Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür? Tüm Bankalar

Yayınlanma Tarihi: 17 Ekim 2024

Bazı bireyler, borç riskini azaltmak ve finansal güvenliği kontrol altında tutmak için kredi kartı limitini düşürmek ister. Bu durumda fazla harcama eğiliminde olan kişiler, bütçe yönetimini sağlamak adına mevcut kredi kartının güncel limitini düşürmek için çeşitli çözümler arar. Kredi kartı limitinin düşürülmesi için bankalarla iletişime geçmek ya da bankaların mobil uygulamasını ziyaret etmek gerekir.

Bu yazımızda kredi kartı limitinin nasıl düşürüldüğünü ve kredi kartı limiti düşürmenin neden gündemde olduğunu ele alacağız. Ayrıca bankalara göre kredi kartı limiti düşürme işlemlerinin nasıl yapıldığına dair kapsamlı bilgiler sunacağız.

Kredi Kartı Limiti Düşürme Neden Gündemde?

Türkiye’de kredi kartı limiti düşürme işleminin gündemde olmasının nedeni, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na ilişkin yapılan düzenlemelerdir.  Yasa kapsamında kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzeri olan banka müşterilerinden yıllık 750 TL katılma payı alınacağına dair haberler ortaya çıktı. Ancak son gelişmelere göre AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yapılacak 750 TL'lik kesinti işlemine dair görüşmelerin 2025 yılına ertelendiğini duyurdu. Yine de katılma payı ödemek istemeyen ve kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan bireyler, kredi kartı limiti düşürme işlemleri için bankalara başvuruda bulundu. Ancak bazı bankalar, kredi kartı limiti düşürme taleplerini kabul etmediği gibi henüz yasal bir durum olmadığını ve yasalaşması halinde müşterilere bilgi mesajı ileteceklerini dile getiriyor.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?

Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?

Kredi kartı limiti düşürme işlemleri; bankaların mobil uygulamaları, müşteri hizmetleri ya da fiziki şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bazı bankalar, müşterilerden limit değişikliğinin nedenini açıklayan ve limit düşürülmesine gerekçe sunan yazılı bir talep isteyebilir. Bu durumda bankaların fiziki şubelerini ziyaret etmek gerekmektedir. 

Axess Limit Düşürme

Axess limit düşürme işlemleri; Akbank’ın fiziki şubeleri, müşteri iletişim merkezi, mobil uygulaması ve internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Bireyler, fiziki şube ve müşteri iletişim merkezi aracılığıyla Axess kartının limitini düşürmek için talepte bulunabilir. Bu işlem sırasında talebin nedeni ve talep miktarı temsilciye iletilir. Mobil uygulama üzerinden işlem gerçekleştirirken ise limit düşürme adımları takip edilir. 

Akbank Kredi Kartı Limiti Düşürme

Akbank kredi kartı limiti düşürme işlemleri; müşteri hizmetleri, internet bankacılığı ya da mobil uygulama üzerinden yapılabilmektedir. Müşteri hizmetleri ile işlem gerçekleştirmek isteyen bireyler; 444 2 525’i arayarak kredi kartı numarası, kişisel bilgiler ve limit düşürmeye ilişkin talep detaylarını iletir. İnternet bankacılığı ve mobil uygulama üzerinden yapılan işlemler sırasında ise kartlar sekmesinden limit ayarları seçeneğine tıklanır ve limit düşürme işlemleri yapılır. 

Talebin ardından başvuru yapan kişinin kredi notu, talebi ve ödeme geçmişi incelendikten sonra yeni kredi limiti bireye iletilir.  

Denizbank Kredi Kartı Limiti Düşürme

Denizbank kredi kartı limiti düşürme işlemleri; müşteri hizmetleri, mobil uygulama ve internet şube aracılığıyla yapılabilmektedir. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek için 0850 222 0800’ü aramak ve ardından limit düşürme talebini iletmek gerekmektedir. İnternet şube ya da mobil uygulama aracılığıyla limit düşürme talebinde bulunurken kart işlemleri sekmesinden limit değişikliği talepleri adımları takip edilir. 

Talep sonrasında banka, kredi kartı limiti düşürme işlemlerine istinaden gerekli incelemeleri yaparak kredi kartı limitini günceller ve bireye bilgi verir. 

Enpara Kredi Kartı Limit Düşürme

Enpara kredi kartı limit düşürme işlemleri; ilgili bankanın mobil uygulaması, internet şubesi ve fiziki şubesi aracılığıyla gerçekleştirilir. Ancak Enpara kredi kartı limiti düşürme işlemleri için kredi kartında mevcut borç bulunması ve bu borcun ödenmesi gerekmektedir. Fiziki şube aracılığıyla yapılan limit düşürme işlemleri sırasında talep dilekçesi doldurulur ve temsilciye iletilir. Mobil uygulama ve internet şube üzerinden yapılan işlemler sırasında ise kredi kartı limit düşürme adımları takip edilir. 

Kredi kartı limiti düşürme talebinin ardından bankalar, bireyin talebini inceleyerek yeni kredi kartı limiti belirler ve bireye iletir.

Garanti Bankası Kredi Kartı Limit Düşürme

Garanti Bankası kredi kartı limit düşürme, müşteri iletişim merkezi ve fiziki şube aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Müşteri iletişim merkezi ile işlem gerçekleştirmek için 444 0 333’ü aramak gerekmektedir. Temsilci aracılığıyla yapılan işlemler sırasında müşteri iletişim merkezi şifresi, fiziki şube aracılığıyla yapılan işlemler sırasında ise kredi kartı şifresi gerekmektedir. Tüm bu bilgiler doğrultusunda bireyler, limit düşürme nedenini, ve talep ettiği miktarı bankalara iletir. 

