En Doğru Kredi Kartı Kullanımı İçin Bilmeniz Gerekenler

Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2021Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2024
en hesaplı kredi kartı başvuru

Kredi kartları, aylık ödemelerinizin bir kısmını karşılamak için kullanışlı bir finansal araçtır. Kredi kartı aynı zamanda kredi notunuzu arttırmanızı yardımcı olmaktadır. Kredi kartı bankaların size özel limitler belirleyerek verdikleri bir kredi aracıdır ve bu kredi aracıyla bankanızın anlaşmalı olduğu iş yerlerindeki POS cihazları veya internet siteleri üzerinden alışveriş süreçlerinizi tamamlayabilirsiniz.

QNB-10k-Faizsiz-BannerQNB-10k-Faizsiz-Banner

Kredi kartları, kolay alışveriş yapmanızı sağlarken kredi kartınızın taksit özelliğini kullanabilir ve ödemelerinizi aylık olarak da bölebilirsiniz. TeklifimGelsin olarak bu yazımızda en doğru kredi kartı kullanımı için bilmeniz gerekenler hakkında bilgilere yer vereceğiz. Kredi kartı ile ilgili daha fazla bilgi almak için sitemizi inceleyebilir ve talep oluşturarak bilgi alabilirsiniz.

en iyi kredi kartları başvuru

Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenir?

Kredi kartı almak için bankalara başvuru yapılır. Kredi kartı, diğer kredilere göre daha kolay onaylanır ve kullanıcılara verilir. Kullanıcılara kredi verilirken kredi kartı limiti nasıl belirlenir? Kredi kartı limitleri belirlenirken yapılan hesaplamalar bireye verilecek kredi kartının limiti ilk yıl için gelirinin maksimum iki katı, ilk yıldan sonra ise gelirinin maksimum dört katı olacak şekilde hesaplanmaktadır. Gelirinizin her yıl arttığı hesaba katıldığında her yeni yılda kredi kartınızın limiti de artacaktır. Kredi kartınızın limiti gelirinizle ilişkilidir. Bankaların politikalarına göre kredi limitleri değişiklik göstermektedir.

en iyi kredi kartları başvurusu nasıl yapılır

Kredi Kartı Asgari Ödeme Nedir? Ne Zaman Yapılmalıdır?

Kredi kartı kullanımı sonucunda ay sonunda veya bankalarla yaptığınız anlaşmaya göre belirlenen günde kredi kartı ekstresı çıkarılır. Kredi kartında borcunuzun tamamını veya asgari tutarını ödeyebilirsiniz. Peki, kredi kartı asgari ödeme nedir, ne zaman yapılmalıdır? Asgari tutar, kredi kartının dönem borcu üzerinden hesaplanır ve son ödeme tarihine kadar ödenmesi gereken en az miktarı ifade etmektedir. En az ödeme miktarı olan asgari ücret ödenmediği durumlarda anlaşmaya göre kart sahibine yaptırımlar uygulanabilir. Bunun en önemlisi ise kart sahibinin kredi notunun düşmesine sebep olmalıdır.

kredi kartı başvuru şartları

Kredi Kartı Faiz Oranları

Kredi kartı almak aylık olarak alışverişlerinizi daha rahat yapmanızı sağlamaktadır. Kredi kartı ödemelerinizi anlaşmanıza göre yapabilir ve maaşınıza göre belirleyebilirsiniz. Bu sayede maaş aldıktan sonra ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kredi kartı faiz oranları aylık periyotlarla Merkez Bankası tarafından açıklanmaktadır. Alışveriş ve nakit çekim için uygulanan 2021 güncel akdi faiz oranı aylık %1,98 iken güncel gecikme faiz oranı aylık %2,28 olarak belirlenmiştir. Asgari ödemele limitleri bankalara değişiklik gösterebilirken, gecikme faizlerinde artış olabilir.

Bunlarla birlikte kredi kartlarının yıllık ödemelerini, ödül veya para puanları görmek için TeklifimGelsin üzerinden tüm bankaların kartlarını ve ödeme miktarlarını inceleyebilirsiniz.

kredi kartı için gerekenler

Yıllık Ücretine Göre Kredi Kartları

Kredi kartları, kredi notunu arttırmak ve aylık ihtiyaçları karşılamak için oldukça önemlidir. Kredi kartı almak için bankaların şubelerinden, internet bankacılığından, mobil bankacılığından başvuru yapılabilir. Bazı bankalar, kredi kartlarında yıllık ücret almaktadırlar. Kredi kartlarını başvuru yapmadan önce karşılaştırabilir ve yıllık ücreti olmayan kredi kartlarını talep edebilirsiniz.

Bankalar, kredi kartı alabilmeniz için yıllık ödemesi olmayan kampanyalı ve promosyonları bulunan kartlar vermektedirler. Bu kartlar sayesinde seyahatlerinizde kullanabileceğiniz miller, alışverişlerinizde indirim sağlayan puanlar, akaryakıt istasyonlarında hediye akaryakıt, ekstra taksit imkanları kazanabilir ve işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

Bankalar, kredi kartı alabilmeniz için yıllık ödemesi olmayan kampanyalı ve promosyonları bulunan kartlar vermektedirler. Bu kartlar sayesinde seyahatlerinizde kullanabileceğiniz miller, alışverişlerinizde indirim sağlayan puanlar, akaryakıt istasyonlarında hediye akaryakıt, ekstra taksit imkanları kazanabilir ve işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

TeklifimGelsin üzerinden onlarca bankanın sizlere sunduğu kredi kartlarını inceleyebilirsiniz. İhtiyaçlarınız ve beklentilerinize göre onlarca banka arasında sizin için en doğru kredi kartlarını karşılaştırabilirsiniz. Bu karşılaştırmalar sayesinde, fırsatlardan ve avantajlardan faydalanabilir, kredi notunuzu arttırmak veya ihtiyaçlarınızı rahat karşılamak için kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. (Kredi kartı başvurusu için ilgili yazımıza göz atmak için tıklayınız.)

Etiketler: Kredi Kartı

Yazar: TeklifimGelsin