Anında Kredi Kartı Başvurusu Rehberi - Detaylar 2023

Yayınlanma Tarihi: 12 Ocak 2023Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2024

Kredi kartı, bankaların size özel limit tanımlayarak verdikleri kredi çeşididir. Kredi kartını, bankanızın uyumlu olduğu POS cihazlarında ve online alışverişlerde kullanabilirsiniz.

Ödeme yaparken kredi kartı ile taksitlendirme yaparak aldığınız ürün tutarını hemen ödemeniz gerekmez. TeklifimGelsin olarak hazırladığımız bu yazımızda en kolay kredi kartı başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt vereceğiz.

QNB-10k-Faizsiz-BannerQNB-10k-Faizsiz-Banner

Bankalar tarafından sunulan ve önceden tanımlanmış bir limit dahilinde alışveriş yapabilmeyi mümkün kılan kredi kartları, artık neredeyse herkesin cebinde. Bu özelliğinin yanı sıra alışverişleri taksitlendirebilme, temassız ödeme yapabilme, yapılan harcamalar karşılığında hediyeler ve puanlar kazanabilme gibi özellikleri de kredi kartlarının popüler hale gelmesinde önemli bir yere sahip.

Normal olarak bankalar aracılığı ile kredi kartı başvurusu yapabilmek mümkün. Ancak bu durumda başvurunun sonuçlanması ve kartın teslim edilmesi uzun zaman alabilir. Bu yüzden hızlı kredi kartı başvurusu seçeneklerinin değerlendirilmesi daha doğru.

Kredi kartı başvuru yapmadan önce kredi karnesi derecenizi öğrenmeniz, başvurmadan önce büyük avantaj sağlayacaktır.

Hızlı Kredi Kartı Başvurusu

Hızlı Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi kartı başvurusu için banka şubelerine gidebilir, mobil ve internet bankacılığını kullanabilirsiniz. TeklifimGelsin ile geleneksek bankacılık yolları yerine dijital bankacılığı kullanarak evinizden veya ofisinizden çıkmadan bankaların kredi kartlarına başvurabilirsiniz.

Bankaların sunduğu kredi kartlarının avantajlarını öğrenmek için sitemiz üzerinden onlarca bankanın kredi kartı avantajlarını inceleyebilir ve hangi bankanın kredi kartı sizin için daha avantajlı bunu öğrenebilirsiniz.

Dijital bankacılık kanallarını kullanarak hızlı kredi kartı başvurusu yapabilmek artık mümkün. Bunun için ilk olarak mobil bankacılık kullanılabilir.

Cep telefonlarına kurulan bankaların mobil uygulamaları üzerinden, kolay kredi kartı başvurusu yapılabilir. Bu şekilde yapılan başvurunun sonucu, SMS ile kısa süre içerisinde öğrenilebilir. Ayrıca internet bankacılığı kanallarından yararlanarak hızlı kart başvurusu da yapılabilir.

Bankaların web sitelerini ziyaret etmek ve buradan internet bankacılığı şifresi ile giriş yaparak başvuru yapmak, başvurunun kısa sürede yanıtlanmasını sağlar. Bankaların müşteri çağrı merkezleri üzerinden de kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. En hızlı şekilde kredi kartı başvurusu yapmak isterseniz TeklifimGelsin üzerinden size en uyumlu kredi kartını seçip başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Hızlı Kredi Kartı Başvurusu Ne Zaman Onaylanır?

Hızlı kredi kartı başvurusu yapanların başvuruları, genellikle birkaç dakika içerisinde sonuçlanır. Özellikle halihazırda müşterisi olduğu bir bankaya kredi kartı başvurusunda bulunan bireyler için süreç daha hızlı ilerler.

Kişiye ait bilgiler bankada mevcut olduğu için, ek prosedüre gerek kalmadan kredi kartı onayı verilebilir. Ancak ilk defa müşteri olacaklar için süreç biraz daha yavaş işleyebilir. Bankadan bankaya değişmekle birlikte, bazı evrakların bankaya teslim edilmesi ya da fotoğraflarının taranarak yüklenmesi talep edilebilir.

Kredi Kartı Başvuru Şartları

Kredi Kartı Başvurusu Şartları Nelerdir?

Kredi kartı başvurusunda bulunabilmek için bazı şartların sağlanması gerekir. Bankalar arasında bu şartlar değişiklik gösterebilir.

