Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl İptal Edilir? Tüm Bankalar

Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2024

Bireyler, fatura dönemlerini takip edemediği ve çeşitli kurumlara ödeme yaparken zorluk çekmek istemediği için kolay bir yöntem arayışındadır. Bankalar aracılığıyla sunulan otomatik ödeme talimatı işlemleri, ödemelerin düzenli ve kolay bir şekilde yapılmasına yardımcı olur. Ancak bazı bireyler, finansal durumunun değişmesine ya da otomatik ödemenin gereklilik durumuna göre bu talimat işleminin iptalini gerçekleştirmek isteyebilir. 

Bu yazımızda otomatik ödemenin ne olduğuna ve otomatik ödeme talimatı işlemlerinin ilgili bankalar aracılığıyla nasıl iptal edileceğine değineceğiz.

Otomatik Ödeme Talimatı Nedir?

Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl İptal Edilir?

Otomatik ödeme talimatı, bankaların fiziki şubeleri, mobil uygulama ya da internet bankacılığı üzerinden iptal edilebilir. İnternet bankacılığı üzerinden talimatın iptal edilmesi için öncelikle uygulamaya giriş yapmak ve ödemeler sekmesini açmak gerekmektedir. Ardından ilgili bilgileri içeren pencereye giriş yaparak otomatik ödeme iptal işlemi seçilir. 

Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl İptal Edilir?

Halkbank Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Halkbank otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; mobil uygulama, internet bankacılığı, müşteri iletişim merkezi ve fiziki şubelerin ziyareti ile kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Müşteri iletişim merkezi ile iptal işlemini gerçekleştirmek isteyen bireyler, 0850 222 0400’ü arayarak temsilciye talebini aktarabilir.

Denizbank Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Denizbank otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; müşteri iletişim merkezi, fiziki şube, internet bankacılığı ve mobil uygulama aracılığıyla yapılabilir. Bireyler, uygulama üzerinden otomatik ödeme talimatı sayfasına giriş yaptıktan sonra iptal etmek istediği ödemeyi seçerek işlem gerçekleştirebilir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek iptal işlemi gerçekleştirmek için 0850 222 0800’ü arayarak talepte bulunabilir. 

Türk Telekom Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Türk Telekom otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; mobil uygulama, müşteri iletişim merkezi, fiziki şube ve web sitesi üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Müşteri hizmetleri aracılığıyla işlem gerçekleştirmek için 444 1 444’ü arayarak talepte bulunmak yeterlidir. Mobil uygulama ile ilerlemek için fatura işlemlerinden ödemeler sekmesine tıklayarak otomatik ödemeleri yönetme butonuna tıklanır ve işlem gerçekleştirilir. 

Yapı Kredi Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Yapı Kredi otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; mobil uygulama, internet bankacılığı, fiziki şube ve müşteri iletişim merkezi üzerinden gerçekleştirilir. 444 0 444’ü arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçilebilir. Aynı zamanda mobil uygulama ve internet bankacılığında yer alan adımlar takip edilerek iptal işlemi tamamlanır. 

Garanti Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Garanti otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; fiziki şube, internet bankacılığı, ATM, BonusFlaş uygulaması ve müşteri iletişim merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek için 444 0 333’ü aramak ve temsilciye talebi söylemek yeterlidir.

Ziraat Bankası Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Ziraat Bankası otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; fiziki şube, mobil uygulama, internet bankacılığı ve müşteri hizmetleri aracılığıyla tamamlanabilir. Uygulama ve internet şube üzerinden yapılmak istenen iptal işlemleri sırasında ödemeler sekmesinden otomatik ödeme talimatları butonuna tıklanır, ardından iptal edilmek istenen talimat seçilir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek için 0850 258 00 00’ı aramak ve iptal talebinde bulunmak gerekir. 

Akbank Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Akbank otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; mobil uygulama, internet bankacılığı, fiziki şube ve müşteri iletişim merkezi aracılığıyla kolayca gerçekleştirilebilir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek için 444 2 525’ü aramak ve iptal talebinde bulunmak yeterlidir. Mobil uygulama ve internet şube üzerinden yapılan işlemler sırasında otomatik ödeme talimatını düzenleme adımlarından iptal etme fonksiyonunu seçerek işlem yapılabilir.