Talep sonrasında bankalar, talep edilen miktarı ve talep nedenini inceleyerek müşterilere geri dönüş yapar.

Finansbank Kredi Kartı Limit Düşürme

Finansbank kredi kartı limit düşürme işlemleri; mobil uygulama, internet şube, fiziki şube ve müşteri hizmetleri aracılığıyla tamamlanabilmektedir. Müşteri iletişim merkezi ile işlem gerçekleştirmek için 0850 222 0900 aramak gerekir. Mobil uygulama ve internet şube aracılığıyla işlem gerçekleştirirken limit güncelleme sekmesinden talep edilen miktar girilir. Fiziki şube ya da müşteri hizmetleri aracılığıyla işlem gerçekleştirirken limit düşürme talebinin nedenini ve istenen limiti banka temsilcisine aktarmak gerekmektedir. 

Halkbank Kredi Kartı Limit Düşürme

Halkbank kredi kartı limiti düşürme işlemleri; mobil uygulama, müşteri iletişim merkezi ve internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Mobil uygulama ve internet bankacılığı aracılığıyla limit düşürme işlemi için kredi kartı seçimi yapılması gerekmektedir. Ardından limit azaltma işlemlerinden talep edilen miktar girilir ve devam seçeneğine tıklanır. Bu adımlar sonucunda limit düşürme işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Müşteri iletişim merkezi aracılığıyla işlem gerçekleştirmek için ise 0850 222 0400’ü aramak ve temsilciye talep nedeni ile talep edilen miktarı iletmek gerekir. 

İş Bankası Kredi Kartı Limit Düşürme

İş Bankası kredi kartı limit düşürme işlemleri; müşteri iletişim merkezi, mobil uygulama ve internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Mobil uygulama ve internet bankacılığı aracılığıyla işlem gerçekleştirmek için kartlar menüsüne giriş yapılır. Ardından sırasıyla kart ayarları ve kredi kartı limit indirimi sekmesine tıklanır. Son olarak yeni kredi kartı limiti belirlenir ve devam seçeneğine tıklanır. Müşteri iletişim merkezi ile iletişime geçmek için 0850 724 0724 aranabilir ve talep edilen limit miktarı ile talep nedeni temsilciye iletilebilir. 

ING Kredi Kartı Limit Düşürme

ING kredi kartı limit düşürme işlemleri; müşteri iletişim merkezi, mobil uygulama ve internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Müşteri iletişim merkezine ulaşmak için 0850 222 0 600’ü aramak ve temsilciye hem talep edilen miktarı hem de talep nedenini iletmek gerekir. Mobil uygulama ve internet bankacılığı üzerinden işlem gerçekleştirirken limit düşürme adımları izlenerek talep edilen limit miktarı girilir.

Yapı Kredi Kredi Kartı Limit Düşürme

Yapı Kredi kredi kartı limit düşürme işlemleri, Yapı Kredi Mobil uygulama aracılığıyla hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Müşteri iletişim merkeziyle iletişime geçmek için 444 0 444 aramak ve temsilciye talebi aktarmak gerekir. Mobil uygulamaya giriş yaptıktan sonra kartlarım sekmesinden kredi kartı limit değişikliği adımları izlenir ve talep edilen miktar girilir. 

Ziraat Kredi Kartı Limit Düşürme

Ziraat Bankası kredi kartı limit düşürme işlemleri; mobil uygulama, internet bankacılığı ve müşteri iletişim merkezi aracılığıyla kolay bir şekilde yapılabilir. İnternet bankacılığı ve mobil uygulama üzerinden işlem gerçekleştirirken kartlarım sekmesine giriş yapılır. Ardından kredi kartlarım menüsünden kart seçimi yapılır ve limit güncelleme butonuna tıklanır. Son olarak talep edilen limit belirlenir ve devam seçeneğine basılır. Müşteri iletişim merkezi aracılığıyla işlem gerçekleştirmek için ise 444 00 00, 0850 220 00 00 ya da 0850 258 00 00 numaralarından birini aranarak temsilciye talep edilen miktar ve talep nedeni iletilebilir. 

Vakıfbank Kredi Kartı Limit Düşürme

Vakıfbank kredi kartı limit düşürme işlemleri; fiziki şube, müşteri hizmetleri, mobil uygulama ve internet şube aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Mobil uygulama ve internet şube aracılığıyla işlem gerçekleştirirken kartlarım sekmesinden limit değişikliği adımları takip edilir. Talep edilen limit belirlendikten sonra devam seçeneğine tıklanır. Fiziki şube aracılığıyla işlem gerçekleştirirken banka temsilcisi tarafından talep nedenini belirten bir dilekçe yazılması istenebilir. Bu dilekçe doldurulduktan sonra banka temsilcisine iletmek gerekir. Müşteri hizmetleri aracılığıyla işlem gerçekleştirmek için 0850 222 0 724’ü aramak ve talebi iletmek yeterlidir. 

Kart Limitini Düşürmek Kredi Notunu Etkiler mi?

Evet, kart limitini düşürmek, kredi notunu etkileyebilir. Çünkü kredi notu, ne kadar borçlandığınıza ve toplam kredi limitinize bakar. Limit düştüğünde, mevcut borcunuzun limitinize oranı artabilir, bu da kredi notunuzu olumsuz etkileyebilir. Ama önemli olan, kredi kartınızı zamanında ve düzenli ödemenizdir. Bu, kredi notunuzu korumanıza yardımcı olur.

Etiketler: Kredi Kartı

Yazar: TeklifimGelsin