Ayrıca bazı müşterilerden rutin prosedürün yanı sıra ek şartlarda talep edilebilir. Ancak genel olarak sağlanması gereken şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaş: Hızlı kredi kartı başvurusu yapmak için sağlanması gereken ilk koşul yaştır. 18 yaşını doldurmamış olan bireyler, kredi kartı başvurusunda bulunamazlar.
  • Gelir Beyanı: Kredi kartları, borçlanma olanağı sunan kartlar olduğu için, başvuruda bulunacak kişinin düzenli bir gelire sahip olduğuna dair beyanda bulunması gerekir. Düzenli geliri olmayan bireylerin kredi kartı başvuruları genellikle reddedilir.
  • Kredi Notu: Kişilerin bankalarla olan ilişki durumunu ve ödeme alışkanlıklarını beyan etmeye yarayan kredi notu da kredi kartı başvurusunda dikkate alınır. Başvurulacak kredi kartı türüne göre talep edilen kredi notu da değişiklik gösterir.
  • Kredi kartı başvurusunda bulunmak için yasaya göre 18 yaşını doldurmuş, reşit bir birey olmanız gerekmektedir. Bireysel olarak başvurunuzu 18 yaşından önce yaparsanız hukuki olarak geçersiz olacaktır. Ancak bankaların bazı uygulamaları 18 yaş altındaki bireyler için kolaylık sağlamıştır. Aile bireylerinin sahip olduğu kredi kartına ek bir kart çıkartabilirler. Bu kartı 18 yaşın altında çocuklar da kullanabilirler. Ayrıca reşit olmayan çocukların ailesi kart sözleşmesini imzalarsa 18 yaş altındaki bireylere de kredi kartı verilebilir.

Kredi Kartı Çıkarma Şartları

Bankalar, başvurular arasında kredi kartlarını ödeyebilecek kişileri belirlemek için bazı şartlar oluşturmuştur. Bu şartlardan en önemlisi kredi notudur. Başvuru yapan bireylerin yüklü miktarda kredi kartı borcu bulunuyorsa ya da kişilerin kredi notu düşük ise bankalar kredi kartı taleplerine olumsuz dönüşler yapmakta. Kişilerin kredi kartı temin edebilmesi için tüm şartları karşılaması gerekmektedir.

Kredi kartlarını alabilmek için güncel borcun olmaması, çok fazla kredi kartı olmaması gerekir. Bu tür şeyler kişinin maddi sicilinde olumsuz etki yaratmaktadır. Kredi kartı başvurularını onaylamak tamamıyla bankanın yetkisindedir ve bu şartlar bankadan bankaya göre değişmektedir. Bazı bankalar bu kurallarda fazla katıyken diğerleri esneklik gösterebilir.

En Çok Puan Veren Kredi Kartları

Puan sistemi ile alışverişlerinizi bedavaya getirebilirsiniz. Bir çeşit sadakat programı olan puan sisteminde size verilen şartları yerine getirerek dönemsel olarak düzenlenen kampanyalardan yararlanabilirsiniz. En çok puan veren bankalar:

  1. Akbank Axess
  2. Yapı Kredi World Card

Kredi Kartı Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Gelişen teknoloji ile günümüzde kredi kartı başvurularında herhangi bir belge gerekmemektedir. Ancak kişinin geliri sistemde kayıtlı olarak tespit edilemezse banka tarafından, kişinin maaş bordrosu, vergi levhası talep edilebilir. Bu durum sadece başvuruda değil, limit yükseltmek için de geçerlidir.

Kolay Kredi Kartı Almak İçin Neler Gereklidir?

Bankalar için en önemli kriterler kredi notudur. Kolay Kredi kartı vermek için kredi notu yüksek müşterileri tercih ederler.

Kredi notunuz yüksek ise kredi kartı almak sizin için daha kolay olacaktır. Belgelendirebileceğiniz geliriniz var ise kredi kartı limitini yükseltebilirsiniz. Kolay Kredi kartı almak için şubeye gitmeden internet ve mobil bankacılığı kullanabilirsiniz.

Kredi Kartı Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

İlk defa kredi kartı kullanacaklar veya yeni kart almak isteyenler için TeklifimGelsin olarak kredi kartı almadan önce mutlaka bilmeniz gerekenler ile ilgili bilgi vereceğiz. Kredi kartı seçiminizi yaparken hayat tarzınız, yaşadığınız il ve ilçe, finansal düzeniniz, bütçeniz ve alışkanlıklarınız gibi birçok etmeni dikkate almanız gerektiği için, bir kişiye uyan kart sizin için mantıklı olmayabilir. Bu yazımızda kredi kartı ile bütün soruların yanıtını bulabilirsiniz.

Kredi kartı ihtiyaçlarınızı karşılamıyor ise ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

Kredi Kartı Seçimi

Seçimimi Nasıl Yapmalıyım?

Eğer ilk kez kredi kartı alıyorsanız “Doğru kredi kartı nasıl seçilir?” gibi sorular aklınızı kurcalıyor olabilir. Her kredi kartının size uygun olmayabileceğini unutmayarak işe başlayabilirsiniz. Bu durumda dikkat etmeniz gereken temel şeyler yaşam tarzınız, harcama ve ödeme alışkanlıklarınız, yaşadığınız yer gibi etmenlerdir.