Vakıfbank Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Vakıfbank otomatik ödeme talimati iptal işlemleri, bankanın çeşitli kanalları ve müşteri iletişim merkezi aracılığıyla kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek için 0850 222 0724’ü aramak ve iptal talebinde bulunmak gerekir. Mobil uygulama ve internet bankacılığı üzerinden işlem gerçekleştirmek için otomatik ödeme talimatı iptal aşamaları takip edilebilir.

TEB Otomatik Ödeme Talimatı İptali

TEB otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; internet bankacılığı, mobil uygulama, müşteri hizmetleri ve fiziki şube aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek için 0850 200 0666’yı arayarak talep oluşturulabildiği gibi fiziki şube aracılığıyla yapılan işlemler sırasında temsilciye iptal talebini iletmek de yeterlidir. Mobil uygulama ve internet bankacılığı ile yapılan işlemler sırasında ise iptal talebi adımlarını takip etmek gerekir.

İş Bankası Otomatik Ödeme Talimatı İptali

İş bankası otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; internet şube, İşCep mobil uygulama, müşteri hizmetleri ve fiziki şube aracılığıyla tamamlanabilir. İşCep ve internet şube aracılığıyla gerçekleştirilen işlemler sırasında ödeme adımlarından fatura talimatları sekmesi tıklandıktan sonra yinelenen ödeme iptal edilebilir. İptal işlemini müşteri hizmetleri ile gerçekleştirmek için ise 0850 724 0724’ü aramak ve talepte bulunmak yeterlidir.

Finansbank Otomatik Ödeme Talimatı İptali

Finansbank otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri; internet şube, mobil uygulama, fiziki şube ve çağrı merkezi aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Mobil uygulama ve internet şube üzerinden işlem gerçekleştirmek için ödemeler sekmesinden talimatlarım butonuna tıklayarak talimat seçilebiir ve ardından iptal işlemi yapılabilir. Çağrı merkezi ile iletişime geçmek için 0850 222 0900’ı arayarak talep oluşturulabilir.

HSBC Otomatik Ödeme Talimatı İptali

HSBC otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri, bankanın çeşitli kanalları ve müşteri hizmetleri aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Mobil uygulama ve internet şube aracılığıyla otomatik ödeme talimatı iptali için ödemeler menüsünden talimatlar görüntülenerek iptal seçeneğine tıklanır. Müşteri hizmetleri aracılığıyla işlem gerçekleştirmek için ise 0850 211 0111’i aramak yeterlidir.

İNG Otomatik Ödeme Talimatı İptali

İNG otomatik ödeme talimatı iptal işlemleri, mobil uygulama, internet şube, telefon bankacılığı ve fiziksel şube aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Mobil uygulama ve internet şube üzerinden yapılan işlemler sırasında otomatik ödeme talimatlarını görüntüleyerek iptal işlemini seçmek gerekir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek için ise 0850 222 0600’ü aramak ve talep işlemini oluşturmak yeterlidir.

SIK SORULAN SORULAR

Otomatik Ödeme Talimatı İptal Edilebilir mi?

Otomatik ödeme talimatı; bankanın mobil uygulaması, internet şubesi, çağrı merkezi ve ilgili bankanın fiziki olarak ziyaret edilmesiyle iptal edilebilir. Bu işlem sırasında iptal adımlarını takip etmek ya da iptal talebinde bulunmak gerekir.

Otomatik Ödeme Talimatı Para Keser mi?

Hayır, otomatik ödeme talimatı verildiğinde vadesiz hesaplardan herhangi bir işlem ücreti tahsil edilmez.

Otomatik Ödeme Talimatını Nereden Görebilirim?

Otomatik ödeme talimatı, ilgili bankanın mobil uygulamalarına giriş yaptıktan sonra “Otomatik Ödeme Talimatlarım” menüsünden görülür.

Etiketler: Kredi Kartı

Yazar: TeklifimGelsin