TeklifimGelsin Kredi Derecesi Nasıl Yükseltilir?

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2022Güncellenme Tarihi: 11 Aralık 2023

TeklifimGelsin kredi derecesi, başvuru yaptığınız takdirde kredinizin kabul edilme ihtimalini gösteren bir derecedir. TeklifimGelsin kredi derecesi, kredi notuna benzer bir sistem olup, müşterilere kendilerine bankaların gözünden bakma olanağı tanır. Bu durumda, düşük kredi derecesi, kredi başvurunuzun olasılıkla reddedileceği anlamına gelirken, yüksek kredi notu ise kredi başvurunuzun kabul edileceğini gösterir. Üstelik, kredi derecesi yükseltmek sanıldığından daha kolaydır.

Kredi BannerKredi Banner

TeklifimGelsin Kredi Derecesi Nedir?

İlk olarak “Kredi derecesi nedir?” sorusunu cevaplayarak başlayalım. Kredi derecesi, kısaca bankanın kredi başvurunuzu onaylayıp onaylamayacağını gösteren bir göstergedir. Kredi borçlarınız ile ödeme alışkanlıklarınız gibi finansal hareketlerinizin incelenip mesleğinizden gelir durumunuza pek çok bilgi temel alınarak ortaya konan Kredi Derecesi, size mevcut durumunuzda kredi başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağını gösterir. TG Kredi Karnesinde yer alan TeklifimGelsin Kredi Derecesi, A+, A, A-, B+, B, B+, C+, C, C-, D+, D, D-, E+, E, E- harflerinden birisini size kredi derecesi olarak atar. Kredi derecenizin A+ olması kredi başvurunuzun muhtemelen onaylanacağı anlamına gelirken E- olması kredi başvurunuzun onaylanma ihtimalinin neredeyse hiç olmadığına işaret eder.

Kredi derecenizi etkileyen faktörlerin başında mesleğiniz, eğitim durumunuz, gelir durumunuz, ödeme alışkanlıklarınız ve kredi borçlarınız gibi bilgiler yer alır. Tüm bu faktörler temel alınarak hesaplanan kredi dereceniz, kredi başvurusunun onaylanması ihtimalinden alabileceğiniz kredi miktarına kadar pek çok şey üzerinde de etkilidir. Dolayısıyla, kredi notunuzu yüksek tutmak kredi başvurularınız için her zaman bir artıdır.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Skoru Neden Önemlidir? Kredi Skorunuz Kaç Olmalı?)

Kredi Karnesi

TeklifimGelsin Kredi Derecesini Yükseltmenin Yolları Nelerdir?

Kredi derecesi yükseltmek için uygulanabilecek pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Otomatik Ödeme Talimatı Verin: Faturalarınızın ya da diğer bankacılık hizmetlerinizin ödemelerini otomatik ödeme talimatı vererek yapmanız kredi derecenizi ciddi oranda yükseltecektir.
  • Borçlarınızı Zamanında Ödeyin: Belki de kredi derecenizi yükseltmek için en temel yollarından birisi borçlarınızı zamanında ve düzenli ödemektir. Borçlarınızın ödemesini tek seferde yapamasanız bile en azından bir kısmını ödeyerek kredi derecenizi yükseltebilirsiniz.
  • Mevcut Borçlarınızı Ödeyin: Mevcut borçlarınız kredi derecenizi düşürecektir. Bu sebeple, kredi çekmeden önce kredi derecenizi yükseltmek adına mevcut borçlarınızın tamamını ya da en azından bir kısmını ödeyebilirsiniz.
  • Düşük Limitli Bir Kredi Kartı Çıkarın: Limiti 1.000 TL olan bir kredi kartı çıkartmak ve bu kartı düzenli olarak ödemek kredi derecenizi yükseltmek için yapabileceğiniz şeylerden birisidir. Unutmayın, kredi borçlarınızı düzenli ödemek kredi derecenizi olumlu etkiler ve bankacılık ürünlerini kullanırken daha avantajlı tekliflerle karşılaşmanızı sağlar.
  • Kredi Kartı Limitlerinizi Yüksek Tutmayın: Her ne kadar yüksek kredi kartı limiti kredi derecenizi doğrudan kötü etkilemese de yüksek limitli bir kartta daha fazla harcama ve borç alma olasılığınız olduğu için kendinizi bir anda borç içinde bulabilirsiniz. Düşük limitli bir kartın borçlarını ödemesi daha kolay olduğu için düşük limitli bir kart edinip borçlarınızı düzenli ödeyerek kredi derecenizi yükseltebilirsiniz.
  • Vadesiz Hesabınızda Para Olmasına Dikkat Edin: Vadesiz hesabınızda sürekli para tutmak zorunda değilsiniz, ancak para giriş-çıkışının olduğu aktif bir hesabınızın olması kredi derecenizi yükseltir.
  • Düşük Miktarda Kısa Dönemli Kredi Alın: Eğer kredi alacaksanız düşük miktarda ve kısa dönemli kredi alıp ödeyerek kredi derecenizi yükseltebilirsiniz. İhtiyaç kredisi olarak verilen düşük miktarlı ve düşük faizli kredileri alıp zamanında ödemek de bu noktada etkili bir yöntem olabilir. Bunun yanında sık kredi çekmeyerek de kredi derecenizi yükseltmeniz mümkündür.
  • Alışverişlerinizde Kredi Kartı Kullanın: Bankacılık ürünlerini kullanmak kredi derecenizi direkt etkileyen etmenlerden biridir. Bu sebeple, düzenli bir kredi kartı kullanıcısı olmanız kredi derecenizin artacağı anlamına gelir.
  • Bütün bu yöntemlerin yanı sıra tamamen size özel, kişisel tavsiyelere de ihtiyaç duyuyor ya da daha kapsamlı bir yöntem arıyor olabilirsiniz.  Bu durumda hemen kendinize bir TeklifimGelsin Kredi Karnesi oluşturarak kredi derecenizi öğrenebilir ve size özel tavsiyelere uyarak kredi başvurularınızın onaylanma ihtimalini arttırabilirsiniz.

