Kredi Kartı Nasıl Kapatılır? Tüm Bankalara Göre

Güncellenme Tarihi: 7 Ağustos 2024Yayınlanma Tarihi: 6 Ağustos 2024

Kredi kartı kullanmak istemeyen ve nasıl kapatılacağını merak edenler için kredi kartı kapatmanın birçok yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemleri kullanmak için kredi kartının borcu bulunmamalıdır ve gerekli süreçler takip edilmelidir. 

Bu yazıda kredi kartı kapatmak için gerekli adımları, tüm bankalara göre kredi kartı kapatma süreçlerinin ne olduğu, kredi kartı türlerine göre kredi kartının nasıl kapatılacağı ve hangi durumlarda kredi kartının kapatılamayacağını ele alacağız. 

Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Günümüzde kredi kartı kullanımı oldukça yaygın bir hale gelse de bir tarafta herhangi bir sebepten ötürü kredi kartı kullanımını azaltmak hatta hayatından çıkarmak isteyen bir kesim bulunmaktadır. Çoğu insan kredi kartı kapatma işlemini uzun ve karmaşık olarak tanımlasa da çok basit adımlarla kredi kartı kapatılabilir. 

Kredi kartı kapatma işlemi yapmak için öncelikle kredi kartında hiçbir borcun bulunmaması gerekmektedir. Daha sonra kredi kartı kapatma işlemleri üç şekilde yapılabilir. Bunlardan ilki, kapatılmak istenen kredi kartının ait olduğu banka şubesine giderek kredi kartı kapatma talebinde bulunmaktır. Bu aşamada banka kredi kartı kapatma işlemine dair bir dilekçe yazılmasını isteyebilir. 

İkincisi bankanın çağrı merkeziyle iletişime geçerek kart kapatma talebini iletmek, üçüncüsü ise internet bankacılığı kullanarak kredi kartı kapatma işlemlerini tamamlamaktır. Bu işlemlerin ardından kısa bir süre içerisinde kredi kartı kapatma işlemi banka tarafından tamamlanır ve kredi kartı kapatılır. 

kredi-karti-nasil-kapatilir

Bankalara Göre Kredi Kartı Kapatma Adımları

Günümüzde kredi kartı kapatma işlemleri, ilgili banka ile iletişime geçilerek basit birkaç adımla gerçekleştirilebilmektedir. Her bankanın işleyiş sistemi farklı olsa da tüm bankaların kredi kartı kapatma süreçleri benzerlik göstermektedir. Bu noktada bankaları birbirinden ayıran birkaç küçük farklılık vardır. Bu farklılıklar, iletişim numaraları, online bankacılık adımları, sonuçlanma süreleri gibi detaylardır. Şimdi bankalara göre kredi kartı kapatma adımlarını ele alalım. 

Garanti Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Garanti Kredi Kartının kapatılması için yapılması gereken birkaç adım vardır. Bunlar:

  • En yakın Garanti BBVA şubesine giderek kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • 444 0 333 numaralı Garanti Bankası müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • Garanti BBVA internet bankacılığı üzerinden kredi kartı kapatma talebi oluşturmak.

Bu işlemlerden en uygun olanı seçilerek Garanti Kredi Kartı kapatma işlemi kolaylıkla yapılabilir. 

Halkbank Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Halkbank Kredi Kartının kapatılması için yapılması gereken birkaç adım vardır. Bunlar:

  • En yakın Halkbank şubesine giderek kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  •  0850 222 0 400 numaralı Halkbank Dialog’u arayarak kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • Halkbank internet bankacılığı üzerinden kredi kartı kapatma talebi oluşturmak.

Bu işlemlerden en uygun olanı seçilerek Halkbank Kredi Kartı kapatma işlemi kolaylıkla yapılabilir. 

Akbank Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Akbank Kredi Kartının kapatılması için yapılması gereken birkaç adım vardır. Bunlar:

  • En yakın Akbank şubesine giderek kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  •  444 2 525 numaralı Akbank müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • Akbank internet bankacılığı üzerinden kredi kartı kapatma talebi oluşturmak.

Bu işlemlerden en uygun olanı seçilerek Akbank Kredi Kartı kapatma işlemi kolaylıkla yapılabilir. 

Finansbank Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Finansbank Kredi Kartının kapatılması için yapılması gereken birkaç adım vardır. Bunlar:

  • En yakın Finansbank şubesine giderek kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • 0850 222 0 900  numaralı Finansbank çağrı merkezini arayarak kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • Finansbank internet bankacılığı üzerinden kredi kartı kapatma talebi oluşturmak.

Bu işlemlerden en uygun olanı seçilerek Finansbank Kredi Kartı kapatma işlemi kolaylıkla yapılabilir. 

Ziraat Bankası Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Ziraat Bankası Kredi Kartının kapatılması için yapılması gereken birkaç adım vardır. Bunlar:

  • En yakın Ziraat Bankası  şubesine giderek kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • 444 00 00 - 0850 220 00 00 - 0850 258 00 00  Ziraat Bankası müşteri iletişim merkezi numaralarından birini arayarak kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • Ziraat Bankası  internet bankacılığı üzerinden kredi kartı kapatma talebi oluşturmak.

Bu işlemlerden en uygun olanı seçilerek Ziraat Bankası Kredi Kartı kapatma işlemi kolaylıkla yapılabilir. 

Denizbank Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Denizbank Kredi Kartının kapatılması için yapılması gereken birkaç adım vardır. Bunlar:

  • En yakın Denizbank şubesine giderek kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • 0850 222 0800  numaralı Denizbank müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartı kapatma işlemlerini başlatmak,
  • Denizbank internet bankacılığı üzerinden kredi kartı kapatma talebi oluşturmak.

