçlarınızı Zamanında ve Düzenli Ödemek: Belki de kredi notunu arttırmak için en temel yollarından birisi borçlarınızı zamanında ve düzenli ödemektir. Banka, size vereceği parayı geri ödeyeceğinize ikna olmak ister, tam da bu sebeple bankaya borçlarınızı ödeyeceğinizi bir şekilde kanıtlamanız gerekmektedir. Bunun en kolay yolu da elbette borçlarınızı zamanında ödemektir. Borçlarınızın ödemesini tek seferde yapacak durumunuz yoksa bile en azından asgariden fazlasını ödeyerek bankaya borcunuzu mümkün olduğunca çabuk kapatmaya niyetli olduğunuzu gösterebilirsiniz.

·       Yatırım Hesabı Açın: Kredi çekeceğiniz bankada bir yatırım hesabı açıp az da olsa yatırım ya da birikim yaparak kredi notunuzu arttırabilirsiniz. Bu yöntemin, bankanın gözünde sizin adınıza olumlu bir imaj yaratacağını da hemen belirtelim.

·       Sık Kredi Çekmeyin: Sık kredi çekmek bankalara sizin ekonomik sıkıntılar çektiğiniz ve borçlarınızı ödeyemeyebileceğiniz fikrini verir. Bu sebeple sık kredi çekmek kredi notunuzu olumsuz etkileyecektir.

·       Mevcut Borçlarınızdan Kurtulun: Kredi başvurusu yapmadan önce mevcut borçlarınızdan kurtulmak daha iyi bir kredi notuna sahip olmanızı sağlar. Borçlarınızın tamamını olmasa bile bir kısmını ödeyerek bankaya borçlarınızı ödemeye niyetli olduğunuzu gösterebilirsiniz.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Derecesini Yükseltmek İçin 5 Öneri)

Bütün bu tavsiyelerin yanı sıra size özel tavsiyeler almak istiyorsanız TeklifimGelsin Kredi Karnenizi hemen alabilirsiniz. TeklifimGelsin, bankalardan ve çeşitli kuruluşlardan beslenen bir kredi karnesi oluşturarak kredi derecenizi yükseltmek için tavsiyelerde bulunur. Bu tavsiyelere uyarak kredi notunuzu hemen arttırmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler: İhtiyaç Kredisi, Kredi Karnesi

Yazar: TeklifimGelsin