TeklifimGelsin Kredi Derecesi Kredi Notumu Nasıl Etkiler?

Kredi notu, kredi derecesi ile aynı etmenler tarafından belirlenmekte olup bankaların kredi başvurusu yaptığınız takdirde değerlendirdiği bir skordur. 0 ile 900 arasında değişiklik göstermekte olan kredi notu, yüksek tutmadığınız takdirde kredi başvurunuzun onaylanma ihtimalini büyük oranda düşüren bir skordur.

Kredi derecesi, kredi notu hakkında size bir fikir vermek için oluşturulmuş olan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde mevcut kredi notunuz ile başvurduğunuz takdirde kredinizin onaylanıp onaylanmayacağını, kredi derecenizi ve dolaylı olarak da kredi notunuzu nasıl yükselteceğinizi öğrenebilirsiniz.

TeklifimGelsin Kredi Karnesi Kredi Derecemi Arttırmada Yardımcı Olabilir Mi?

TeklifimGelsin Kredi Karnesi, kredi derecenizi arttırmak için başvurabileceğiniz bir kaynak olup verdiği tavsiyeler ve bilgiler ile size yardımcı olur. Kısacası, TeklifimGelsin Kredi Karnesi sadece verdiği bilgilerle bile size kredi başvurunuzun onaylanması ihtimalini arttırmanız için nelere ağırlık vermeniz gerektiğini göstermektedir.

Ancak, TeklifimGelsin Kredi Karnesinin size sunduğu bilgiler sadece bunlarla sınırlı değildir. Kredi Karnenizi aldığınızda temel nitelikleriniz göz önünde bulundurularak kredi derecenizi yükseltmeniz için birkaç tavsiye verilecektir. Bu tavsiyeler uymanız TeklifimGelsin Kredi Derecenizi olumlu yönde etkileyecektir.

(Daha fazla ayrıntı için: Kredi Başvurusu Yapacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler)

Bunun yanında, kredi başvurunuzu hangi bankaya yapacağınız konusunda kararasızsanız TeklifimGelsin Kredi Karnesi bu konuda da yardımınıza yetişecektir. TeklifimGelsin Kredi Karnesi, size özel kredi tekliflerini listeleyerek kredi arayışınızda yardımcı olur.

(Daha fazla ayrıntı için: En Uygun Kredi Teklifini Belirlemek İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken Şeyler)

TeklifimGelsin Kredi Karnesi tarafından size sağlanan kolaylıklardan birisi de kredi kartı seçimidir; Kredi Karnesi, size en uygun kredi kartlarını listeleyerek seçim aşamasını kolaylaştırır. Listelenen kredi kartlarıyla uyumluluğunuz, kartların detayları ve başvuru linki gibi pek çok şeye de Kredi Karnesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Böylece internette uzun uzun kredi kartı aramak yerine tek bir tıkla size en uygun kredi kartını bulabilir, başvuru sürecinize de Kredi Karnesi tarafından size sunulan tavsiyeler ile en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz.

(Daha fazla ayrıntı için: Anında Kredi Kartı Veren Bankalar)

TeklifimGelsin Kredi Karnesi aynı zamanda risk seviyesi göstergesi ile risk seviyenizin kredi çekim limitiniz üzerindeki etkisi hakkında bilgi verir. Size sunulan bu bilgilerden faydalanarak risk seviyenizi düşürüp kredi başvurunuzun onaylanması olasılığını arttırabilirsiniz.

Etiketler: Kredi Kartı, Kredi, Kredi Karnesi, Kredi Skoru, Kredi Derecesi

Yazar: TeklifimGelsin