Bu işlemlerden en uygun olanı seçilerek Denizbank Kredi Kartı kapatma işlemi kolaylıkla yapılabilir. 

kredi-karti-nasil-kapatilir

Kredi Kartı Türüne Göre Kapatma Adımları

Kredi kartı kapatma işlemi oldukça kolay ve pratik bir işlemdir ve tüm bankalar için benzer adımları içerir. Ancak bu normal kredi kartları için geçerlidir. Bazı kredi kartı türlerinde bu süreç biraz daha farklı işlemektedir. 

Bu kredi kartı türlerine ve kapatma detaylarına yakından bakalım.

Ticari Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Ticari kredi kartına, işletme sahibi olan kullanıcılar sahip olabilmektedir ve ticari kredi kartları kullanıcılarına çeşitli indirim ve taksit olanakları sağlamaktadır. Ticari kredi kartı kapatmak için banka şubesine gidebilir, bankanın müşteri hizmetleri aranabilir ya da bankanın internet bankacılığı üzerinden kapatma talebi oluşturulabilir.

Ancak kapatma işlemi sırasında bireysel kartlardan farklı olarak ticari kredi kartlarında sunulan indirim ve avantajların geri ödenmesi, kapatma dilekçesi verilmesi gerekebilir. Gerekli belgelerin teslimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından ticari kredi kartı kapatma işlemi tamamlanır. 

Temassız Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Temassız kredi kartı, günümüzde kullanım kolaylığı sayesinde sıklıkla tercih edilen bir kredi kartı türüdür. Temassız kredi kartının kapanması istendiğinde diğer kredi kartlarında uygulanan adımlar ve prosedürler uygulanır. 

Bu işlemler, banka şubesine gitmek, bankanın müşteri hizmetlerini aramak ve bankanın internet bankacılığı üzerinden temassız kredi kartı kapatma başvurusunda bulunmaktır. Başvurunun incelenmesi ve gerekliliklerin yerine getirilmesinin ardından temassız kredi kartı kapatma işlemi kısa sürede tamamlanır. 

Öğrenci Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Öğrenci kredi kartları, çeşitli fırsat ve indirimlerle öğrencilerin kullanımına sunulan bir kredi kartı türüdür. Öğrenci kredi kartı kapatılmak istendiğinde diğer kredi kartlarında uygulanan kredi kartı kapatma adımları izlenebilir. 

Öğrenci kredi kartı kapatma işlemi için ilk olarak banka şubelerine giderek kapatma talebi iletilebilir, bankanın müşteri hizmetleri numaraları aranarak öğrenci kredi kartı kapatma işlemleri başlatılabilir, bankanın internet bankacılığı üzerinden öğrenci kredi kartı kapatma başvurusunda bulunulabilir. Başvuru kısa sürede değerlendirilerek öğrenci kredi kartı kapatma işlemi sonuçlanır. 

Kredi Kartı Hangi Durumlarda Kapatılamaz?

Kredi kartı kapatma işleminin yapılabilmesi için kredi kartının herhangi bir borcu bulunmaması gerekir. Eğer kartın ödenmemiş borcu varsa, devam eden taksitli bir ödeme bulunuyorsa, herhangi bir fatura için otomatik ödeme talimatı verildiyse, ödenmemiş kart aidatı bulunuyorsa ya da kart hukuki bir süreç yüzünden bloke edildiyse kredi kartı kapatma işlemi yapılamaz. 

Kredi kartını kapatmak için karta dair tüm borçların ödenmesi, otomatik ödemelerin iptal edilmesi gerekir. Kart hukuki bir süreçten ötürü bloke edildiyse sürecin sonuçlanması beklenmeli ardından kapatma işlemi yapılmalıdır. 

SIK SORULAN SORULAR

Kredi Kartı Kapatma Ücreti Ne Kadar?

Kredi kartı kapatmak için herhangi bir kapatma ücreti ödenmemektedir. Ancak kredi kartı kapatabilmek için kredi kartında herhangi bir borcun bulunmaması gerekir. Kredi kartı borcunun tamamının ödenmesinin ardından ücretsiz bir şekilde kredi kartı kapatma işlemi yapılabilir.  

Kredi Kartı E Devletten Kapatılır mı?

Hayır, kredi kartı kapatma işlemi E-Devlet üzerinden yapılmamaktadır. Kredi kartı kapatma işlemi sadece ilgili banka kanallarıyla yapılabilmektedir. 

Kredi Kartı Hangi Şartlarda Kapatılır?

Kredi kartı kapatma işlemi yapmak için kartın üzerinde herhangi bir borcun bulunmaması, otomatik ödeme talimatlarının iptal edilmiş olması ve yaşanılan bir hukuki süreçten kaynaklı bloke varsa bu blokenin kaldırılmış olması gerekmektedir.

Kredi Kartı İptali Ne Kadar Sürer?

Yönetmelikte kredi kartı kapatma işlemi için belirtilen süre 7 iş günüdür. Bu süreçte banka, kredi kartı kapatma talebini değerlendirmeye alır ve bu değerlendirme sonucunda kapatma işlemi gerçekleştirilir. 

Kredi Kartının Kapatılması İçin Dilekçe Verilebilir mi?

Evet, kredi kartının kapatılması için ilgili bankaya dilekçe verilebilir. Banka yetkililerinin yönlendirmeleriyle dilekçe yazma ve iletme süreci takip edilebilir.

Etiketler: Kredi Kartı

Yazar: TeklifimGelsin