Dolayısıyla, yapmanız gereken şey az önce bahsettiğimiz tüm etmenleri göz önünde bulundurarak farklı bankaların sunduğu çeşitli kredi kartı tekliflerini gözden geçirmek ve size en uygununun hangisi olduğuna karar vermektir. İnce eleyip sık dokumanız gereken bir süreç olsa da doğru kartı seçmenin memnuniyetinizin garantisi olacağından.

Daha Önce Kart Almadıysanız Düşük Limitli Bir Kartla Başlayın

Daha yüksek bir kredi kartı limitine erişmek için yapmanız gereken şey iyi bir kredi notuna sahip olmaktır. Bu durumda düşük limitli bir kredi kartıyla başlamak kredi notunuzu daha kolay yükseltmenizi ve daha yüksek limitli kartlara geçmenizi kolaylaştırır.

Örneğin, harcama ve ödeme alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurup limiti 1.000 TL olan bir kredi kartının yeterli olacağını düşünüyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey bu limite sahip bir kart çıkartmak ve bu kartı düzenli olarak ödemek olacaktır. Bu kartı düzenli kullanıp ödeyerek kredi notunuzu arttırabilir ve daha yüksek limitli bir karta geçiş yapabilirsiniz.

Kredi Kartı Limitine Dikkat Edin

Yüksek limitli bir kredi kartına sahip olmak isteyebilirsiniz ancak unutmamanız gereken bir konu da gelirinizi ve ihtiyacınızı aşan bir kredi kartı limitinin faydasından çok zararı olduğudur. Yüksek bir kredi kartı limiti sizi aşırı harcama yapmaya itebilir, bunun sonucunda da kendinizi ödeyemeyeceğiniz bir borcun içerisinde bulabilirsiniz.

Fakat, aylık gelirinizin çok altında olan bir kredi kartı limiti de muhtemelen istediğiniz bir şey olmayacaktır, sonuçta kredi kartınızın amacı özgürce alışveriş yapabilmeniz ve size sunduğu fırsatlardan yararlanıp alışverişlerinizde avantajlı olmanızdır. Bu durumda kredi kartı limitinizin aylık gelirinizin ne çok üstünde ne de çok altında olmamasına dikkat edin. Makul bir kredi kartı limiti ile kartınızı istenmeyen durumlarla karşılaşmadan, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Kredi Kartların Size Sunduğu Ayrıcalıkları Göz Önünde Bulundurun

Her bankanın farklı kredi kartı seçenekleri sunduğunu unutmamalısınız. Bu durum sizin kredi kartı başvurusu yaparken dikkatli olup her kartın sunduğu ayrıcalıkları ayrı ayrı göz önünde bulundurmanız gerektiği anlamına gelir. Bankaların birden fazla kredi kartı seçeneği sunmasının temel sebebi her kullanıcının farklı bir önceliğe sahip olması ve tek bir kredi kartının tüm kullanıcılara hitap etmesinin olanaksızlığıdır.

Bu sebeple, bankalar birden fazla kart seçeneği sunarak farklı öncelikleri olan müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlarlar. Harcama alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak başvuracağınız kredi kartını buna göre seçmek iyi bir fikir olacaktır.

Örneğin, eğer sık sık seyahat eden biriyseniz, uçak bileti alırken size ayrıcalık sağlayacak ve fazla mil verecek bir kart almak avantajınıza olacaktır. Ancak, eğer kartınızı daha çok giyim vesaire alışveriş için harcayacaksanız mağazalarda size taksit ve puan kazandıracak bir kart tercih edebilirsiniz.

Tüm Kredi Kartı Teklifleri Gözden Geçirin

Kredi kartı başvurusu yapmadan önce kredi notunuzu yükseltmenizin en büyük artısı da daha fazla kredi kartı seçeneğine sahip olmanızdır. Ancak, seçimleriniz kısıtlı bile olsa tüm teklifleri gözden geçirmeden bir karara varmayın.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm noktalara dikkat edin, karşınıza çıkan ilk teklife atlamayın ve eğer mümkünse daha avantajlı bir kredi kartı alana kadar düşük limitli bir kart kullanarak kredi notunuzu arttırmaya çalışın.

Eğer kendinize en uygun kredi kartı teklifini bulduğunuzu düşünüyorsanız yapmanız gereken tek şey başvuruda bulunmak ve kartınızı kullanmaya başlamaktır.

Size özel kredi kartı tekliflerini hemen öğrenmek ve hızlı başvuru yapabilmek için tıklayınız.

Etiketler: Kredi Kartı, Kredi, Kredi Notu, Kredi Karnesi, Kredi Derecesi

Yazar: TeklifimGelsin