Hızlı Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma Tarihi: 3 Mart 2022Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2024

Hızlı Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Zaman Onaylanır?

Bankalar tarafından sunulan ve önceden tanımlanmış bir limit dahilinde alışveriş yapabilmeyi mümkün kılan kredi kartları, artık neredeyse herkesin cebinde. Bu özelliğinin yanı sıra alışverişleri taksitlendirebilme, temassız ödeme yapabilme, yapılan harcamalar karşılığında hediyeler ve puanlar kazanabilme gibi özellikleri de kredi kartlarının popüler hale gelmesinde önemli bir yere sahip. Normal olarak bankalar aracılığı ile kredi kartı başvurusu yapabilmek mümkün. Ancak bu durumda başvurunun sonuçlanması ve kartın teslim edilmesi uzun zaman alabilir. Bu yüzden hızlı kredi kartı başvurusu seçeneklerinin değerlendirilmesi daha doğru.

QNB-10k-Faizsiz-BannerQNB-10k-Faizsiz-Banner

Hızlı Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dijital teknolojilerde yaşanan gelişmeler, toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi bankacılık sektöründe de çeşitli yeniliklerin ve kolaylıkların ortaya çıkmasını beraberinde getirdi. Dijital bankacılık kanallarını kullanarak hızlı kredi kartı başvurusu yapabilmek artık mümkün. Bunun için ilk olarak mobil bankacılık kullanılabilir. Cep telefonlarına kurulan bankaların mobil uygulamaları üzerinden, kolayca kredi kartı başvurusu yapılabilir. Bu şekilde yapılan başvurunun sonucu, SMS ile kısa süre içerisinde öğrenilebilir. Ayrıca internet bankacılığı kanallarından yararlanarak hızlı kart başvurusu da yapılabilir. Bankaların web sitelerini ziyaret etmek ve buradan internet bankacılığı şifresi ile giriş yaparak başvuru yapmak, başvurunun kısa sürede yanıtlanmasını sağlar. Bankaların müşteri çağrı merkezleri üzerinden de kredi kartı başvurusunda bulunulabilirsiniz. En hızlı şeklide kredi kartı başvurusu yapmak isterseniz TeklifimGelsin üzeriden size en uyumlu kredi kartını seçip başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Hızlı başvuru nasıl yapılır

Hızlı Kredi Kartı Başvurusu Ne Zaman Onaylanır?

Hızlı kredi kartı başvurusu yapanların başvuruları, genellikle birkaç dakika içerisinde sonuçlanır. Özellikle halihazırda müşterisi olduğu bir bankaya kredi kartı başvurusunda bulunan bireyler için süreç daha hızlı ilerler. Kişiye ait bilgiler bankada mevcut olduğu için, ek prosedüre gerek kalmadan kredi kartı onayı verilebilir. Ancak ilk defa müşteri olacaklar için süreç biraz daha yavaş işleyebilir. Bankadan bankaya değişmekle birlikte, bazı evrakların bankaya teslim edilmesi ya da fotoğraflarının taranarak yüklenmesi talep edilebilir.

Kredi Kartı Başvurusu İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Kredi kartı başvurusunda bulunabilmek için bazı şartların sağlanması gerekir. Bankalar arasında bu şartlar değişiklik gösterebilir. Ayrıca bazı müşterilerden rutin prosedürün yanı sıra ek şartlar da talep edilebilir. Ancak genel olarak sağlanması gereken şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaş: Hızlı kredi kartı başvurusu yapmak için sağlanması gereken ilk koşul yaştır. 18 yaşını doldurmamış olan bireyler, kredi kartı başvurusunda bulunamazlar.
  • Gelir Beyanı: Kredi kartları, borçlanma olanağı sunan kartlar olduğu için, başvuruda bulunacak kişinin düzenli bir gelire sahip olduğuna dair beyanda bulunması gerekir. Düzenli geliri olmayan bireylerin kredi kartı başvuruları genellikle reddedilir.
  • Kredi Notu: Kişilerin bankalarla olan ilişki durumunu ve ödeme alışkanlıklarını beyan etmeye yarayan kredi notu da kredi kartı başvurusunda dikkate alınır. Başvurulacak kredi kartı türüne göre talep edilen kredi notu da değişiklik gösterir.

İlginizi çekebilir: Kredi Kartı Başvurusu Yapacakların Dikkat Etmesi Gereken Şeyler

Etiketler: Kredi Kartı, Aidatsız Kredi Kartı

Yazar: TeklifimGelsin